News

Turcia, cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Europei și SUA. Se situează peste China și Iran 

20.04.2020 | 08:44
Turcia cele mai multe cazuri de coronavirus in afara Europei si SUA Se situeaza peste China si Iran
ADVERTISEMENT

Turcia are cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Europei și SUA. În acest moment, țara condusă de Recep Tayyip Erdogan se situează peste China și Iran la totalul de infecții.

Turcia, cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Europei și SUA. Se situează peste China și Iran

Explozie a numărului de cazuri de coronavirus în Turcia ultimelor zile. Cu o creștere accelerată în acest weekend, turcii au întrecut China și Iran la capitolul infectări și au devenit țara cel mai greu afectată din afara Europei și SUA.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de duminică, 19 aprilie, autoritățile de la Istanbul au anunțat că totalul cazurilor confirmate de coronavirus din Turcia a crescut la 86.306.

O creștere de 3.977 de cazuri în ultimele 24 de ore a ridicat totalul Turciei deasupra Chinei și Iranului, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de duminică, autoritățile au mai confirmat alte 127 de decese pe teritoriul țării, iar totalul victimelor ajunge în acest moment la 2.017.

Vestea bună vine din zona vindecărilor de Covid-19. Până pe 19 aprilie, 11.976 de persoane s-au recuperat, iar numărul de teste efectuate în ultimele 24 de ore a ajuns la 35.344, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Primul caz de coronavirus din Turcia, înregistrat pe 10 martie

Turcia a fost una dintre țările în care pandemia de coronavirus a lovit târziu, tocmai pe 10 martie, într-o perioadă în care multe țări din Europa erau crunt lovite de boală.

Autoritățile au raportat primul său pacient cu coronavirus pe 10 martie, numărul de cazuri confirmate crescând brusc de atunci. În prezent, Turcia are al şaptelea cel mai mare număr de cazuri din lume. Până acum a testat peste 634.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Conducătorii statului au cerut duminică cetățenilor turci să urmeze ordinele de distanțare socială și restricțiile impuse în această perioadă.

Ministerul de Interne a mai spus că extinde restricțiile de călătorie în 31 de orașe de pe teritoriul țării pentru încă 15 zile, începând cu miezul nopții sâmbătă.

ADVERTISEMENT