Life

Trucuri simple pentru curățenie. Cum îți poți ține casa curată cu bani puțini

Trucurile pentru a face curat în toată casă, dezvăluite de specialiști.
31.10.2021 | 14:50
Trucuri simple pentru curatenie Cum iti poti tine casa curata cu bani putini
ADVERTISEMENT

Există mai multe trucuri la care putem apela pentru a ne ține casa curată. De asemenea, nu este nevoie nici de foarte mulți bani pentru a face acest lucru.

La ce trucuri poți apela când faci curat

Dacă vrei să renunți la produsele toxice de curățenie, atunci trebuie să știi că multe ai variante la îndemână pentru a putea face casa să strălucească.

ADVERTISEMENT

Cele mai folosite ingrediente de care vom avea nevoie sunt bicarbonatul de sodiu, uleiul de măsline și oțetul, ele fiind deja cunoscute pentru capacitatea lor de a curăța.

Un truc de curățenie foarte interesant pentru bucătărie este că putem folosi uleiul pentru a prelungi viața tocătoarelor de lemn. Ce avem de făcut?

ADVERTISEMENT

Conform specialistei Elena Santos, tot ce trebuie să facem este să punem ulei de in sau de măsline pe toată suprafața tocătorului.

De asemenea, putem adăuga și zeama de la jumătate de lămâie în amestec.

Lemnul va fi hidratat în acest fel, iar noi nu va mai trebui să aruncăm tocătoarele de fiecare dată. Procedeul trebuie repetat de circa două ori pe lună.

ADVERTISEMENT

Trucuri simple și rapide pentru a face curat

Putem folosi uleiul și pentru a le da strălucirea altor suprafețe, cum ar fi blatul de bucătărie sau chiar frigiderul.

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde în bucătărie, știm deja acest lucru, iar el poate fi folosit alături de detergentul de vase pentru a curăța chiuveta, fără a o zgâria.

ADVERTISEMENT

Același amestec poate fi folosit cu ușurință și pentru aragaz sau cuptor. De asemenea, această pastă poate chiar să desfunde și țevile, așa că dacă ne mai rămâne în plus o putem folosi pentru acest scop.

Mai adaugăm și scorțișoară pentru a avea un miros cât mai plăcut. Aceasta trebuie pusă mai ales în zona de scurgere.

“Dacă am finalizat de curățat aragazul și ne-a rămas pastă nu o aruncăm, ci o punem în chivuetă, pentru că mai am un ingredient minune, care ne ajută atât să desfundăm țevile, cât și să dea un miros plăcut.

Scorțișoara. Punem cam două lingurițe, însemnând 20 de grame, presărăm bine și mai ales în zona de scurgere”, a spus specialista în cadrul emisiunii Numai de bine de la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: