News

Turcia, zguduită de noi cutremure de mică adâncime. Autoritățile sunt în alertă

Cutremur după cutremur în Turcia. Cel mai puternic a avut o intensitate de 5,6 grade pe scara Richter.
19.04.2024 | 11:02
Turcia zguduita de noi cutremure de mica adancime Autoritatile sunt in alerta
Turcia, zguduită de noi cutremure de mică adâncime Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Turcia sunt în alertă, după ce mai multe cutremure au avut loc, joi, în diverse regiuni din țară.

Cinci persoane au fost rănite

În ultimele ore, cel puțin trei seisme au fost înregistrate în regiunea Tokat, între ţărmul Mării Negre şi nordul Anatoliei, iar cel mai puternic a avut o intensitate de 5,6 pe scara Richter.   

ADVERTISEMENT

“La faţa locului au fost trimise vehicule de intervenţie şi ambulanţe”, a anunțat ministrul Sănătăţii, Charretin Coca, pe reţeaua X.

În timpul acestor cutremure, cinci persoane care încercau să își părăsească locuințele au fost rănite, conform agenției locale de ştiri AHI.

ADVERTISEMENT

Ultimul seism care a zguduit Turcia a fost resimţit, în special, în marele oraş de coastă Samsun, însă, din fericire, nu au fost raportate victime.

Ali Verlikaya, ministrul de Interne al Turciei, a declarat că “monitorizează situaţia”. Totodată, el a ținut să precizeze că acolo unde a fost localizat epicentrul seismului a fost trimis guvernatorul districtului Tokat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în zonă a ajuns şi o delegaţie de la Afad, agenţia de ajutor guvernamentală turcă, pentru a se asigura că persoanele afectate de cutremure vor primi tot ceea ce au nevoie.

Reprezentanții Afad au anunțat, vineri, că primul seism care a zdruncinat, joi, Turcia a fost înregistrat la 5,25 kilometri sub pământ.

ADVERTISEMENT

Potrivit lor, acesta a fost resimţit şi în principalul oraş al regiunii, Sivas, și ulterior a fost urmat de trei replici care s-au produs la o adâncime de mai puţin de 6 kilometri.

În regiunile afectate de seisme, autoritățile au decis să închidă școlile pentru 24 de ore și le-au pus la dispoziția locuitorilor care au preferat să își părăsească locuințele centrele sportive și instituționale.

Districtul Tokat se află pe falia Anatoliei de Nord, o zonă considerată ca prezentând un risc major de cutremur, deoarece este extrem de activă din punct de vedere seismologic.

ADVERTISEMENT