Sport

Tyson Fury, dezlănțuit la adresa lui Deontay Wilder: „Un idiot care nu știe să piardă”. Ce s-a întâmplat în timpul luptei

Disputa dintre Tyson Fury și Deontay Wilder continuă și în afara ringului. Imediat după meci, britanicul și-a criticat în termeni extrem de duri adversarul.
10.10.2021 | 16:24
Tyson Fury dezlantuit la adresa lui Deontay Wilder Un idiot care nu stie sa piarda Ce sa intamplat in timpul luptei
Tyson Fury l-a jignit pe Deontay Wilder imediat după meciul de box al sfârșitului de an. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele 11 runde din ring – culminate cu un KO de zile mari prin care și-a păstrat titlul mondial WBC la categoria grea – nu au părut deloc suficiente pentru Tyson Furry. Imediat după meciul descris de iubitorii boxului drept unul dintre cele mai frumoase din istoria acestui sport, britanicul s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa lui Deontay Wilder.

Potrivit spuselor sale, americanul a digerat atât de greu eșecul suferit în cea de-a treia și probabil ultima înfruntare, desfășurată sâmbătă seara, în Las Vegas, încât a fost lipsit de orice „urmă de respect sau fairplay”.

ADVERTISEMENT

Se poate consola, însă, cu un cec în valoare de 17.000.000 de euro, dar și un procent de 40% din suma obținută pentru pay-per-view, care ar ajunge, potrivit promotorilor acestei gale, la circa 86.000.000 de euro.

Lupta finalului de an continuă și în afara ringului. Tyson Fury pune tunurile pe Deontay Wilder

I-am spus ‘felicitări’ și mi-a răspuns că nu vrea să îmi arate vreo urmă de respect sau de fairplay. I-am zis că nu e nicio problemă. Este un idiot care nu știe să piardă.

ADVERTISEMENT

Știți ceva? Ca să fii un luptător de top trebuie să arăți tupeu și respect. Nu a făcut acest lucru în seara asta și aia a fost. Sunt recunoscător pentru faptul că suntem întregi după această luptă și că ne întoarcem la familiile noastre minunate.

Eu sunt un sportiv, m-am dus la el pentru a-i arăta o oarecare dragoste şi respect, dar el nu a vrut să răspundă la fel. Asta este problema lui.

ADVERTISEMENT

În continuare spun că sunt cel mai bun luptător din lume, iar Wilder este pe locul 2. Nu vă îndoiţi de mine, când jetoanele sunt jos, eu mereu livrez”, a reacționat Tyson Fury, imediat după meci.

Urmează meciul pentru unificarea centurilor?

Iubitorii boxului așteaptă acum ca britanicul să dea piept cu revelația sfârșitului de an, nimeni altul decât Oleksandr Usik, într-un duel pentru unificarea centurilor de categorie grea.

ADVERTISEMENT

Pe 26 septembrie, ucraineanul îl învingea pe Anthony Joshua și reușea să cucerească titlurile de campion WBA, WBO şi IBF, după o gală de zile mari, desfășurată chiar pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, în faţa a nu mai puțin de 67.000 de spectatori.

Înseamnă enorm pentru mine. Lupta a mers exact așa cum am dorit. Au fost câteva momente în care Anthony m-a întins la maximum, dar nimic special. Nu am vrut neapărat să-l fac KO la final.

L-am lovit tare și am încercat să-l dărâm, dar antrenorii mei mi-au zis să termin și să-mi fac treaba. Vreau să merg acasă la familie, nu mă gândesc la revanșă acum. Nu ați văzut încă cea mai bună versiune a mea. Pot mai mult!”, spunea Usik, la finalul luptei.

ADVERTISEMENT