Sport

Irina Begu, dezvăluiri despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Am vorbit cu ea”

Irina Begu (numărul 34 WTA) a vorbit despre situația dificilă în care se află Simona Halep (numărul 10 WTA), suspendată pentru dopaj.
21.12.2022 | 19:05
Irina Begu dezvaluiri despre cazul de dopaj al Simonei Halep Am vorbit cu ea
Irina Begu ar putea deveni prima rachetă a României dacă va câștiga meciul din optimi de la Madrid. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep este suspendată după ce a fost depistă pozitiv cu ruxadustat și nu va participa la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Irina Begu a vorbit despre situația numărului 10 WTA.

Irina Begu, alături de Simona Halep: „Am încercat să o încurajez cât se poate de mult”

Irina Begu a oferit un interviu pentru sport.ro, în care a vorbit și despre situația ingrată în care se află Halep: „Am vorbit cu Simona și i-am transmis un mesaj, am încercat să o încurajez cât se poate de mult, în această perioadă. Este o situație delicată și sper să se rezolve cât mai repede în favoarea ei”.

ADVERTISEMENT

Numărul 34 în ierarhia mondială a mărturisit că pentru un sportiv, cel mai mare coșmar e să treacă prin ce trece în aceste momente Simona Halep: „Întotdeauna am fost atentă. Cred că asta e cea mai mare frică a unui sportiv. Încerc să verific toate medicamentele, toate suplimentele pe care le iau și să evit o astfel de problemă.

În general, trimit la anti-doping prospectul sau suplimentul pe care urmează să îl iau și primesc acordul din partea lor, dacă este în regulă”, a mai spus jucătoarea.

ADVERTISEMENT

Irina Begu, superprecaută când vine vorba de recipientele din care bea și suplimentele pe care le ia: „E important să verificăm”

Irina Begu colaborează și cu un doctor neamț, care îi prescrie absolut tot ceea ce ia: „Mai am și doctorul meu din Germania, cu care lucrez, iar el îmi dă suplimentele care sunt conforme. E important să verificăm, să fim atente când deschidem o sticlă de apă, unde o lăsăm.

Întotdeauna când deschid o sticlă și părăsesc încăperea, iar sticla nu a fost urmărită sau în preajma echipei mele, nu mai beau din acea sticlă”.

ADVERTISEMENT

Ce planuri de viitor are Irina Begu: „Am încercat să nu mai pun presiune pe mine”

Irina Begu și-a schimbat strategia și e de părere că asta s-a văzut și în evoluțiile sale din ultimul timp: „Pe viitor, îmi doresc să mă bucur de turnee și de această carieră. În ultima perioadă, am încercat să nu mai pun presiune pe mine, iar lucrul acesta s-a văzut. Îmi doresc să fiu sănătoasă și să mă bucur de ceea ce fac”.

Begu e mândră că a reușit să țină steagul sus pentru țara noastră și a dezvăluit care sunt cele mai frumoase amintiri: „Întotdeauna am reprezentat România cu drag. A fost, probabil, cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, atunci când am jucat pentru Romania la Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Când joci acasă și ești susținută de public, nu se compară cu absolut nimic”, a mai spus jucătoarea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT