ADVERTISEMENT
News

Trupurile a cinci migranți au fost scoase din Dunăre. Barca lor s-a răsturnat în urmă cu 10 zile

Autor: Adrian Baciu | 27.04.2020 | 23:25
Trupurile a cinci migranți au fost scoase din Dunăre. Barca lor s-a răsturnat în urmă cu 10 zile
Trupurile a cinci migranți au fost scoase din Dunăre. Barca lor s-a răsturnat în urmă cu 10 zile. Sursa foto: news.ro

Trupurile a cinci migranți au fost recuperate luni din Dunăre de detașamente ale Pompierilor din Mehedinți. În urmă cu 10 zile, aceștia s-au răsturnat cu o barcă în apropiere de județul din România.

ADVERTISEMENT

Trupurile a cinci migranți au fost scoase din Dunăre. Barca lor s-a răsturnat în urmă cu 10 zile

Luni, pompierii din judeţul Mehedinţi au reușit să scoată din apele Dunării trupurile a cinci migranţi care în urmă cu zece zile se aflau într-o barcă aflată în tranzit.

Atunci, cei cinci, alături de alţi migranţi şi călăuze s-au răsturnat cu ambarcațiunea pe care o foloseau și au fost observați de Poliţiştii de Frontieră care au chemat imediat ajutoare.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața. Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, citat de News.ro, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, sâmbătă seara şi duminică dimineaţa, pentru scoaterea la mal a două persoane din fluviul Dunărea.

“Pompierii au intervenit cu o ambarcaţiune, pentru a extrage, cu ajutorul accesoriilor din dotare, trupurile a doi bărbaţi care fuseseră daţi dispăruţi, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, în seara de 17 aprilie”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de luni, pompierii din Mehedinți au intervenit, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, în zona localităţilor Crivina şi Izvoru Frumos, pentru scoaterea la mal a altor trei persoane date dispărute în acelaşi accident.

Alerta pe Dunăre s-a dat joi, 17 aprilie

Joi, 17 aprilie, s-a dat alerta pe Dunăre. O ambarcațiune la bordul căreia se aflau 18 oameni, dintre care 16 migranţi şi două călăuze, s-a răsturnat în apele fluviului.

ADVERTISEMENT

Din primele informații se părea că barca ar fi plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcațiune a început să intre apă. Agitați din această cauză, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Migranții au fost sesizați de un echipaj al Poliției de Frontieră Mehedinți care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Imediat, polițiștii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!