News

Ucigașul milionarului din Sibiu, care nu a fost încă prins, și-a părăsit iubita însărcinată. Cât plătește Cosmin Zuleam pensie de întreținere

Cosmin Zuleam, unul din cei trei suspecți în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, a fost dat în judecată de fosta sa iubită.
21.11.2023 | 12:12
Ucigasul milionarului din Sibiu care nu a fost inca prins sia parasit iubita insarcinata Cat plateste Cosmin Zuleam pensie de intretinere
Cosmin Zuleam, unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner, a fost condamnat în Slovenia pentru furt. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Poliția română, Slovenske Novice, Facebook Adrian Kreiner
ADVERTISEMENT

Cosmin Zuleam este ultimul din cei trei suspecți în cazul uciderii milionarului sibian Adrian Kreiner rămas în libertate. Primii doi, Marian Minae și Laurențiu Ghiță, au fost localizați duminică cu ajutorul autorităților din Marea Britanie în Irlanda de Nord, respectiv în Scoția. Pe numele celor trei sunt emise mandate de arestare preventivă pentru omor calificat şi câte două infracţiuni de tâlhărie calificată.

Cosmin Zuleam și iubita sa au trăit separați înainte de nașterea fetiței

Toți cei trei ucigași ai lui Adrian Kreiner mai aveau antecedente penale, cel mai periculos fiind Marian Minae, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare după o tâlhărie comisă în 2013 și este judecat în prezent într-un dosar de trafic cu migranți. Cosmin Zuleam a fost închis în Slovenia, pentru 17 luni, pentru furt de telefoane mobile dintr-un mall din Murska Sobota, paguba fiind de aproximativ 150.000 euro.

ADVERTISEMENT

Tot Zuleam a fost implicat într-un dosar la Judecătoria Tulcea, al cărui obicet este “situație juridică minor”, acesta fiind înregistrat pe 13 ianuarie 2022, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Zuleam are o fetiță născută în 2016, dar nu a fost însurat cu mama acesteia.

Femeia l-a dat în judecată pentru ca instanța să decidă ca ea să dispună de autoritatea părintească. Fosta iubită a lui Zuleam a solicitat instanței să stabilească locuinţa minorei la domiciliul său şi să dispună exercitarea autorităţii părintești în privinţa minorei în mod exclusiv de către ea. În motivarea cererii, femeia  a arătat că în urma unei relaţii întreţinute cu pârâtul Zuleam Cosmin s-a născut o fetiță.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai arătat că, înainte de naşterea fiicei sale, s-a despărţit de Cosmin Zuleam şi că au trăit separaţi. “De la momentul despărţirii reclamanta a fost cea care s-a preocupat în mod personal de creşterea, educarea şi întreţinerea minorei, iar de comun acord cu pârâtul a luat hotărârea ca aceasta să fie cea care execută obligaţiile părinteşti în calitate de reprezentant legal al minorei”, se arată în dosar.

Cosmin Zuleam a fost de acord cu cererea mamei copilului său

La data de 16 februarie 2022, Cosmin Zuleam a depus întâmpinare prin care a arătat că este de acord cu cererea mamei copilului său, respectiv locuinţa minorei să fie stabilită la domiciliul reclamantei, iar autoritatea părintească în ceea ce priveşte minora  să fie exercitată în mod exclusiv de către aceasta.

ADVERTISEMENT

Instanța a arătat că, dacă părinţii copilului din afara căsătoriei nu convieţuiesc, modul de exercitare a autorităţii părinteşti se stabileşte de către instanţa de tutelă, fiind aplicabile prin asemănare dispoziţiile privitoare la divorţ, care prevăd că după divorţ autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.

Judecătorii au mai consemnat că articolul 398 din Codul civil prevede că atunci când există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi, celălalt părinte păstrând dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

ADVERTISEMENT

Pensia de întreținere este de 1/4 din venitul lunar net al lui Cosmin Zuleam

Astfel, judecătorii au arătat că trebuie valorificată în primul rând înțelegerea părinților, “aceștia fiind primii în măsură să aprecieze cu privire la interesul minorei și la dezvoltarea armonioasă a acesteia în viitor, dezvoltare influențată în primul rând de locuința acesteia, precum și de derularea unor relații pozitive între părinții săi.”, după cum se menționează în dosarul consultat de FANATIK.

Pe 5 mai 2022, Judecătoria Tulcea a dispus ca autoritatea părintească asupra minorei, care poartă numele de familie al mamei sale, să fie exercitată exclusiv de către mamă. De asemenea, a stabilit locuinţa minorei la mamă. Instanța l-a mai obligat pe Cosmin Zuleam la plata unei pensii lunare de întreţinere în favoarea fetiței în cuantum de 1/4 din venitul său lunar net, dar nu mai puţin de 1/4 din salariul minim net pe economie, începând cu data introducerii prezentei acţiuni, respectiv 13.01.2022, până la majoratul acesteia.

Chiar dacă nu a avut nici o implicare în creșterea copilului și nici nu era însurat cu mama acestuia, Cosmin Zuleam a încercat să impresioneze instanța din Slovenia, care l-a condamnat la 17 luni de închisoare în 2020. Conform ziarului sloven Slovenske Novice, Zuleam le-a spus judecătorilor, după ce  a pledat vinovat, că “am făcut o greșeală pe care o regret. Aș dori să mă întorc cât mai curând posibil în țara mea natală, unde mă așteaptă soția și copilul meu de trei ani”.

ADVERTISEMENT