News

Ucigașul-fugar al lui Adrian Kreiner, lovitură în instanță. Ce s-a întâmplat cu fiica sa, în vârstă de 7 ani. Mărturia fostei concubine

Costinel Cosmin Zuleam, ultimul ucigaș rămas în libertate al omului de afaceri Adrian Kreiner, a rămas fără drepturi părintești asupra singurului copil pe care-l are.
15.12.2023 | 15:17
Ucigasulfugar al lui Adrian Kreiner lovitura in instanta Ce sa intamplat cu fiica sa in varsta de 7 ani Marturia fostei concubine
Costinel Cosmin Zuleam, singurul ucigaș al afaceristului Adrian Kreiner care nu a fost încă prins / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Poliția Română / Facebook
ADVERTISEMENT

Fugarul Costinel Cosmin Zuleam (31 de ani), poreclit Olteanul, dat în urmărire generală pentru omor calificat și tâlhărie, în dosarul morții omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, a renunțat la singurul copil pe care-l are. Bărbatul este de negăsit, deși autoritățile îl caută pe mai multe continente.

Ucigașul lui Adrian Kreiner, condamnat și în Slovenia, pentru un jaf

La aproape o lună și jumătate de la teribila crimă de la Sibiu, în care omul de afaceri Adrian Kreiner a fost torturat până la moarte de trei bărbați mascați, autoritățile au reușit să captureze doar doi dintre suspecți.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cristian Marian Minae și Laurențiu Ghiță au fost arestați în Irlanda de Nord, respectiv Scoția. Singurul care nu a fost prins este Costinel Cosmin Zuleam, care a reușit să fugă cu mașina la Budapesta, după care a luat un avion spre Belgia. De acolo, i s-au pierdut urmele.

Înainte să comită jaful de la Sibiu, încheiat cu o crimă, Zuleam a decis să-și pună ordine în viață. Bărbatul tocmai revenise în țară după o condamnare de 17 luni de închisoare, în Slovenia, pentru că a spart un magazin de aparatură electronică, de unde a furat telefoane mobile de 155.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Zuleam, dat în judecată de o fostă iubită

În 2022, el s-a întors acasă și a avut o întâlnire cu femeia cu care are o fetiță de 7 ani, care i-a cerut să renunțe de bunăvoie la drepturile asupra minorei de care oricum nu prea se interesase.

Ulterior, Cătălina I. a depus, la judecătoria Tulcea, o cerere în contradictoriu cu Zuleam, prin care solicita exercitarea exclusivă a drepturilor părintești asupra copilului.

ADVERTISEMENT

Ce le-a spus fost concubină despre comportamentul lui Zuleam față de copil

”În motivarea cererii, reclamanta a arătat că în urma unei relaţii întreţinute cu pârâtul Zuleam Costinel-Cosmin s-a născut minora I.M.C.

A mai arătat reclamanta că înainte de naşterea fiicei sale s-a despărţit de pârât şi fiecare au trăit separaţi. Încă de la momentul despărţirii reclamanta a fost cea care s-a preocupat în mod personal de creşterea, educarea şi întreţinerea minorei, iar de comun acord cu pârâtul a luat hotărârea ca aceasta să fie cea care execută obligaţiile părinteşti în calitate de reprezentant legal al minorei”, se arată în cererea fostei iubite a lui Zuleam.

ADVERTISEMENT

Zuleam nu s-a prezentat în instanță, deși a fost citat, în schimb a trimis o întâmpinare prin care a arătat că este de acord ca locuința minorei să fie stabilită la domiciliul mamei, iar autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de reclamantă.

Autoritatea părintească reprezintă ansamblul de drepturi și obligații care privesc atât persoana cât și bunurile copilului. Aceasta se poate manifesta doar în interesul superior al copilului.

Ce pensie alimentară plătește ucigașul-fugar al milionarului sibian

Judecătorii au decis să admită cererea și să dispună ca autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de către mamă, mai ales că minora a locuit toată viața alături de aceasta.

În plus, magistrații au stabilit ca Zuleam să fie obligat la plata unei pensii alimentare în cuantum de ¼ din venitul său lunar, însă nu mai puțin de un sfert din salariul minim net pe economie, până la majoratul copilului.

Prin această decizie, Costinel Cosmin Zuleam a pierdut custodia fiicei lui și nu va mai putea interveni în privința deciziilor legate de viitorul fetei decât într-o mică măsură. De altfel, din motivarea cazului nu reiese că acesta a solicitat program de vizitare a minorei.

Kreiner, torturat până la moarte, în propria locuință

Costinel Cosmin Zuleam a fost dat în urmărire generală după ce, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2023, a intrat în casa omului de afaceri sibian Adrian Krenier, în scopul de a-l jefui. Zuleam a fost însoțit de doi complici, Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță, alături de care l-au legat de mâini și de picioare pe afacerist și l-au torturat pentru a-l face să spună unde sunt banii și bunurile de valoare.

Într-un final, aceștia au plecat cu 16 ceasuri în valoare de 200.000 de euro, lăsându-l pe milionar în stare de inconștiență. Acesta a decedat câteva zile mai târziu, la spital.

Cei trei bărbați au fugit din țară, la câteva ore după ce au dat lovitura, însă Minae și Ghiță au fost prinși. Zuleam nu a fost încă localizat și s-a zvonit că ar fi ajuns în Statele Unite, variantă respinsă de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ADVERTISEMENT
Tags: