Life

Tudor Ciuhodaru, sfaturi pentru pelerinii care merg la moaștele Sfintei Parascheva: ”Nu este recomandat să vă încălziți consumând alcool”

Tudor Ciuhodaru, îndemnuri pentru credincioșii care stau la coadă la moaștele Sfintei Parascheva. Ce recomandări are medicul.
06.10.2023 | 08:50
Tudor Ciuhodaru sfaturi pentru pelerinii care merg la moastele Sfintei Parascheva Nu este recomandat sa va incalziti consumand alcool
Tudor Ciuhodaru, îndemnuri pentru credincioșii care stau la coadă la moaștele Sfintei Parascheva. Ce recomandări are medicul. Sursa foto: Facebook / doxologia.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Tudor Ciuhodaru are o serie de sfaturi pentru pelerinii care merg la moaștele Sfintei Parascheva. Doctorul susține că nu este recomandat să vă încălziți consumând alcool. Ce alte recomandări are cadrul medical.

Tudor Ciuhodaru, îndemnuri pentru credincioșii care stau la coadă la moaștele Sfintei Parascheva. Ce recomandări are medicul

Tudor Ciuhodaru vine cu mai multe îndemnuri pentru credincioșii care stau la coadă la moaștele Sfintei Parascheva. Ce recomandări are medicul pentru pelerinajul care începe sâmbătă, 7 octombrie 2023, la ora 06:00.

ADVERTISEMENT

Acesta este momentul în care preoții citesc Acatistul Cuvioasei și racla cu sfintele moaște este scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași printr-o procesiune specială. Pelerinajul se desfășoară până după pomenirea Sfintei Parascheva, pe 15 octombrie.

„Purtați haine mai groase și evitați imobilizarea prelungită. Noaptea temperaturile se pot apropia de zero grade. Beți lichide calde. Nu este recomandat să vă încălziți consumând alcool.

ADVERTISEMENT

Mâncați măcar o gustare cu cel puţin câteva ore înainte de a vă așeza la coada pelerinilor. Așteptarea se poate prelungi, iar hipoglicemiile şi stările lipotimice pot deveni probleme redutabile în condiții de aglomerație. 

Nu-i lăsați neînsoţiţi pe cei cu probleme de ordin psihologic sau psihiatric pentru a evita acutizarea afecţiunilor de bază. Nu întrerupeţi tratamentul pentru bolile pe care le aveţi, precum cele cardiace sau metabolice.

ADVERTISEMENT

Întreruperea tratamentului le poate agrava sau complica evoluţia”, sunt o parte din recomandările pe care le are medicul Tudor Ciuhodaru pentru pelerinajul Sfintei Parascheva, scrie wowbiz.ro.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, program

Autoritățile din Iași și Arhiepiscopia au stabilit deja un program pentru pelerinajul de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Slujbele ținute de preoți și rugăciunile vor avea loc în fiecare zi, în timp ce slujba de Priveghere se va încheia la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Singura excepție este în cursul zilei de vineri, 13 octombrie 2023, când programul se termină la ora 02:00. Primăria a montat mai multe ecrane de mari dimensiuni pe care credincioșii din toată țara vor asculta Sfânta Liturghie.

ADVERTISEMENT