News

Un grup de turiști a dispărut în munții Iezer. Salvamontiștii au pornit într-o cursă contra cronometru pentru a-i găsi

Un grup de turiști plecaţi într-o drumeție spre Vârful Iezer nu s-a mai întors în zona Voina, acolo unde erau cazați. Salvamontiştii au pornit în căutarea lor după un apel la 112.
26.12.2021 | 19:33
Un grup de turisti a disparut in muntii Iezer Salvamontistii au pornit intro cursa contra cronometru pentru ai gasi
ADVERTISEMENT

Serviciul Salvamont Argeș a fost alertat după ce unul dintre turiști a sunat la 112 să anunțe că grupul din care face parte s-a rătăcit pe munte.

Un grup de turiști a dispărut în munții Iezer

Potrivit informațiilor furnizate în cadrul apelului, turiştii dispărţi nu au la ei lanterne, iar ceaţa nu permite să se orienteze. Deocamdată nu se știe despre ce număr de persoane este vorba.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor difuzate de Antena 3, o echipă a Salvamont Argeş a pornit din zona Voina şi încercă să meargă cât de mult posibil cu un ATV, până într-o zonă în care bănuiesc că ar fi turiştii.

Grupul a plecat din zona Voina, spre vârful Iezer. Este o zonă de munte în care a nins şi este zăpadă.

ADVERTISEMENT

Unul dintre turişti a sunat la 112 şi a anunţat că nu au afecţiuni medicale, dar nu au lanterne, este ceaţă densă şi nu se mai pot orienta ca să găsească drumul înapoi.

Salvamontiștii au pornit într-o cursă contra cronometru pentru a-i găsi

“Salvamontiștii din Argeș, patrula de serviciu de la Baza Salvamont Voina intervin pentru localizarea și coborârea la baza muntelui a unui grup de turiști care doreau să ajungă pe vf. Iezer, dar care nu se mai pot orienta să coboare, este ceață, întuneric și nu au nici lanterne.

ADVERTISEMENT

La momentul apelului nu au anunțat afecțiuni medicale, dar odată cu lăsarea serii și cu scăderea temperaturii pot apărea și probleme medicale”, informează pagina de Facebook Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.

Salvatorii montani nu ştiu despre câte persoane este vorba, pentru că cei de la 112 nu au mai reuşit să ia legătura cu cei care au apelat numărul unic de urgență şi să ceară mai multe informaţii sau coordonatele zonei în care se află.

ADVERTISEMENT

Salvamontiştii fac tot posibilul să îi găsească, mai ales că s-a înserat, iar frigul şi zăpada de pe munte le poate pune vieţile în pericol.

Potrivit informării nivometeorologice emise de Administratia Naţională pentru Meteorologie în zonă se înregistrează risc însemnat de producere a avalanșelor (3).

ADVERTISEMENT