Sport

Turneul ATP al lui Ion Țiriac revine la București! Veste uriașă pentru tenisul românesc

Ion Țiriac a venit cu o veste uriașă pentru tenisul românesc! Bucureștiul va găzdui din nou un turneu ATP după o pauză de 8 ani.
21.02.2024 | 16:31
Turneul ATP al lui Ion Tiriac revine la Bucuresti Veste uriasa pentru tenisul romanesc
Turneul ATP al lui Ion Țiriac revine la București! Anunț major pentru iubitorii „sportului alb” din România. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a anunțat că Bucureștiul va fi gazda unui turneu ATP în acest an. Va fi primul turneu de asemenea categorie la București după o pauză de 8 ani. Premiile totale ale competiției vor fi de 580.000 de euro.

Turneul ATP al lui Ion Țiriac revine! Veste uriașă pentru tenisul românesc

Turneul de la București va avea loc în perioada 14-21 aprilie 2024 și va fi de categorie ATP 250. Va fi singurul turneu de tenis de o asemenea categorie care va avea loc în România. Meciurile se vor disputa în aer liber, pe zgură, la „Baza Sportivă Năstase/Marica”.

ADVERTISEMENT

„Tenisul se întoarce acasă. De data aceasta va rămâne în România. Ani de zile am aşteptat momentul acesta, mă bucur că a sosit. Vă aşteptăm pe toţi la turneu”, a fost anunțul lui Ion Țiriac.

Astfel, competiția revine după o perioadă de pauză de 8 ani. Va fi cea de-a 25-a ediție a turneului. Spectatorii vor putea cumpăra bilete pentru o zi și vor putea urmări toate meciurile care au loc în ziua respectivă.

ADVERTISEMENT

Fost jucător de Top 10, prezent la ATP Țiriac Open

Organizatorii au anunțat deja numele primului jucător de top care va fi prezent la ATP 250 Țiriac Open. Este vorba despre canadianul Denis Shapovalov (121 ATP). Jucătorul de mână stângă a ocupat locul 10 mondial în 2020.

„Este momentul să dezvăluim primul jucător de top care va participa la acest eveniment de prestigiu: nimeni altul decât jucătorul care a ajuns la performanţa de a fi locul 10 în clasamentul ATP în anul 2020, Denis Shapovalov.

ADVERTISEMENT

Este o onoare să îl avem printre concurenţii noştri şi suntem nerăbdători să îl vedem în acţiune pe terenul nostru. Numele celor mai importanţi jucători de tenis prezenţi pe tabloul principal de simplu urmează să fie anunţate în perioada imediat următoare”, a fost anunțul făcut de organizatori.

Cât costă biletele la ATP 250 Țiriac Open

Prețul biletelor de la turneul ATP din Capitală variază de la 50 de lei, în primele tururi, până la 150 de lei, în ziua finalelor. Tichetele la turneul lui Ion Țiriac vor putea fi achiziționate începând de miercuri, 21 februarie. Acestea sunt disponibile exclusiv online.

ADVERTISEMENT

„Ne-am pregătit cu atenţie şi dedicare pentru ca turneul ATP 250 Ţiriac Open, care revine la Bucureşti după o lungă pauză, să fie o experienţă memorabilă şi autentică pentru fanii acestui sport.

Îi asigurăm pe toţi cei care vor lua parte la această competiţie că vor fi martorii unui spectacol de nivel internaţional”, a spus Cosmin Hodor, directorul turneului.

ADVERTISEMENT