Fotbal international

Tudor Baluță, debut cu stângul la Kiev: e vinovat de ultimul gol încasat de Dinamo

29.10.2020 | 08:38
Tudor Baluta debut cu stangul la Kiev e vinovat de ultimul gol incasat de Dinamo
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Tudor Baluță a debutat cu stângul la echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, el fiind vinovat de ultimul gol primit de ucraineni în partida cu Ferencvaros Budapesta, din etapa a doua a fazei grupelor Champions League.

Internaționalul de tineret a fost adus de Il Luce la Kiev la începutul lunii sub formă de împrumut până la finalul sezonului de la gruparea engleză Brighton & Hove Albion.

ADVERTISEMENT

În weekend, tehnicianul român a explicat că încă nu a început să-l joace pe Băluță, deoarece acesta are nevoie de adaptare după ce în ultimele luni doar s-a antrenat cu formația din Premier League.

Vinovat la golul de 2-2, Tudor Băluță și-a stricat debutul la Dinamo Kiev

Șansele ca mijlocașul de 21 de ani să debuteze chiar într-un meci cu Ferencvaros în Champions League erau destul de mici, însă Mircea Lucescu a fost nevoit să-l introducă pe teren în ultimele minute, după ce căpitanul Sergiy Sydorchuk a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a menține avantajul de 2-1, tehnicianul român a decis în minutul 89 să-l scoată pe mai ofensivul Mykola Shaparenko și să-l introducă pe fostul jucător al Viitorului pentru a betona partea defensivă.

Însă, debutul lui Tudor Băluță la Dinamo Kiev a fost unul cu stângul, deoarece mijlocașul se face vinovat de golul de 2-2 încasat de Dinamo Kiev în minutul 90. Mai întâi, românul l-a scos din offside pe fostul jucător al Voluntariului, Aissa Laidouni, cel care a pasat decisiv la reușita lui Franck Boli. Tot Băluță l-a făcut să fie în poziție regulamentară și pe ivorian. VEZI AICI FAZA

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă Mircea Lucescu îl va trece din nou pe banca de rezerve pe Tudor Băluță după această eroare sau va miza pe el la meciul de săptămâna viitoare, de pe Cam Nou, cu FC Barcelona, în condițiile în care Sydorchuk va fi suspendat.

Singrul român care a jucat în această ediție a Ligii Campionilor

La capitolul plusuri, Tudor Băluță este singurul jucător român care a prins minute în primele două etape din actualul sezon de Champions League, ținând cont că fundașul lui Lazio Roma, Ștefan Radu, este accidentat, iar portar lui Internazionale Milano, Ionuț Radu, nu a fost inclus în lot pentru această competiție.

ADVERTISEMENT

România este țara cu cel mai mic număr de jucători folosiți în grupele Champions League din Europa de Est, la egalitate cu Republica Moldova, Cehia și Bulgaria, dar sub Belarus și Slovacia, care au doi fotbaliști. Cei mai mulți jucători are Rusia – 24, urmată de Ucraina – 19, Polonia și Ungaria – câte 6.

ADVERTISEMENT
Tags: