Sport

Tenis ATP & WTA, 9-15 ianuarie. Paula Badosa nu va juca la Australian Open 2023. Motivul pentru care iberica ratează primul Mare Șlem al anului

Vezi aici în format LIVE stream meciurile Irinei Begu, Soranei Cîrstea la Adelaide 2 şi ale lui Jaqueline Cristian şi Patricia Ţig la Hobart. Încep calificările la Australian Open.
14.01.2023 | 10:07
Tenis ATP  WTA 915 ianuarie Paula Badosa nu va juca la Australian Open 2023 Motivul pentru care iberica rateaza primul Mare Slem al anului
Paula Badosa nu va participa la Australian Open din cauza unei accidentări. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
14-01-2023
08:14

Paula Badosa va rata Australian Open 2023 din cauza unei accidentări

Paula Badosa (11 WTA) a anunțat cu două zile înaintea startului competiției că nu va putea lua startul primului turneu de Mare Șlem al anului de la Australian Open din cauza unei accidentări. Tenismena din Spania s-a retras în sferturile de finală la Adelaide înaintea meciului împotriva Dariei Kasatkina. 

„Vești proaste. În timpul meciului din sferturile de finală de la Adelaide, m-am accidentat și în urma rezultatelor primite am aflat că va trebui să fiu indisponibilă câteva săptămâni.

Este trist să ratez Australian Open anul acesta, dar chiar îl voi rata. Voi face tot ce pot să mă întorc cât mai curând posibil”, a anunțat Paula Badosa pe rețelele de socializare. 

12-01-2023
16:32

Novak Djokovic l-a imitat pe Lionel Messi în sala de forță

Lionel Messi a fost protagonistul unor scene inedite la Campionatul Mondial din Qatar. Căpitanul campioanei mondiale l-a jignit pe Wout Weghorst la finalul meciului din sferturi Argentina – Olanda, iar imaginile au devenit virale. 

Înainte de startul turneului de la Australian Open, Novak Djokovic, care se antrenează în sala de forță, a recreat momentul viral cu Lionel Messi. 

Absent de la turneul precedent de la Australian Open, Djokovic, sub formă de parodie, i-a adresat celebra replică lui Diego Schwartzman în momentul în care tenismenul argentinian trecea pe lângă el. 

12-01-2023
15:11

Sorana Cîrstea, „obligată” să facă performanță la Australian Open

Sorana Cîrstea este a doua rachetă a României la Australian Open, după absența Simonei Halep, dar și în spatele Irinei Begu, cap de serie 27 la câștigarea competiției de la Antipozi. 

Tenismena din România, locul 43 WTA, o va întâlni în primul tur pe Yulia Putintseva (51 WTA). Sportiva din Kazakhstan are palmares pozitiv în fața Soranei Cîrstea (3-2), însă românca este nevoită să facă performanță la primul Mare Șlem al anului. 

În toamna anului trecut, Sorana Cîrstea a început colaborarea cu Thomas Johansson, campion în urmă cu 21 de ani la Australian Open. Astfel, potrivit unei postări pe rețelele de socializare, Sorana trebuie să își îmbunătățească rezultatele pe suprafața australiană. 

Anul trecut, sportiva din România se oprea în optimi, în fața Igăi Swiatek, după ce reușea să câștige primul set. „Atunci când antrenorul tău este campion la Australian Open și o legendă! Trebuie să îmi îmbunătățesc rezultatele aici!”, a fost mesajul atașat de Sorana Cîrstea unei fotografii.

Postarea Soranei Cîrstea pe rețelele de socializare. Sursă foto: captură Instagram - @soranacirstea.
Postarea Soranei Cîrstea pe rețelele de socializare. Sursă foto: captură Instagram – @soranacirstea.
11-01-2023
09:35

Djokovic a abandonat primul antrenament oficial pentru Australian Open! Micro-ruptură musculară sau doar probleme fizice?

Novak Djokovic a ratat anul trecut Australian Open din pricina faptului că nu era vaccinat. Acum, organizatorii sunt speriați că nu-l vor avea la start din motive medicale. 

El trebuia să efectueze un antrenament de 75 de minute, care să includă și un set jucat, cu arbitru și copii de mingi, contra lui Daniil Medvedev, parte a proiectului pus în scenă anul acesta de Tennis Australia.

A simțit însă dureri la scorul de 3-2. Și a solicitat intervenția medicului în fiecare dintre următoarele două pauze. iar după ce Medvedev a câștigat setul cu 6-4, deși trecuseră doar 36 de minute din ședință, a decis să pună capăt antrenamentului.

Îngrijorător este faptul că și săptămâna trecută, în turneul pe care l-a câștigat la Adelaide, a avut probleme în semifinale și finală. Și, potrivit puntodebreak, deocamdată nu există certitudini legate de originea acestora. Mai exact dacă este vorba doar despre o supra-încărcare la nivelul mușchilor sau o micro-ruptură.

Un răspuns am putea avea vineri, 13 ianuarie, atunci când Novak Djokovic are programat un meci demonstrativ alături de Nick Kyrgios, în aceeași Arenă Rod Laver.

11-01-2023
07:08

Gabriela Ruse și Alexandra Cadanţu-Ignatik au fost eliminate în turul 2 al calificărilor de la Australian Open

România a rămas fără reprezentanți în calificările de la Australian Open, după ce Gabriela Ruse și Alexandra Cadanţu-Ignatik au fost eliminate în turul secund.

Numărul 177 mondial, Alexandra Cadanţu-Ignatik a fost prima care a intrat în scenă, însă nu a avut nicio șansă în fața germancei Eva Lys (127 WTA). Sportiva din România s-a înclinat după numai o oră și 17 minute de joc, cu scorul de 4-6, 1-6.

Surpriza neplăcută a venit în schimb de la Gabriela Ruse, numărul 116 mondial și favorita 13 a calificărilor. Deși avea prima șansă în meciul contra franțuzoaicei Selena Janicijevic (nr. 188 WTA), Ruse a pierdut după două ore de joc cu scorul de 5-7, 3-6.

10-01-2023
13:06

Monica Niculescu, în sferturi la Hobart

Monica Niculescu, numărul 53 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Hobart în proba de dublu, alături de britanica Alicia Barnett. 

Cele două au trecut cu emoții de perechea Xinyun Han/ Tamara Korpatsch (China/Germania), scor 6-7 (2), 6-3, 10-5 și vor încasa 2.400 de dolari pentru această performanță. 

În sferturi, Monica Niculescu și Alicia Barnett vor juca împotriva cuplului Viktorija Golubic/Panna Udvardy (Elveţia/Ungaria). Românca a mai câștigat acest turneu în proba de dublu.

10-01-2023
08:08

Înfrângeri pentru românce la Australian Open și Adelaide 2

Gabriela Talaba-Lee (198 WTA) nu a reușit să treacă de primul tur al calificărilor la Australian Open. A pierdut în două seturi, 5-7, 3-6, în meciul disputat cu Rebeka Masarova (Spania).

La Adelaide 2, Ana Bogdan. deja eliminată din competiția individuală, a părăsit întrecerea și la dublu, acolo unde a făcut pereche cu rusoaica Angelina Gabueva. Bogdan şi Gabueva au fost învinse de Anastasia Pavliucenkova (Rusia)/Elena Rîbakina (Kazahstan), scor 7-6 (5), 6-2. Meciul a durat o oră şi 25 de minute. Premiul pentru prezenţa în primul tur la dublu este de 4.350 de dolari.

09-01-2023
21:43

Irina Begu s-a retras de la turneul Adelaide International 2

Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 28 WTA, s-a retras de la turneul Adelaide International 2, din Australia, acolo unde urma să o întâlnească în primul tur pe australianca Storm Hunter, locul 227 mondial.

Potrivit oganizatorilor competiţiei, românca s-a retras din cauza unei accidentări la cot. Locul Irinei Begu pe tablou a fost luat de estona Kaia Kanepi.

09-01-2023
13:17

Garbine Muguruza a pierdut pentru a treia oară consecutiv în primul tur al unei competiții

Garbine Muguruza nu se regăsește pe terenul de tenis. Sportiva din Spania, locul 58 WTA, a pierdut în ultimul meci contra Belindei Bencic (13 WTA), scor 3-6, 4-6, după doar o oră și 20 de minute de joc în primul tur al competiției de la Adelaide 2. 

Este al treilea turneu consecutiv în care jucătoarea iberică se oprește în primul tur. Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu se află la primul meci pierdut al anului. Chiar în prima zi din 2023, Garbine Muguruza a cedat în fața Biancăi Andreescu, scor 6-0, 6-7(3), 1-6. 

Ultima victorie a Garbinei Muguruza datează din 21 septembrie 2022, când iberica se impunea în două seturi, scor 6-4, 6-2 cu Despina Papamichail, jucătoare din afara top 150 WTA. Din acel moment, fostul lider WTA a pierdut cu Samsonova, Zheng, Andreescu și Bencic și a înregistrat un bilanț negativ contra jucătoarelor din top 50 WTA. 

Garbine a reușit să câștiga doar 4 meciuri și a pierdut de 14 ori în ultimele întâlniri împotriva jucătoarelor din top 50 WTA. 

09-01-2023
07:17

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Adelaide 2. Jaqueline Cristian a pierdut în runda inaugurală la Hobart

Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA de la Adelaide 2, însă a pierdut în primul meci contra jucătoarei din brazilia, Beatriz Haddad Maia (15 WTA). Sportiva din România care a reușit să le învingă în calificări pe Camila Giorgi (66 WTA) și Kaia Kanepi (32 WTA) a pierdut după un prim set echilibrat, scor 6-7(5), 6-1, după o oră și 48 de minute de joc. 

Jaqueline Cristian a luat startul competiției de la Hobart în această săptămână, însă fără succes. Cu o săptămână înainte de Australian Open, locul 146 WTA a pierdut scor, 6-7(2), 3-6 împotriva Mariei Bouzkova (24 WTA) din Cehia după ceva mai mult de două ore de joc. Meciul a avut loc în primul tur al turneului WTA de la Hobart. 

09-01-2023
07:11

Irina Bara, eliminată dramatic în primul tur al calificărilor de la Australian Open. Gabi Ruse și Alexandra Ignatik s-au calificat mai departe

Irina Bara (174 WTA) a pierdut dramatic meciul cu Leolia Jeanjean (110 WTA) în turul 2 al calificărilor de la Australian Open. Sportiva in România a pierdut primul set, la tie-break, însă a câștigat a doua manșă, scor 6-1. În setul decisiv, sportiva din Franța a câștigat, scor 7-6(7) și s-a calificat după aproape 3 ore de joc în turul 2 al calificărilor pe tabloul principal la Australian Open. 

În calificări joacă și Gabi Ruse (116 WTA), care a trecut tot în trei seturi de favorita gazdelor Seone Mendez (375 WTA). Fostă jucătoare în Top 100 WTA, Ruse s-a impus după o oră și 46 de minute de joc, scor 6-1, 3-6, 6-1. În turul 2 al calificărilor va juca împotriva câștigătoarei din meciul Robin Anderson (194 WTA) – Selena Janicijevic (188 WTA). 

În turul doi a acces și Alexandra Ignatik (177 WTA), care a trecut „en-fanfare” de franțuzoaica Carole Monnet (209 WTA), scor 6-2, 6-0. În turul următor, Alexandra o va înfrunta pe Eva Lys (127 WTA) din Germania. 

Săptămâna 9-15 ianuarie este ultima înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, cel pe hard de la Melbourne, Australian Open. Au loc ultimele competiţii pregătitoare, respectiv turneele masculine Adelaide 2 şi Auckland şi feminine, Adelaide 2 şi Hobart. Totodată încep calificările pentru Australian Open. Avem la Adelaide 2 pe Irina Begu şi Sorana Cîrstea, Ana Bogdan fiind eliminată în calificări, iar la Hobart pe Jaqeuline Cristian şi pe Patricia Ţig. În calificări la Austrlian Open vor evolua Alexandra Ignatik, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Gabriela Talaba-Lee.

Irina Begu şi Sorana Cîrstea pe tablou la Adelaide 2

Turneul Adelaide 2 a primit această denumire ca urmare a faptului că săptămâna anterioară aici s-a mai jucat un turneu feminin cu aceeaşi parametri, adică 500 de puncte WTA şi premii în valoare de 780.000 de dolari. Turneul Adelaide 1 a fost câştigat de bielorusa Aryna Sabalenka după finala cu Linda Noskova, noua stea a tenisului feminin din Cehia, în vârstă de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Ca şi la Adelaide 1 sunt prezente cele mai bune jucătoare din circuitul feminin. La Adelaide 1 Irina Begu a avut o evoluţie excelentă, reuşind victorii clare în faţa lui Jelena Ostapenko şi Veronika Kudermetova, dar a pierdut în semifinale în faţa Sabalenkăi. Irina Begu va avea o misiune facilă în primul tur în faţa neozeelandezei Hunter. Pe tablou a intrat şi Sorana Cîrstea după ce a învins-o în calificări pe Kaia Kanepi din Estonia. Ana Bogdan s-a oprit cu 1-2 în ultimul tur al calificărilor la cehoiaca Ekaterina Sinniakova. Turneul Adelaide 2 va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe Digi Sport 2.

Jaqueline Cristian şi Patricia Ţig prezente la Hobart

Al doilea turneu pregătitor înainte de Australian Open în circuitul feminin este cel de la Hobart, unde valoarea este mult mai scăzută decât la Adelaide 2, pentru că aici nu participă jucătoare de pe primele locuri. Două românce se află pe tablou. Jaqueline Cristian şi marea surpriză este apariţia Patriciei Ţig, care acum este locul 789 în lume.

ADVERTISEMENT

Cristian va avea o adversară dificilă în primul tur, o jucătoare din Cehia care iubeşte tenisul pe auprafeţe rapide, Maria Bouzkova, locul 24 în lume, în timp ce Cristian e abia pe locul 164. Şi mai imposibilă este misiunea Patriciei Ţig, care a dat în primul tur de italianca de culoare Jasmine Paolini, pe care, însă, a învins-o pe zgură, în 2019, în Germania, la Karlsruhe. Turneul de la Hobart va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe Digi Sport 4.

Turnee masculine la Adelaide 2 şi Auckland fără numele grele

Ultimele două turneee masculine înainte de Australian Open au loc la Adelaide 2 şi Auckland, turnee de 250 de puncte şi respectiv premii de 250.000 de dolari. Numele mari lipsesc cu excepţia norvegianului Casper Ruud, favorit numărul 1 la Auckland. Nu participă nici Djokovici, nici Nadal, nici Tsitsipas iar Carlos Alcaraz este accidentat şi va rata şi Australian Open.

ADVERTISEMENT

La Adelaide cei mai buni jucători după ordinea de pe tablou sunt favoritul nr. 1 Andrei Rublev, apoi favoritul 2 Pablo Carreno Busta şi cel cu numărul 3, Karen  Khachanov. La Auckland Ruud e mare favorit de departe, outsideri fiind englezul Cameroon Norrie şi argentinianul Diego Schwarzmann.

Nicholas Ionel, Alexandra Ignatik, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Gabriela Talaba-Lee luptă în calificări la Australian Open

Începe luni, 9 ianuarie, maratonul celor trei tururi de calificare la Australian Open. La masculin avem după mult timp un jucător, pe Nicholas Ionel, locul 229 , care însă va avea o misiune grea cu austriacul Rodionov, locul 115. Suntem pe tabloul calificărilor cu patru fete, dintre care doar Gabriela Ruse este favorită nr.13.

ADVERTISEMENT

Prima va intra pe teren Alexandra Dulgheru-Ignatik, care o va întâlni pe Carole Monnet din Franţa. Ignatik e locul 177 iar adversara locul 209. Apoi Irina Bara va juca împotriva favoritei 9, Lelia Jeanjean din Franţa, care a mai învins-o cu anul trecut cu 2-1 pe zgură, la Montevideo. Gabriela Ruse, locul 116 şi favorită 13, are ca adversară pe australianca de pe locul 375, Seona Mendez. 24 de ore mai târziu Gabriela Talaba-Lee, locul 200, are pentru a doua oară în faţă pe finalista de la Auckland, spanioloaica Rebeka Masarova, locul 170, care a câştigat şi în vara anului trecut la Bucureşti, cu 2-1 în faţa Gabrielei.

ADVERTISEMENT