Life

Trucul care te ajută să scapi instant de părul de animale de pe haine. Elimină și scamele nedorite

Există un truc care te scapă rapid de părul de animale de pe haine. Ce să adaugi în mașina de spălat ca să nu mai ai probleme.
09.06.2023 | 17:23
Trucul care te ajuta sa scapi instant de parul de animale de pe haine Elimina si scamele nedorite
Cum să scapi de părul de animale de pe haine. Sursa foto: boredpanda.com
ADVERTISEMENT

Dacă ai acasă animale de companie, cu siguranță că părul lor este una dintre problemele cu care te confrunți, însă există o metodă prin care poți să scapi de acesta foarte repede. Trebuie să adaugi un obiect la care nici nu te-ai fi gândit în mașina de spălat.

Cum scapi de părul de animale de pe haine

Animalele de companie sunt pentru majoritatea mai mult de atât. Ei ne devin prieteni, ne dau lecții de viață și ne oferă iubire și sprijin necondiționat. Totuși, oricine are acasă un cățeluș sau o pisicuță știe că părul pe care îl lasă pe haine este o problemă frecventă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în zilele noastre există un truc pentru absolut orice. Sunt metode rapide pentru a scăpa de petele de haine, de exemplu, dar și de furnici, astfel că și inconvenientul cu părul de pe îmbrăcăminte are o soluție la îndemână.

Cum de multe ori mașina de spălat, deși de mare ajutor în gospodărie, nu face față, un obiect neașteptta salvează situația. Este vorba despre o banală pungă de plastic, care te scapă rapid de părul și blana de animale, precum și de scame.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează trucul

Nu doar că punga de plastic pusă în mașină în timpul ciclului de spălat va fi de mare ajutor, dar prelungește și durata de viață a acesteia. Este posibil datorită electricității statice pe care o formează în interiorul tamburului. Astfel, punga va atrage tot părul de animale, scamele, blana și alte resturi care au mai rămas pe haine.

De asemenea, există și alte forme prin care poți preveni ca părul de animale să ajungă în toata casa. Rola cu banda adezivă este foarte utilă atunci când vine vorba despre articole vestimentare și mobilă.

ADVERTISEMENT

Periajul periodic al animăluțului cu perii speciale de curățat, care ajung până la baza firului de păr fac o mare diferență. Iar dacă vrei ca obiectele de mobilier sau hainele tale să nu mai atragă părul, poți folosi spray-urile antistatice.

De menționat este, însă, că părul de animale, pe care probabil că nu vei reuși să-l aduni în totalitate, nu-ți pune în pericol sănătatea în cazul în care nu ai alergie la acesta. Există o mulțime de mituri care spun contrariul, dar ele nu trebuie crezute.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că dacă este înghițit, părul de animale nu va duce la deteriorarea organelor interne, ci va fi eliminat natural datorită keratinei pe care o conține. Problema intervine atunci când animalul de companie intră în contact cu bacterii sau paraziți, scrie totuldespremame.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: