Fotbal intern

Tudor Băluță, poveștile din spatele rănilor din meciul cu Croația: “Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!”

19.06.2019 | 17:04
Tudor Baluta povestile din spatele ranilor din meciul cu Croatia Nu rupi nimic Dus apoi dezinfectam
ADVERTISEMENT

România a spulberat Croația în primul meci la Campionatul European U 21 din Italia. “Tricolorii” au învins cu 4-1 într-un meci în care au strălucit și la nivel individual. Tudor Băluță, considerat de mulți omul meciului a debutat pentru naționala de tineret chiar la turneul final și a marcat în primul său meci pentru România U 21. 

Tudor Băluță, poveștile din spatele rănilor din meciul cu Croația: “Să rup cojile rănilor sau nu?”

După meci, Băluță a fost fotografiat cum se bucura în vestiar pentru victorie, iar fanii nu au putut să nu remarce sângele de pe jambierele fotbalistului. Ofițerul de presă al echipei naționale de seniori, Gabriel Berceanu, a povestit pe site-ul FRF câteva întâmplări neștiute cu Tudor Băluță și naționala de tineret a României:

ADVERTISEMENT

“10 septembrie 2018. În avion, de la Belgrad la București. Tudor Băluță nu a prins minute în Serbia-România 2-2 la seniori. Zburăm deasupra Dunării, îi spun că aterizăm și plec direct spre Ovidiu, unde joacă peste câteva ore România U21 cu Bosnia-Herțegovina. “Vii? Serios? Și eu merg, m-am gândit dinainte că voi fi acolo orice-ar fi în Serbia!” Simplu. Precis. Sincer.

16 octombrie 2018. Ploiești. De la marginea gazonului “Ilie Oană” din Ploiești, îmi încrucișez privirea cu Tudor. E în tribună, stă ca pe ghimpi. Zâmbește larg și senin. România U21 mai are cu Liechtenstein un pas mic de făcut după o campanie mare. Tudor a jucat la seniori în 0-0 cu Serbia la București. La final de meci, Tudor dă să coboare lângă sărbătoarea colegilor de generație. Un steward îl oprește: nu are badge. Onoarea de a fi îmbrăcat tricoul seniorilor l-a scos din circuitul puștilor, acum e doar un spectator. Fug spre steward. Înțelege. Tudor strălucește de bucurie.

ADVERTISEMENT

17 iunie 2019. În cantonamentul tricolorilor U21 la Euro. După antrenamentul oficial înainte de Croația. Tudor se plimbă greoi prin fața hotelului, cu telefonul la ureche, acoperit de noaptea care se chinuie să înghită gradele absurde din termometre. La un genunchi, legată o pungă de gheață. Îngheț și eu. Îmi vine să întreb: “Poți mâine?”. Mă vede și zâmbește, apoi îmi frânge întrebarea din gând. “Mă doare. Vedem mâine”. Simplu. Precis. Sincer.

18 iunie 2019. În vestiarul României, după 4-1 cu Croația. Tudor se apropie de medicul echipei. “Să rup cojile rănilor sau nu?”. Răni?! La genunchi avea răni?! M-am rugat să reziste când am văzut că e titular, dar evoluția meciului și golul lui Tudor chiar mi-au șters genunchiul din minte! “Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!”, e categoric medicul. Mă uit spre genunchi, dar ochii îmi fug în jos. De la degetele picioarelor până spre gleznă e numai rană. Mă vede și râde: “Nu mai am nimic la genunchi. Cum am jucat?”. Păi… SIMPLU. PRECIS. SINCER CU FOTBALUL”

ADVERTISEMENT
Tudor Băluță, poveștile din spatele rănilor din meciul cu Croația Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!” FOTO: Tudor Băluţă şi rănile sale după meciul eroic în faţa Croaţiei. Sursa foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei
Tudor Băluță, poveștile din spatele rănilor din meciul cu Croația Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!” FOTO: Tudor Băluţă şi rănile sale după meciul eroic în faţa Croaţiei. Sursa foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Cumpărat de Premier League cu 3 milioane de euro

Tudor Băluță a fost transferat în iarnă de Brighton de la Viitorul pentru 3 milioane de euro. Mijlocașul defensiv urmează să joace în Premier League din noul sezon, iar dacă evoluțiile sale vor continua la cel mai înalt nivel, cariera lui Băluță poate fi una spectaculoasă.

Pentru “tricolorii mici” urmează meciul cu Anglia, vineri de la ora 21:45. Din grupă, doar prima clasată se califică sigur în semifinale și urmează ca cel mai bun loc doi dintre toate grupele să obțină prezența în semifinale.

ADVERTISEMENT

România are cotă 2.00 la Betano să termine în primele două echipe din grupa C