Sport

Turcii anunță că Gigi Becali pierde milionul de euro. Ce spun despre procesul FCSB

FCSB este aproape de a pierde procesul de la FIFA cu Galatasaray. Gigi Becali a vrut să se judece cu turcii pentru o clauză impusă în cadrul transferului lui Moruțan.
30.09.2023 | 19:05
Turcii anunta ca Gigi Becali pierde milionul de euro Ce spun despre procesul FCSB
FCSB este aproape de a pierde procesul de la FIFA cu Galatasaray. Gigi Becali a vrut să se judece cu turcii pentru o clauză impusă în cadrul transferului lui Moruțan. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gigi Becali urma să câștige un milion de euro de la turci. În cadrul transferului lui Olimpiu Moruțan, latifundiarul din Pipera a impus o clauză prin care gruparea din Turcia ar fi trebuit să achite suma de bani după calificarea în grupele Champions League, lucru care nu s-a întâmplat. În acest context, patronul “roș-albaștrilor” a mers la FIFA pentru a se judeca cu Galatasaray, însă FCSB va pierde procesul.

FCSB va pierde procesul de la FIFA cu Galatasaray

Gigi Becali a anunțat că se va judeca cu formația turcă pe motivul clauzei pe care clubul din Super Lig nu ar fi a respectat-o: “Uite cu Moruțan acum. Galatasaray l-a băgat câteva minute în preliminarii, s-au calificat, acum trebuie să-mi dea un milion. Le-am trimis scrisoare! Ne-am dus la FIFA. Moruțan așa cum e el, aduce milioanele”.

ADVERTISEMENT

Însă, în acest context FCSB este aproape de a pierde procesul de la FIFA cu Galatasaray. Explicația vine de la presa turcă care susține că Moruțan a evoluat doar în două partide pentru Galata în acest sezon, în preliminariile Champions League. În luna august, fotbalistul român a fost transferat definitiv la Ankaragucu. Ulterior acestei mutări, formația turcă a reușit să se califice în grupele Ligii Campionilor. Astfel, clubul din Turcia nu ar fi obligat să respecte clauza contractuală.

Turcii spun că FCSB ar fi avut câștig de cauză doar dacă Olimpiu Moruțan ar fi fost în continuare fotbalistul lui Galatasaray: “Procesul intentat de FCSB la FIFA împotriva lui Galatasaray va fi soluționat în favoarea clubului galben-roșu întrucât clauza respectivă este condiționată de continuarea contractului lui Moruțan”.

ADVERTISEMENT

Înfrângere de un milion de euro pentru Gigi Becali

Moruțan nu a reușit să se adapteze în Turcia, la Galatasaray. Mijlocașul ofensiv a jucat 26 de meciuri în primul său an la Galatasaray, dintre care doar 13 ca titular. În următorul an, Moruțan a fost împrumutat în Serie B, la Pisa. Pentru națională, s-a dovedit a fi însă decisiv. Fostul jucător de la FCSB este om de bază în lotul lui Iordănescu.

La FANATIK SUPERLIGA, Gabi Safta a vorbit despre procesul dintre FCSB și Galatasaray. În cadrul emisiunii, analistul special a oferit mai multe informații despre lucrurile care s-au discutat în Turcia pe baza subiectului dintre Gigi Becali și formația din Super Lig.

ADVERTISEMENT

“O altă știre de astăzi, din această dimineață. Galatasaray, a apărut o informație de la CNN, din Turcia, faptul că Gigi Becali a reclamat Galatasaray și cere un milion de euro de la ei. A apărut și contractul, există o probă.

Exact pe documentul postat de CNN Turcia, acolo unde scrie că Becali trebuie să ceară un milion de euro în cazul în care Moruțan ajunge în Champions League. Aici sunt mai multe discuții.

ADVERTISEMENT

Una este importantă, el a semnat pe data de 20 august cu Ankaragucu, iar Galatasaray a ajuns în grupe pe 29 august, 9 zile mai târziu. Turcii îl acuză pe Becali. Îl bănuiesc că l-ar fi sunat pe Moruțan să nu cumva să semneze pe 29 plecarea. Pentru că ratează cei 10% din înțelegere, 1 milion sunt bani. Galatasaray se apără că pe 20 a semnat cu Ankaragucu, iar pe 29 au intrat în Champions League

Pe Gigi Becali îl știm, este isteț, este sclipitor. Dar dacă turcii l-au scos repede de pe lista Champions League, atunci Galatasary va câștiga procesul. Există și un titlu, scrie ‘Fă-te bine, Becali’, scrie un editorialist din Turcia”, a declarat Gabi Safta.

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,52 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Universitatea Cluj
ADVERTISEMENT