News

Turcia ripostează după atentatul de la Ankara. Ținte PKK din nordul Irakului, bombardate

La nici 24 de ore de la atentatul sinucigaș de la Ankara, Turcia ripostează contra teroriștilor. Ținte PKK din nordul Irakului au fost bombardate.
02.10.2023 | 08:49
Turcia riposteaza dupa atentatul de la Ankara Tinte PKK din nordul Irakului bombardate
Turcia anunță că ținte PKK din nordul Irakului au fost distruse, după atentatul sinucigaș de la Ankara. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Turcia a ripostat, în ultimele ore, după atentatul sinucigaș de la Ankara. Ministerul turc al apărării a emis un comunicat în care precizează că a desfășurat o operațiune aeriană în nordul Irakului pentru a distruge membri PKK.

Turcia anunță că ținte PKK din nordul Irakului au fost distruse, după atentatul sinucigaș de la Ankara

Duminică dimineața, ministrul turc de interne anunț că doi teroriști au efectuat un atac cu bombă în apropiere de Parlamentul din Ankara. Un atacator a murit în explozie, iar celălalt a fost ucis.

ADVERTISEMENT

Doi teroriști au apărut la bordul unui vehicul în jurul orei 09:30 ora locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă“, a declarat ministrul de Interne, Ali Yerlikaya.

Acesta a mai precizat că doi poliţişti au fost răniţi uşor. ”Unul dintre terorişti a murit în explozie, iar celălalt a fost neutralizat. Doi dintre ofiţerii noştri de poliţie au fost răniţi uşor de flăcările provocate de explozie”, a mai spus ministrul Yerlikaya, pe reţeaua X.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a revendicat atentatul de duminică dimineața de la Ankara. Organizația este considerată una teroristă de către autoritățile turce, SUA și multe state europene.

În replică, duminică seara, Turcia anunțat că a efectuat o serie de atacuri aeriene asupra rebelilor kurzi din nordul Irakului. Operațiune militară vine la câteva ore după incidentul de la Ankara. Guvernul turc a declarat că 20 de ținte au fost distruse și mulți militanți din grupul rebel interzis PKK ”neutralizați”.

ADVERTISEMENT

Oficial, Ministerul turc al Apărării a afirmat că a desfăşurat o operaţiune aeriană în nordul Irakului pentru a neutraliza PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, clasificat drept grup terorist, scrie BBC.

”O operaţiune aeriană a fost desfăşurată în regiunile Metina, Hakurk, Qandil şi Gara din nordul Irakului pe 1 octombrie, la ora 21.00, pentru a neutraliza PKK şi alte elemente teroriste, pentru a preveni atacurile teroriste provenind din nordul Irakului împotriva populaţiei noastre şi a forţelor noastre de ordine şi pentru a asigura securitatea graniţelor noastre“, potrivit comunicatului de presă.

ADVERTISEMENT

Cine a revendicat atentatul de la Ankara

PKK a declarat că atentatul de duminică dimineață în capitala Ankara a fost efectuat de un grup legat de organizație. E vorba de ”Batalionul Nemuritorilor”. Aceștia au recunoscut că au vizat ministerul de interne, care este aproape de parlament.

ADVERTISEMENT
Tags: