Sport

Ce meniu alimentar au fotbaliștii în perioada cantonamentelor de iarnă! Dezvăluiri din bucătăria Universității Craiova. Video

Chef Andrei Voica a dezvăluit meniul alimentar cu care are grijă să-i mențină în formă pe fotbaliștii Universității Craiova în perioada cantonamentelor de iarnă.
09.01.2022 | 14:14
Ce meniu alimentar au fotbalistii in perioada cantonamentelor de iarna Dezvaluiri din bucataria Universitatii Craiova Video
ADVERTISEMENT

Până la reluarea campionatului, Universitatea Craiova și-a propus să le dezvăluie fanilor, printr-o serie de interviuri inedite, realizate chiar în cantonamentul din Turcia, amănunte mai puțin cunoscute din viața echipei. Primul îl are în prim-plan chiar pe chef Andrei Voica, nimeni altul decât omul care are grijă ca jucătorii să beneficieze în permanență de o alimentație adecvată.

Dezvăluiri din bucătăria Universității Craiova. Ce meniu au Bancu și compania

Câștigător al show-ului Masterchef, ediția din 2015, Andrei Voica este adeptul unui meniu diversificat, cu preparate care nu trebuie să lipsească de pe masa unui sportiv de top. Așa a reușit, în cei aproape trei ani de când gătește pentru gruparea din Bănie, nu doar să-i mențină în formă, ci și să satisfacă preferințele culinarele ale fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Meniul nostru este diversificat, bazat atât pe carbohidrați, cât și pe proteine. Dacă vorbim de proteine, își pot alege pui, pește alb, iar dacă vorbim de carbohidrați am decis – pentru că ele sunt o sursă de a pune kilogramele în plus – să fie integrale, așa că avem paste integrale, avem orez bun. Încercăm tot timpul să-i ajutăm să ajungă la performanța de care au nevoie.

Când vin la mine, ei acumulează ceea ce pierd pe teren. Repet, meniul este foarte diversificat, întâlnim pui, curcan, pește care are Omega 3 și poate fi servit chiar în ziua premergătoare meciului, de exemplu somon, avem și vită, carne roșie, am introdus și lintea roșie, bogată în fier. Gusturile sunt diferite.

ADVERTISEMENT

Lui Ivan îi plac ouăle tari dimineața, vine Vătăjelu și spune ‘vreau ouăle moi”… Jucători vegetarieni nu sunt, dar Papp și Marius Constantin, de exemplu, mănâncă mai mult legume, supe creme, ține de fiecare în parte, în funcție de ce le transmite organismul pe teren, în timpul meciurilor”, a mărturisit chef Andrei Voica, în interviul publicat pe pagina de Facebook a clubului.

 Reghecampf, un ajutor de nădejde: „Gătește foarte bine, ne sfătuim”

De asemenea, acesta s-a declarat încântat de oportunitatea de a colabora cu un antrenor care are întotdeauna un cuvânt de spus când vine vorba despre bucătăria internă a echipei. Nu mai este un secret pentru nimeni că Laurențiu Reghecampf se descurcă de minune chiar și în postura de bucătar.

ADVERTISEMENT

Cred că alimentația unui sportiv – că e fotbalist, atlet, halterofil și așa mai departe – este cea mai importantă. La Craiova avem o bucătărie foarte modernă. Toată baza este ultramodernă, chiar aș vrea să intre oamenii de afară și să viziteze tot ce este acolo.

Laurențiu Reghecampf gătește foarte bine și intră cu mine în bucătărie, ne sfătuim ce trebuie să facem pentru a doua zi sau seara. Mie îmi plac astfel de persoane, care se implică pe partea asta, pentru că îmi dau o stare de bine, înseamnă că pun în valoare ceea ce facem noi în bucătărie.

ADVERTISEMENT

În cei aproape trei ani de când sunt la U Craiova nu a venit nimeni să-mi ceară o a doua porție din același fel. Ține de fiecare fotbalist în parte, cât de profesionist este”, a mai spus Andrei Voica.

Universitatea Craiova ocupă poziția a cincea în Casa Pariurilor Liga 1, la nu mai puțin de 25 de puncte în spatele liderului CFR și nu mai pare îndreptățită să viseze la titlul de campioană. În prima etapă din 2022, Bancu și compania vor da piept, pe teren propriu, cu Rapid.

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 1,91 este cota pentru ”X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT