Sport

Tyson Fury s-a retras din box! Soţia sa a anunţat singurul meci pentru care ar reveni în ring

Tyson Fury şi-a păstrat centura mondială WBC la categoria grea și apoi și-a anunțat retragerea, iar soția sa a dezvăluit că un singur lucru l-ar mai face să se întoarcă în ring.
24.04.2022 | 17:09
Tyson Fury sa retras din box Sotia sa a anuntat singurul meci pentru care ar reveni in ring
Tyson Fury şi-a păstrat centura mondială WBC la categoria grea și apoi și-a anunțat retragerea, iar soția sa a dezvăluit că un singur lucru l-ar mai face să se întoarcă în ring. Sursă foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
ADVERTISEMENT

Britanicul de 33 de ani a precizat după victoria obţinută prin KO în faţa lui Dillian Whyte că a fost ultimul său meci, însă puţină lume crede acest lucru.

Soția lui Tyson Fury a dezvăluit în ce condiții renunță campionul la retragere

”I-am promis soţiei mele după trilogia cu Wilder că mă voi retarge. A venit oferta de a lupta pe Wembley şi am venit aici. Simţeam că sunt dator fiecărei persoane din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fiu un om de cuvânt, aşa că asta a fost totul. Asta a fost cortina finală pentru ‘The Gypsy King’ şi ce mod mai bun să plec”, a declarat campionul greilor la finalul luptei.

Soția lui Tyson Fury, Paris, a confirmat spusele pugilistului, dar a precizat că acesta s-ar mai întoarce în ring doar pentru o luptă de unificare a centurilor. ”Aş vrea să se oprească. Nu mai are nimic de dovedit. Dacă ar mai avea ceva de făcut, i-aş spune: ‘Fă-o, Tyson’.

ADVERTISEMENT

Dar dacă nu vrea cu adevărat să boxeze şi dacă o face doar pentru bani sau faimă, nu are nevoie de asta. Dacă Tyson continuă, pare să fie doar pentru un motiv şi (…) cred că acesta este lupta pentru unificare”, a afirmat Paris Fury, la BT Sport.

Câți bani a primit Tyson Fury

Fanii aşteaptă acum o înfruntare între Tyson Fury şi învingătorul din meciul pentru centurile WBA-WBO-IBF dintre ucraineanul Oleksandr Usyk şi englezul Anthony Joshua, care ar urma să aibă loc la finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Fury l-a pus la podea pe compatriotul său Dillian Whyte cu un upercut violent de dreapta, în repriza a şasea a meciului pentru centura WBC, care a avut loc, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în faţa a 94.000 de spectatori, o asistenţă record în Marea Britanie după Al Doilea Război Mondial la un meci de box.

Pentru această luptă, Tyson Fury a avut o bursă în valoare de 22.900.000 de lire sterline, la care s-au mai adăugat alte 3.200.000 de lire, suma depozitată de promoterul luptei. Astfel, campionul mondial va pleca acasă cu 26.100.000 de lire.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dillian Whyte s-a ales cu 5.750.000 de lire sterline, la capătul luptei care a durat şase runde. Cei doi pugilişti vor mai încasa bani din drepturile de televizare în sistem pay-per-view.

ADVERTISEMENT