News

U Cluj și Petrolul au „murit“ frumos! Penalty ratat, eurogol de la jumătatea terenului, victorie în prelungiri. Video

28.03.2021 | 17:16
U Cluj si Petrolul au murit frumos  Penalty ratat eurogol de la jumatatea terenului victorie in prelungiri Video
ADVERTISEMENT

U Cluj şi Petrolul s-au întâlnit în ultima etapă a sezonului regular din Liga 2. Ambele echipe aveau şanse teoretice de a prinde un loc de play-off, dar depindeau de jocul rezultatelor din celelalte partide. Meciul a avut de toate, de la penalty ratat la un eurogol de la jumătatea terenului

U Cluj a ratat penalty

Înaintea startului meciului, U Cluj era pe 10, cu 29 de puncte, urmată în clasament chiar de Petrolul, cu 28 de puncte. Locul al şaselea, ultimul care asigură prezenţa în play-off, era ocupat de Dunărea Călăraşi, cu 31 de puncte.

ADVERTISEMENT

O victorie era esenţială pentru oricare dintre cele două, dar nu ar fi garantat nimic. Jocul a început în forţă, iar ardelenii au obţinut o lovitură de pedeapsă în startul meciului.

Sergio Ribeiro a executat şi a ratat. A trimis balonul pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Avram. Egalitatea s-a menţinut până la pauza meciului.

ADVERTISEMENT

Eurogol de la jumătatea terenului pentru Petrolul

În minutul 55, Filip de la U Cluj a pierdut o minge la mijloc în favoarea lui Pană, care a avansat puţin cu balonul la picior şi a şutat din cercul de la centrul terenului. Boltă perfectă şi un eurogol pentru Petrolul, care ajungea la 31 de puncte, dar jocul rezultatelor nu o ajuta pentru a intra în play-off.

Ardelenii au revenit în atac, iar în minutul 73 au reuşit să egaleze prin Taub. Acesta a primit o minge pe linia din stânga a careului de 16 metri şi, în loc să centreze aşa cum se aşteptau prahovenii, a ales să tragă în diagonală. A prins colţul lung şi a făcut 1-1.

ADVERTISEMENT

Rezultatul de egalitate garanta că ambele formaţii vor rata top 6. Petrolul a mai înscris o dată, în prelungirile partidei, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vajushi şi s-a impus cu 2-1. Ploieştenii au făcut 31 de puncte şi au terminat pe 9, U Cluj a rămas cu 29 de puncte, pe locul 11.

Scandal cu mită înainte de startul etapei

Cu o zi înainte de etapa decisivă, Liga 2 a fost zguduită de un adevărat scandal. Un oficial al Petrolului a încercat să mituiască arbitrul partidei CS Mioveni – Aerostar Bacău.

ADVERTISEMENT

A fost prins în flagrant şi dus la audieri cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul a decis, până la urmă, să rămână în control judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: