Sport

Regizorul Tudor Giurgiu și un om din staff-ul Simonei Halep, întâlnire cu Rafael Nadal. Filmează un documentar despre Ilie Năstase

Tudor Giurgiu va lansa anul viitor un film despre viața și cariera lui Ilie Năstase, iar filmările au început deja la academia de tenis a lui Rafael Nadal.
23.11.2021 | 21:22
Regizorul Tudor Giurgiu si un om din stafful Simonei Halep intalnire cu Rafael Nadal Filmeaza un documentar despre Ilie Nastase
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai cunoscuți regizori din România a visat de mulți ani să realizeze un film despre cel mai mare tenismen român din toate timpurile.

Filmările deja au început iar Tudor Giurgiu, alături de managerul de comunicare al Simonei Halep, Cosmin Hodor, chiar la academia de tenis a lui Rafa Nadal, un mare admirator al lui Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Filmul „Nasty” al lui Tudor Giurgiu despre Ilie Năstase va fi lansat anul viitor

Regizorul în vârstă de 49 de ani a publicat pe contul său de Facebook o serie de fotografii de la filmări cu unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului, Rafael Nadal.

Tudor Giurgiu a început filmările pentru „Nasty” alături de Rafael Nadal. Sursă foto: Facebook Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu a început filmările pentru „Nasty” alături de Rafael Nadal. Sursă foto: Facebook Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu este un fan înfocat al tenisului și participă cu fiecare ocazie la marile turnee de Grand Slam de la Roland Garros sau Wimbledon, sport pe care îl și practică în timpul liber. A avut tot timpul un vis măreț: acela de a face un film despre marele Ilie Năstase, pe care l-a admirat de mic copil.

ADVERTISEMENT

„Vă spun un secret. Unul dintre marile vise să fac un film despre viața tumultoasă a lui Ilie Năstase. Un film de ficțiune, despre viața sa tumultoasă, nu neapărat un documentar, ar fi unul super. Ilie Năstase e un foc de artificii, și pe teren și în afara lui. Este un fost sportiv pe care-l admir extrem de mult”, declara Tudor Giurgiu în urmă cu mai bine de trei ani la Sports Festival.

Ilie Năstase a rămas întipărit în mintea lui Rafael Nadal ca un mare campion, spaniolul fiind singurul jucător care și-a adus aminte de performanțele uriașe reușite de Ilie Năstase la Turneul Campionilor, pe care l-a câștigat de patru ori.

Întrebat de creatoarea de modă Adina Buzatu când va avea loc premiera filmului „Nasty”, Tudor Giurgiu i-a răspuns printr-un comentariu că filmările se află într-un stagiu incipient și va fi lansat abia anul viitor.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Ilie Năstase despre ideea un film autobiografic

Ilie Năstase a declarat că a fost foarte aproape să bată palma cu un producător sârb pentru un film despre viața și cariera sa, însă scandalul cu Serena Williams a blocat acest proiect.

„Totul era stabilit, însă a apărut acea suspendare a mea din cauza disputei cu Serena Williams și s-a mai amânat un pic. Rolul meu? Cel de maturitate aș vrea să-l joace Robert De Niro, că el joacă bine toate rolurile”. – Ilie Năstase

Rafael Nadal a părut interesat să participe la filmările pentru filmul lui Ilie Năstase, a semnat tricouri și mingi și a părut foarte jovial în prezența echipei de filmare.

ADVERTISEMENT

„Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Tenisul din acea perioadă (anii ’60 şi ’70) îl apreciez cel mai mult, deoarece forţa loviturilor avea mai mică importanţă. Era mai multă magie. Talentul conta mai mult, tactica de asemenea. Punctele se construiau mai mult”, a declarat Nadal într-un interviu pentru L’Equipe.

Tudor Giurgiu, despre întâlnirea cu Rafael Nadal: „Un om generos, modest, un fan Năstase”

Tudor Giurgiu a fost impresionat de modestia arătată de marele campion Rafal Nadal, deținător a 20 de titluri de Grand Slam.

„O zi de colectie! Interviu cu Nadal despre Ilie Nãstase si tenisul de altãdatã. Am întâlnit un om generos, modest, un fan Nãstase, care a pus bazele unei Academii de tenis incredible. Rafa Nadal Academy e un loc mindblowing. Filmãrile la documentarul “Nasty” continuã! #nasty #rafaelnadal #ilienastase #tennis”

  • 2022 e anul în care va avea loc premiera filmului „Nasty” în regie lui Tudor Giurgiu
ADVERTISEMENT