News

Turist mort pe o plajă din Creta. A stat multe ore pe șezlong până a fost descoperit

Autoritățile orașului Malia au anunțat recent că un turist britanic în vârstă de 54 de ani a fost găsit mort pe o plajă situată în partea de nord a insulei Creta (Grecia).
19.07.2022 | 16:43
Turist mort pe o plaja din Creta A stat multe ore pe sezlong pana a fost descoperit
Anchetatorii încearcă să stabilească modul în care a murit turistul britanic pe plaja din Creta. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Turistul găsit mort a atras atenția după ce a stat mai multe ore pe un șezlong, fără să se miște. Turiștii din zonă au sunat la numărul de urgență și la fața locului au sosit polițiștii și medicii.

Descoperire macabră pe o plajă din Creta

În ciuda manevrelor de resuscitare, salvatorii au fost nevoiți să constate decesul turistului britanic. Incidentul a fost raportat sâmbătă, în zona Stalida.

ADVERTISEMENT

Stalida – cunoscută și sub numele de Stalis – are o plajă renumită, populară în rândul familiilor. Stațiunea se află pe coasta de nord a Cretei, între Malia și Hersonissos.

Conform jurnaliștilor britanici de la news.sky.com, decesul a fost raportat în contextul în care temperaturile cresc în toată Europa. Inclusiv în Grecia, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru lichidarea unor incendii de vegetație.

ADVERTISEMENT

Și pompierii din Creta au intervenit sâmbătă, pentru a stinge un incendiu care a cuprins mai multe terenuri agricole. Conform sursei citate, 71 de incendii au fost raportate în ultimele 24 de ore, pe fondul condițiilor de secetă.

Canicula și seceta afectează Europa

Temperaturile ridicate, care au depășit 45 de grade în Spania, au cauzat moartea a sute de persoane. În acest context, FANATIK scria în urmă cu trei zile despre incendiile de vegetație care făceau ravagii în Portugalia, Spania și Franța.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că din cauza secetei, inclusiv rezerva de apă din România este în scădere. Chiar și așa, Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) a anunțat că rezervele sunt suficiente pentru toți cei care se alimentează centralizat.

Având în vedere prognoza INHGA cu privire la evoluţia debitelor Dunării şi a râurilor interioare pentru luna iulie, debitele Dunării în secţiunea Baziaş vor ajunge până la valoarea de 2150 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s) şi cu un aport scăzut al debitele afluente medii lunare în lacurile interioare ale României.

ADVERTISEMENT

Pe toată perioada intervalului de prognoză, pe tot sectorul aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere”, se arată în comunicatul ANAR.

ADVERTISEMENT