Life

Trupul lui Ion Dichiseanu, depus la Teatrul Nottara. Simona Florescu, prezentă pentru ultima oară alături de fostul soț

Trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost depus la Teatrul Nottara, iar Simona Florescu, fosta lui soție, a fost prezentă pentru ultima oară alături de el.
21.05.2021 | 16:09
Trupul lui Ion Dichiseanu depus la Teatrul Nottara Simona Florescu prezenta pentru ultima oara alaturi de fostul sot
Trupul lui Ion Dichiseanu, depus la Teatrul Nottara. Simona Florescu, prezentă pentru ultima oară alături de fostul soț. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al marelui actor Ion Dichiseanu a fost depus la Teatrul Nottara. Simona Florescu a venit să-i aducă un ultim omagiu fostului soț.

Cei care vor să-și ia rămas-bun de la regretatul actor o pot face până mâine la ora 10. După aceea, trupul său va fi transportat la capela cimitirului Bellu, acolo unde va fi înmormântat.

ADVERTISEMENT

Trupul lui Ion Dichiseanu, depus la Teatrul Nottara. Simona Florescu, prezentă pentru ultima oară alături de fostul soț

Trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost depus pe scena Teatrului Nottara, unde va rămâne până mâine. Actorul va fi condus pe ultimul drum și înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală.

Simona Florescu, fosta lui soție, a venit să-și ia rămas-bun de la actor, care s-a stins din viață în cursul zilei de ieri. Aceasta a venit însoțită și de alți membri ai familiei, dar și de nepoțica actorului – fiica Ioanei Dichiseanu –, cu care Ion Dichiseanu avea o relație foarte specială.

ADVERTISEMENT

Actorul din „Toate pânzele sus!” a fost transportat într-un sicriu alb, peste care stă așezat drapelul României, potrivit spynews.ro. Fiica lui, Ioana Dichiseanu, a fost și ea prezentă, fiind extrem de afectată de situație.

Ion Dichiseanu a fost întâmpinat cu ropote de aplauze, iar familia, prietenii și fanii îi pot aduce un ultim omagiu până mâine la 10.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a regretatului actor a fost vizibil afectată de moartea celui care i-a fost partener un sfert de secol, potrivit sursei citate anterior. Deși au divorțat cu mulți ani în urmă, cei doi au încercat să aibă o relație bună de dragul fiicei lor.

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani

Ion Dichiseanu s-a stins din viață ieri, în jurul orei prânzului, la vârsta de 87 de ani. Actorul avea grave probleme de sănătate, iar o infecție preluată din spital i-a înrăutățit starea.

ADVERTISEMENT

Marele actor a petrecut mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. În februarie, Ioana Dichiseanu, fiica lui, a anunțat pe Facebook că tatăl ei se confruntă cu probleme din cauza unor investigații „făcute greșit”.

În urmă cu câteva zile, Ioana a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, că Ion Dichiseanu se simte mai bine, deși avea și alte afecțiuni.

„Tata e mai bine, din fericire, medicii de la Spitalul Floreasca au identificat bacteria care i-a provocat atâtea probleme și, acum, a scăpat de ea.

Dar va mai dura recuperarea, nu știm exact cât, el având și alte probleme, cu tensiunea, cu inima, iar acestea au afectat și plămânii”, a declarat Ioana Dichiseanu pentru FANATIK.

Ioana Dichiseanu aștepta cu nerăbdare ca tatăl ei să vină acasă, însă boala l-a răpus mai repede decât ar fi crezut.

Maestrul va avea parte de o înmormântare cu onoruri militare. În trecut, acesta a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Ofițer”.

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud, iar în 1959 IATC, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București.

Inițial, Ion Dichiseanu a fost student la Politehnică, urmând să fie îndrumat spre teatru de către nepoata lui George Vraca. După ce a absolvit, a plecat cu întreaga promoție la Teatrul din Botoșani.

Ion Dichiseanu a devenit un cunoscut actor de film, radio, scenă, televiziune și voce și scriitor român, având o vastă carieră în lumea cinematografică.

Rolul lui Pierre Vaillant din „Toate pânzele sus!” (1976), serialul regizat de Mircea Mureșan, i-a adus un succes răsunător.

Alte filme remarcabile sunt „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1981),  „Titanc Vals” (regia Paul Călinescu, 1965), „Tunelul” (regia Francisc Munteanu, 1979), „Revanşa” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) sau  „Pistruiatul” (regia Francisc Munteanu, 1986).

A avut o apariție scurtă și în filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude și premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2021. Aceasta a fost și ultima sa apariție cinematografică.

ADVERTISEMENT