News

Twitter, aproape de faliment? Deciziile luate de Elon Musk, analizate de Guvernul SUA

Preluarea companiei Twitter de către Elon Musk nu pare a fi o mutare bună, în condițiile în care falimentul bate la ușă.
11.11.2022 | 08:31
Twitter aproape de faliment Deciziile luate de Elon Musk analizate de Guvernul SUA
Elon Musk aduce falimentul Twitter? Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Elon Musk ar putea declara falimentul Twitter după mai multe zile în care lucrurile au luat o turnură foarte proastă pentru companie, în urma unor decizii controversate ale lui Musk.

Twitter, aproape de faliment?

Potrivit presei din SUA, deja mai mulți directori au demisionat, în semn de protest față de modul în care Musk gestionează compania.

ADVERTISEMENT

Miliardarul concediase în primele ore de la preluarea Twitter mai mulți șefi de top, lucru care a dat naștere unei reacții în lanț. Autoritatea de reglementare din SUA ține sub observație situația Twitter, pe care o consideră ”îngrijorătoare”, potrivit Reuters.

Au trecut doar două săptămâni de când Elon Musk a preluat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari sau, mai degrabă, a fost obligat să o facă prin contract. Primul semn că Twitter nu va avea o viață lungă sub dominația lui Musk e retragerea în masă a unor companii publicitare de top de pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Musk a concediat în masă oameni, vorbindu-se chiar de 75% din personal, printre care mulți directori de top. Picătura care a umplut paharul pare să fie taxa de 8 dolari pe care Elon Musk vrea să o impună oamenilor pentru a avea cont ”verificat” pe această platformă.

Musk își propunea prin aceste măsuri să crească numărul de utilizatori ai Twitter de la 230 de milioane la 1 miliard, însă efectul pare să fie tocmai pe dos. Demisiile în interiorul Twitter continuă într-un ritm alert, cel mai probabil în semn de protest și neîncredere față de modul în care Musk gestionează situația.

ADVERTISEMENT

Au plecat inclusiv directorii Yoel Roth, Robin Wheeler, alături de șeful departamentului de securitate, Lea Kissner, şeful departamentului de conformitate, Marianne Fogarty şi ofiţerul delegat pe probleme de confidenţialitate, Damien Kieran.

Comisia Federală de Comerț din SUA vorbește despre o ”profundă îngrijorare” referitor la situația Twitter, mai ales că aceste demisii ar putea aduce amenzi uriașe companiei pentru că încalcă ordinele de reglementare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din cauza situației financiare a lui Elon Musk, Twitter are acum datorii de 13 miliarde de dolari, iar tot mai mulți specialiști vorbesc despre un faliment iminent. ”Pasărea a fost eliberată”, cum se lăuda Elon Musk, însă pare că zboară înspre motorul unui avion.

ADVERTISEMENT
Tags: