Life

Trucul simplu care te face să adormi ușor. Oricine îl poate încerca

Un somn odihnitor influențează în mod deosebit funcționarea creierului. Specialiștii au găsit trucul care te face să adormi ușor.
22.02.2024 | 11:57
Trucul simplu care te face sa adormi usor Oricine il poate incerca
Trucul simplu care te face să adormi ușor. Oricine îl poate încerca Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

Știm cu toții cât de important este somnul pentru sănătatea noastră. Cei mai mulți dintre noi se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește cele opt ore de somn recomandate. Un specialist din Anglia a găsit trucul simplu care te face să adormi ușor.

Care este trucul care te face să adormi ușor

Conform unor statistici,  s-a constat că aproximativ 30% dintre adulți se confruntă cu insomnie la un moment dat. Insomnia este una dintre cele mai comune afecțiuni din zilele noastre.

ADVERTISEMENT

Este o problemă trecătoare, dar dacă nu este tratată la momentul potrivit,  poate deveni cronică. Cauzele apariției ei sunt diverse. Se poate dezvolta pe baza stresului, anxietății sau a schimbării de mediu.

Hipnoterapeutul Clare Longstaffe a găsit o tehnică perfectă pentru a ajuta oamenii să își regleze această problemă. Expertul susține că metoda de autohipnoză poate face oamenii să își recapete somnul. Procesul este o combinație de atingere și respirație controlată.

ADVERTISEMENT

Această tehnică este pusă în aplicare prin o serie de prinderi ale degetelor și mișcări ale mâinii. Simultan, este foarte important să ne concentrăm pe procesul de respirație. Inhalarea și expirarea profundă reprezintă cheia pentru un somn adânc.

Secretul pentru a adormi cât mai repede

Acest truc a fost gândit pentru a vă aduce o stare de spirit de liniște, în perioadele de anxietate. Studiile au descoperit că autocontrolul respirației obligă eliberarea de melatonină, care este hormonul care se ocupă și de gestionarea ciclului natural de somn.

ADVERTISEMENT

Începeți prin a vă întinde sau așezați într-o poziție confortabilă, cu ochii închiși. Următorul pas este să vă relaxați respirația inspirând mai profund și mai încet decât de obicei.

Împreunați degetul mare de restul degetelor de la o mână. Cu cealaltă mână, așezați-vă ușor vârfurile degetelor în palmă. După care numărați cinci serii de respirație relaxată, în timp ce țineți mâinile în această poziție.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să schimbați mâinile între ele și să numărați din nou cinci respirații. Apoi, ridicați degetul mare al unei mâini și puneți degetele de la cealaltă mână în jurul lui. Țineți ușor în timp ce numărați cinci serii de respirație ușoare. Repetați această operațiune, dar cu cealaltă mână.

ADVERTISEMENT
Tags: