Life

Trucul italienilor pentru cele mai bune paste. Trebuie să adaugi neapărat acest ingredient în apă

La ce truc apelează italienii pentru cele mai bune paste. Ingredientul secret pe care îl folosesc de fiecare dată. Îl adaugă în apă.
05.02.2024 | 09:12
Trucul italienilor pentru cele mai bune paste Trebuie sa adaugi neaparat acest ingredient in apa
Cum prepari cele mai bune paste. Sursa foto: Rețete Papa Bun
ADVERTISEMENT

Italienii s-au remarcat de-a lungul timpului prin consumul mare de paste. Acest preparat pare că este nelipsit din meniurile lor zilnice. Drept urmare, au reușit să-și diversifice gusturile și să descopere o mulțime de rețete delicioase.

Secretul italienilor pentru cele mai bune paste

Mari iubitori de paste, italienii au propriile trucuri la care apelează pentru a obține o aromă intensă și sățioasă. În apa în care fierb pastele, ei obișnuiesc să adauge un ingredient pe care noi, românii, de exemplu, nu-l utilizăm des sau îl ocolim din varii motive.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut și faptul că pastele se pun la fiert strict în momentul când apa începe să clocotească. Dacă nu se ține cont de această regulă, nu este de mirare apoi că pastele se vor lipi de fundul vasului și, în cel mai rău caz, vor arde.

De asemenea, multe gospodine iscusite știu și că în apa în care pastele fierb, se pune întotdeauna un strop de sare. Ingredientul contribuie la formarea unei texturi mai fine, mai pufoasă și ajută pastele să nu se desprindă, ci să rămână întregi.

ADVERTISEMENT

Uleiul de măsline, trucul italienilor pentru paste delicioase

Pe lângă sare, italienii folosesc și ulei de măsline. Peste apă, ei adaugă și puțin din acest ingredient. De altfel, ei sunt printre europenii care consumă intens ulei de măsline, asemeni grecilor, de exemplu. Cum ajută acest produs pastele?

Aflați că uleiul de măsline oferă pastelor un aspect mai fraged, mai moale și un gust mai bun. Mai mult decât atât, produsul face parte din categoria grăsimilor sănătoase, de care organismul are nevoie. Astfel, nu-ți fă griji asupra caloriilor.

ADVERTISEMENT

Timpul de fierbere este foarte important. Dacă lăsăm pastele prea mult în apă, în mod cert vor ieși prea moi și se vor rupe ușor. În general, nu trebuie depășit un interval de 10 minute. Dacă vă doriți să fie mai tari, în jur de 6-7 minute sunt suficiente.

De altfel, aveți grijă la cantitatea de paste pe care o consumați. Dacă este prea mare, se poate acumula multă grăsime, fapt care crește greutatea corporală. Mâncați-le doar atunci când considerați că organismul are nevoie de ele și nu uitați de sport.

ADVERTISEMENT

”Carbohidrații nu îngrașă, ci caloriile în plus îngrașă, fie că provin din carbohidrați, grăsimi sau proteine. Așadar, nu pastele sunt problema, ci cantitatea de paste consumată poate fi dăunătoare siluetei. Drept urmare, pastele consumate în cantități moderate nu îți vor aduce kilograme în plus. Nutriționiștii susțin că 85 de grame de paste negătite sunt mai mult decât suficiente pentru o persoană”, explică pe doc.ro dr. Claudia Marin, medic specialist în Gastroenterologie.

ADVERTISEMENT