Sport

U-BT Cluj, victorie istorică în Eurocup! A învins deținătoarea trofeului după o revenire miraculoasă

U-BT Cluj este la un pas de calificarea în sferturile de finală ale Eurocup. Ardelenii au învins-o pe Gran Canaria, deținătoarea en-titre a trofeului continental.
01.02.2024 | 09:30
UBT Cluj victorie istorica in Eurocup A invins detinatoarea trofeului dupa o revenire miraculoasa
U-BT Cluj a obținut o victorie magnifică în Eurocup. Clujenii sunt aproape de calificarea directă în sferturile competiției. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

U-BT Cluj-Napoca a obținut una dintre cele mai mari victorii ale sezonului în sportul românesc. Campioana României a învins-o în ultima rundă din Eurocup pe echipa spaniolă Gran Canaria, câștigătoarea din sezonul trecut a Eurocup. U-BT Cluj este aproape de o calificare directă în sferturile de finală ale competiției.

U-BT Cluj, victorie istorică în Eurocup cu Gran Canaria

U-BT Cluj a învins Gran Canaria chiar în deplasare, scor 113-111 după prelungiri. Emanuel Cățe a adus victoria pentru ardeleni cu un coș reușit în ultima secundă a prelungirilor. Astfel, campioana României la baschet masculin își continuă sezonul european de excepție.

ADVERTISEMENT

Victoria este cu atât mai fabuloasă cu cât înainte de meciul cu U-BT Cluj, Gran Canaria a învins-o pe Real Madrid, scor 100-77 în campionatul intern. Francezii de la JL Bourg ocupă primul loc în clasamentul din Eurocup și sunt favoriți la calificarea directă.

Pentru locul 2, care duce tot în sferturile de finală, se bat U-BT Cluj și Gran Canaria. Clujenii au un bilanț de 13 victorii și 4 înfrângeri în Eurocup. Cu o victorie în ultima rundă cu Lietkabelis (Lituania), U-BT Cluj poate sărbători calificarea în sferturi.

ADVERTISEMENT
  • primele 2 clasate merg direct în sferturile Eurocup
  • următoarele 4 echipe se vor califica în optimile Eurocup

U-BT Cluj, victorie după o revenire miraculoasă

Gran Canaria a dominat debutul de partidă. Concret, U-BT Cluj-Napoca nu a contat în primul sfert, iar ibericii au reușit să înscrie din toate pozițiile și să-și consolideze un avantaj liniștitor, scor 37-20. La un moment dat, Gran Canaria conducea U-BT Cluj cu 19 puncte diferență.

ADVERTISEMENT

U-BT Cluj, lider în campionatul românesc, a revenit incredibil cu o prestație de zile mari a românului Emi Cățe. La pauză, Gran Canaria a intrat la cabine cu un avantaj de doar 3 puncte, scor 57-54. Emanuel Cățe a fost cel mai bun jucător al primei părți.

Jocul echipei lui Mihai Silvășan a crescut treptat, iar la intrarea în ultimele 4 minute, U-BT Cluj conducea cu 89-81 spre neliniștea fanilor spanioli prezenți în sala „Herbalife Gran Canaria”. Inspirat, sârbul Jaka Lakovic a cerut time-out, iar Gran Canaria a reușit să egaleze cu 80 de secunde înainte de final, scor 93-93.

ADVERTISEMENT

Emi Cățe, coș fabulos în ultima secundă din prelungiri

U-BT Cluj a revenit în avantaj, însă Gran Canaria a trimis meciul în prelungiri după mai multe lovituri câștigătoare de la distanță. Cu doar 8 secunde înainte de finalul prelungirilor, Nicolas Brussino a înscris pentru gazde un coș de 3 puncte, iar scorul a arătat 111-111.

În ultima secundă a prelungirilor, Emi Cățe a avut un moment de inspirație excelent și a deviat mingea în coș după o schemă nereușită a clujenilor. Astfel, U-BT Cluj a obținut una dintre cele mai mari victorii din baschetul românesc din ultimii ani.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Jarell Eddie, cu 24 de puncte. De cealaltă parte, Emi Cățe a reușit 23 de puncte, dar și 10 recuperări. Înainte de duelul cu Lietkabelis (7 februarie), U-BT Cluj joacă în campionat, pe teren propriu, cu FC Argeș Basketball.

ADVERTISEMENT