Sport

U-BT Cluj-Napoca este campioana României la baschet masculin! Ardelenii au făcut show în finala cu CSO Voluntari. Video

U-BT Cluj-Napoca este vechea și noua campioană a României la baschet masculin. Ardelenii au câștigat meciul patru al finalei cu CSO Voluntari, scor 74-85 și 3-1 la general.
02.06.2022 | 22:24
UBT ClujNapoca este campioana Romaniei la baschet masculin Ardelenii au facut show in finala cu CSO Voluntari Video
U-BT Cluj este din nou campioana României la baschet masculin. FOTO: Facebook U-BT Cluj
ADVERTISEMENT

U-BT Cluj-Napoca domină baschetul masculin românesc. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a câștigat un nou titlu de campioană, după ce s-a impus în meciul patru al finalei cu CSO Voluntari, scor 74-85 și 3-1 la general.

U-BT Cluj-Napoca, campioana României la baschet masculin

În cel de-al patrulea meci al finalei, care s-a jucat la Voluntari, ilfovenii au început mai bine și s-au distanțat încă din primul sfert, scor 18-22.

ADVERTISEMENT

Baschetbaliștii pregătiți de Șașa Ocokoljic au continuat să aibă inițiativa și au intrat la avantaj și la a doua pauză.

Campioana en-titre a dat semne de viață în sfertul al treilea, când a reușit să echilibreze meciul, iar în ultima repriză a dominat cu desăvârșire, clujenii fiind cei care au înscris coș după coș. U-BT s-a impus astfel cu 84-75 și „șepcile roșii” și-au asigurat titlul cu numărul 7 din istorie.

ADVERTISEMENT

Pentru CSO Voluntari a fost prima finală. Ilfovenii au în palmares două Cupe ale României, în 2021 și 2022.

În primele meciuri ale finalei, în BT Arena, jucătorii lui Silvășan au câştigat cu 87-65, după care au pierdut cu CSO Voluntari, scor 69-74, iar în meciul 3, desfășurat pe 31 mai, campioana s-a impus cu 92-84, astfel că scorul general a devenit 3-1, iar ardelenii au ridicat trofeul deasupra capului.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finalei

  • Meciul 1: U-BT Cluj-Napoca – CSO Voluntari 87-65
  • Meciul 2: U-BT Cluj-Napoca – CSO Voluntari 69-74
  • Meciul 3: CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca 84-92
  • Meciul 4: CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca 74-85

Principalii marcatori ai partidei desfășurate în sala din Voluntari au fost Moldoveanu, 14 puncte Thompson 14, pentru CSO Voluntari, respectiv Richard 19 şi Stewart16, pentru U-BT Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT

Medalia de bronz a stagiunii actuale a fost câştigată de CSM Oradea, vicecampioana din sezonul trecut, care a trecut în două partide din trei programate de FC Argeş Piteşti (110-59 şi 93-61).

U-BT Cluj-Napoca și apărat astfel titlul câștigat în 2021 și a primit din nou  dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care, sezonul trecut, a atins faza sferturilor de finală, performanță istorică pentru o echipă din România.

ADVERTISEMENT
Tags: