Fotbal international

Video. Federer, REGELE reîncoronat la Wimbledon! Pentru a OPTA oară!

Roger Federer a câştigat pentru a opta oară finala de la Wimbledon, după succesul cu 3-0 în finala cu Marin Cilic, din Croaţia, pe seturi 6-3, 6-1, 6-4. Este al 8-a trofeu la Wimbledon şi al...
17.07.2017 | 00:02
Video Federer REGELE reincoronat la Wimbledon Pentru a OPTA oara
ADVERTISEMENT

Roger Federer a câştigat pentru a opta oară finala de la Wimbledon, după succesul cu 3-0 în finala cu Marin Cilic, din Croaţia, pe seturi 6-3, 6-1, 6-4. Este al 8-a trofeu la Wimbledon şi al 19-lea din panoplia lui Federer în turneeele de Grand Slam.

Nepierzând nici un set în acest an elveţianul a egalat performanţa lui Bjorn Borg din 1976 pe iarba londoneză. Învingătorul a primit un cec în valoare de 2,2 milioane lire sterline. 

ADVERTISEMENT

În setul al doilea Marin Cilic a izbucnit în lacrimi de durere şi a avut nevoie de asistenţă medicală. Deşi nu s-a aflat în cea mai bună condiţie fizică, se pare că din cauza unei bătături din talpa piciorului stâng, croatul a rămas pe teren şi a încercat să ofere o replică decentă, dar nu a putut face mai mult. cilic4 cilic cilic1 cilic2 cilic3

Duminică va avea loc şi finala la masculin, între veteranul Roger Federer şi revelaţia din Croaţia, Marin Cilic. Elveţianul se află în faţa trofeului cu numărul 8 din carieră la Wimbledon. Ar fi un record! Federer a ajuns până în ultimul act, fără să piardă vreun set!

ADVERTISEMENT

6-0!! GARBINE MUGURUZA este noua regină a ierbii londoneze, după ce în al doilea set a făcut spectacol cu veterana Venus Williams, care nu a mai reuşit să ia nici măcar un game!

4-0! Adevărat măcel în al doilea set pentru cea care s-a aflat acum la a noua finală din carieră la Wimbledon. Nu este exclusă o umilinţă maximă pentru Venus, adică un set pierdut la zero! 3-0! Pe teren nu mai e decât Muguruza, care a reuşit al doilea break consecutiv. Williams pare a fi deja KO. 2-0 Muguruza, care e tot mai evident stăpână pe situaţie. Setul al doilea a început cu o lovitură de teatru. Încă din primul game Muguruza a reuşit un nou break, are 1-0 şi va servi şi impresia este că Venus, la cei 37 de ani ai săi, a cam cedat pasul.

ADVERTISEMENT

7-5 şi set MUGURUZA! Iberica a preluat conducerea într-o finală în care book-makerii o indicau uşor favorită, 1,80, faţă de 1,90 pentru Venus. 6-5 Muguruza! Iberica este prima care reuşeşte un break în acest set, exact când era mai potrivit şi va servi pentru câştigarea primului act. 5-5 Echilibru perfect până acum, dar parcă Muguruza a devenit tot mai agresivă pe serviciul americancei 4-3 Şi Williams a tremurat serios până a reuşit să-şi adjudece serviciul. 3-3 Muguruza a fost prima care a avut mari emoţii pe serviciul ei, după ce Williams a ratat o minge de break 2-2 Până acum, ambele jucătoare şi-au făcut serviciul. 1-1 Muguruza şi-a valorificat primul game la serviciu. 1-0 Williams, sora mai mare a Serenei a câştigat primul game al finalei, pe propriul serviciu A început finala feminină, cu Venus Williams la serviciu În câteva momente va începe finala feminină de la Wimbledon, ediţia 2017. Cele două jucătoare care vor lupta pentru trofeu, iberica Garbine Muguruza Blanco şi Venus Williams se află pe teren, la festivitatea de prezentare. TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Finala turneului feminin, dintre Garbine Muguruza şi Venus Williams are loc sâmbătă, de la ora 16:00 TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. S-a stabilit şi finala din turneul masculin. Roger Federer va juca pentru a opta oară în ultimul act la Wimbledon, în compania croatului Marin Cilic. Federer s-a impus cu 3-0 în faţa cehului Tomas Berdych, dar la capătul unui meci mult mai echilibrat decât o arată scorul: 7/6, 7/6, 6/4. Marin Cilic l-a depăşit cu 3-1 pe învingătorul din sferturi al lui Andy Murray, americanul Sam Querrey, pe seturi 6/7, 6/4, 7/6, 7/5. TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. S-a stabilit finala pe tabloul feminin. Garbine Muguruza a trecut fără emoţii de Rybarykova, scor 6-1, 6-1, şi o va înfrunta sâmbătă pe Venus Williams, care a învins-o pe Johanna Konta, scor 6-4, 6-2. Venus, 37 de ani, este la a noua finală la Wimbledon. TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. S-au terminat sferturile de pe tabloul masculin. După eliminarea lui Murray, Djokovic părăseşte şi el competiţia. A abandonat din cauza unor probleme medicale, după ce Berdych luase primul set în începuse cu break în al doilea. Federer, la meciul 100 la Wimbledon, a făcut show cu Raonic. A bătut cu 6-4, 6-2, 7-6 (4). Querrey – Cilic şi Federer – Berdych sunt cele două meciuri din semifinale.


TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Andy Murray este out de la Wimbledon, după un eşec neaşteptat cu americanul Sam Querrey, 6-3, 4-6, 7-6 (4), 1-6, 1-6. În afara lui Querrey, Cilic s-a calificat şi el în semifinale, după un meci de cinci seturi cu Gilles Muller. TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Azi se decid semifinalele şi-n turneul masculin. Programul zilei începe la ora 15, ora României. Roger Federer bifează meciul 100 la Wimbledon, odată cu partida contra lui Milos Raonic. Prima partidă la Grand Slamul londonez a fost în urmă cu 18 ani, contra lui Jiri Novak, pierdut de Fedex în 5 seturi: 6-3 3-6, 4-6, 6-3, 6- 4 turneul de la wimbledon program sferturi de finala TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. S-a terminat şi ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin, astfel că avem programul semifinalelor, care se vor disputa joi, 13 iulie: Venus Williams – Johanna Konta şi Garbine Muguruza – Magdalena Rybarikova. Capture Johanna Konta a învins-o pe Simona Halep în sferturi şi o va întâlni pe Venus Williams în semifinale. Ultimul sfert de finală, Rybarikova-Vandeweghe s-a întrerupt din cauza ploii, slovaca având 1-0 la seturi. Venus Williams a învins-o pe Jelena Ostapenko, cea care a câştigat finala de la Roland Garros contra Simonei Halep, cu 6-3, 7-5 şi va juca în semifinale cu Simona Halep sau Johanna Konta! Garbine Muguruza s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon! Acum, se joacă Venus Williams-Jelena Ostapenko, câştigătoarea urmând a evolua împotriva învingătoarei dintre Simona Halep şi Johanna Konta.  mug Simona Halep poate fi lider mondial dacă va câştiga meciul cu Johanna Konta din sferturi de la Wimbledon! Şi asta pentru că Angelique Kerber a pierdut în optimi la Garbine Muguruza şi a pierdut, oficial, poziţia de lider mondial! Practic, Halep va decide cine e noul număr 1 WTA! Dacă ajunge în semifinale, Simona preia şefia clasamentului. Dacă pierde marţi în sferturi, Karolina Pliskova este noul lider mondial!

ADVERTISEMENT

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE. 6 iulie, ora 20:15. Continuă decapitarea marilor favorite din turneul feminin. După eliminarea Petrei Kvitova au urmat joi alte două KO-uri sonore. O a doua cehoaică de top, Karolina Pliskova, a fost eliminată cu scorul de 2-1 de către slovaca Rybarikova, în timp ce franţuzoaica Kristina Mladenovic a fost învinsă, tot cu 2-1, de către americanca Alison Riske.

Eliminarea Pliskovei deschide mari perspective pentru Halep. Simona trebuie să ajungă în semifinale pentru a deveni lider mondial, în cazul în care Kerber nu ajunge până în finală.

Dacă nici Halep, nici Kerber nu prind semifinalele, Pliskova este noul lider mondial, pentru că la Wimbledon 2017 avea de apărat turul II de anul trecut, unde a fost eliminată de Rybarikova.

19894568_10214079459729444_1453911283090373170_n

UPDATE. Joi, Novak Djokovic şi Roger Federer intră în scenă la Wimbledon. Sârbul joacă de la ora 15:00 împotriva cehului Pavlashek. Federer joacă de la ora 18:30 împotriva lui Dusan Lajovic. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE. Rafa Nadal şi Andy Murray s-au calificat fără emoţii în turul III de la Wimbledon. Tot acolo va fi si Marin Cilic, care este considerat unul dintre favoriţii competiţiei. 

Rezultatele zilei de miercuri:

Masculin:

masc

Feminin: 

fem


WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE, ora 16:25 / Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai multe victorii la Wimbledon. Elveţianul a adunat 85 de succese la Londra, cele mai multe din istorie. Pe locul secunde este Jimmy Connors, cu 84 de victorii la Wimbledon. 

VEZI VIDEO: 


UPDATE – Rezultatele zilei a doua:

Tablou masculin:

masc1

masc2

Tablou feminin: 

fem1

fem2


UPDATE – Ziua a doua la Wimbledon nu a mai adus vreo o mare surpriză. La băieţi, favoriţii s-au impus fără probleme, iar Djokovic şi Federer au avut parte de meciuri de 45 de minute, pentru că după ce au câştigat primul set adversarii, respectiv Klizan şi Dolgopolov au abandonat în al doilea set. Nici la fete nu s-a consemnat vreun rezultat neaşteptat, Kerber, Mladenovic, Muguruza şi Kontaveit mergând în al doilea tur.

UPDATE / Rezultatele primei zile la Wimbledon:

Tablou masculin:

masc1

masc2

Tablou feminin:

fem1

fem2


WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE, ora 22:00 / Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 5, a fost eliminat de Daniil Medvedev. Jucătorul rus de tenis a câştigat în patru seturi partida, scor 6-4, 3-6, 6-4, 6-1. 

WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Urmareste toate meciurile competitiei aici9

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE, ora 15:50 / Dustin Brown, unul dintre cei mai excentrici jucători din circuit s-a calificat în turul doi după o revenire superbă. A fost condus cu 3-6, 3-5 de Joao Sousa şi s-a impus în 4 seturi: 3-6, 7-6, 6-4, 6-4. 

dustin

WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE, ora 15:20 / Primele surprize au avut deja loc la Wimbledon. Nick Kyrgios, favorit 20, s-a retras la scorul de 0-2 la seturi cu francezul Pierre Hughes Herbert. Jo Wilfried Tsonga şi Madison Keys s-au calificat în turul doi la Wimbledon 


WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. UPDATE, ora 13:30 / A început turneul de la Wimbledon. Urmăriţi LIVE pe FANATIK.RO desfăşurarea turneului


WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Chiar dacă nu se numără printre favoritele de la All England Club, Simona Halep a demonstrat că ştie să joace la cel mai înalt nivel şi pe gazon.

Ediţia Wimbledon 2017 este una mai dintre cele mai deschise din ultimii ani. Pe tabloul feminin sunt foarte multe jucătoare care au şanse să se impună, în timp ce la masculin se anunţă o luptă epică între Federer, Nadal, Murray, Djokovic şi alţi „grei”. În mod tradiţional, turneul de la Wimbledon începea în ultima săptămână a lunii iunie, dar în acest sezon calendarul a fost amânat cu o săptămână şi turneul de la All England Club debutează la început de iulie.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Luptă în trei pentru primul loc WTA

Locul 1 mondial pentru Simona Halep va fi destul de greu de obţinut după Wimbledon. Campioana noastră are de apărat un sfert de finală de anul trecut (430 de puncte). Liderul momentului, Angelique Kerber, a ajuns până în finală, pierdută împotriva Serenei Williams şi are 1300 de puncte de apărat.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO.Cele mai mari şanse să devină lider mondial le are Karolina Pliskova. Cehoaica este în mare formă pe iarbă, reuşind să se impună la Eastbourne. Un atu important pentru Pliskova este faptul că în 2016 a ieşit din turul secund şi are doar 70 de puncte WTA de apărat.

Clasament WTA: 

sadaawd

Dacă Simona Halep ajunge în semifinale devine lider mondial dacă Pliskova nu trece de sferturile de finală şi Kerber nu câştigă. Dacă Simona Halep ajunge în finală, va fi lider mondial dacă cehoaica se opreşte în semifinale. 

Cel mai frumos scenariu pentru români e ca Simona Halep să câştige turneul, caz în care devine automat lider mondial. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO.Greu pentru Simo după Roland Garros…

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO.Simona Halep a pierdut „urât” (de parcă ar fi şi înfrângeri „frumoase”, indiferent ce se spune despre ele…) finala de la Roland Garros, fiind învinsă de Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6. Înfrângerea e cu atât mai dureroasă, cu cât Simona a avut 6-4, 3-0 şi minge de break… Într-un interviu acordat înaintea turneului de la Eastbourne, numărul 2 WTA a dezvăluit că încă se gândeşte noaptea la returul moale pe care l-a dat atunci, la 6-4, 3-0 şi avantaj…

Va fi greu pentru Halep să îşi revină după şocul de la Paris, dar a demonstrat că la Wimbledon poate evolua foarte bine. Cel mai bun rezultat al ei la All England Club este o semifinală în 2014, disputată împotriva lui Eugenie Bouchard. Atunci canadianca s-a impus, dar a pierdut finala cu Petra Kvitova. Anul trecut, Halep a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a pierdut după un meci foarte strâns cu Angie Kerber.

Cu toate acestea, casele de pariuri nu îi dau mari şanse Simonei, care are cota 20,00 la victorie. Nu e o greşeală: cota ei este 20,00. Douăzeci, zero, zero. Cehoaicele Karolina Pliskova şi Petra Kvitova sunt creditate cu cele mai mari şanse la câştigarea ediţiei 2017 de la Wimbledon, având cotele 5,00, respectiv 6,00 la All England Club.

Cote învingătoare pe tabloul feminin:
1. Karolina Pliskova 5,00
2. Petra Kvitova 6,00
3. Garbine Muguruza 8,00
4. Venus Williams 10,00
5. Johanna Konta 12,00
6. Jelena Ostapenko 14,00
7. Simona Halep 20,00
8. Coco Vandeweghe 22,00
9. Viktoria Azarenka 24,00
10. Angelique Kerber 27,00

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Bătălie epică pe tabloul masculin

Roger Federer şi-a stabilit cu „precizie elveţiană” calendarul din acest sezon. Elveţianul a început fulminant sezonul cu victorii la Australian Open, Indian Wells şi Miami, iar apoi şi-a luat o pauză până în iunie sărind peste tot sezonul de zgură. Elveţianul are ca obiectiv turneul de la Wimbledon şi pare în formă maximă după ce s-a impus clar în turneul de la Halle. La 35 de ani, „Swiss Maestro” este principal favorit la All England Club. Dar nu-i va fi uşor.
Andy Murray trebuie să-şi apere blazonul de lider mondial, dar forma slabă din ultima vreme e îngrijorătoare pentru favoritul publicului. Va fi presiune pe britanic, care va avea de apărat cele 2000 de puncte obţinute datorită victoriei din 2016.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Rafa Nadal este printre favoriţi. Cu o formă stelară pe zgură, Rafa aduce aminte de vremurile bune când devenea primul jucător din istorie care reuşea tripla Roland Garros-Queens-Wimbledon, în 2008. Rămâne de văzut nivelul la care Nadal poate să joace pe iarbă, dar cele două titluri de la All England Club (2008, 2010) demonstrează că „Matadorul” poate cuceri Londra.

Novak Djokovic este şi el pe lista favoriţilor, deşi se află într-o perioadă tulbure a carierei. Continuă criza sârbului, care a părăsit turneul de la Roland Garros în „sferturi”, „executat” în trei seturi de Dominic Thiem. Dar suprafaţa de la Londra îl avantajează mai mult pe Nole şi rămâne de văzut dacă Andre Agassi l-a putut readuce pe drumul succesului.

În afară de acest Big Four, Stan Wawrinka, Marin Cilic sau Alexander Zverev pot să facă o surpriză frumoasă în turneul londonez.

Cote câştigător pe tabloul masculin:
1. Roger Federer 3,20
2. Andy Murray 4,70
3. Rafa Nadal 5,00
4. Novak Djokovic 7,00
5. Milos Raonic 15,00
6. Marin Cilic 15,00
7. Nick Kyrgios 16,00
8. Alexander Zverev 22,00
9. Grigor Dimitrov 22,00
10. Stan Wawrinka 25,00

Premii record anul acesta

WIMBLEDON 2017 LIVE VIDEO. Fondul de premiere a crescut exponenţial în circuitul de elită al tenisului în ultimul deceniu. Fondul de premiere la Wimbledon 2017 a crescut cu 10% faţă de ediţia precedentă şi se ridică la suma de 31,6 milioane de lire sterline. Câştigătorii vor încasa o sumă „frumuşică” (a se citi „fabuloasă”): 2,2 milioane de lire sterline. Ca şi criteriu de comparaţie, în urmă cu 10 ani, fondul de premiere de la Wimbledon era de 11 milioane de lire sterline, aproape o treime din banii aruncaţi în joc astăzi.

ATP. Ultimii 10 câştigători:
2016: Andy Murray
2015: Novak Djokovic
2014: Novak Djokovic
2013: Andy Murray
2012: Roger Federer
2011: Novak Djokovic
2010: Rafa Nadal
2009: Roger Federer
2008: Rafa Nadal
2007: Roger Federer

WTA. Ultimele 10 învingătoare:
2016: Serena Williams
2015: Serena Williams
2014: Petra Kvitova
2013: Marion Bartoli
2012: Serena Williams
2011: Petra Kvitova
2010: Serena Williams
2009: Serena Williams
2008: Venus Williams
2007: Venus Williams


ADVERTISEMENT