News

UE a votat reintroducerea restricțiilor pentru cetățenii SUA. Decizia, luată după creșterea cazurilor de Covid-19

Reintroducerea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii SUA a fost votată de statele membre UE. S-a luat această măsură după creșterea cazurilor de Covid-19.
30.08.2021 | 19:56
UE a votat reintroducerea restrictiilor pentru cetatenii SUA Decizia luata dupa cresterea cazurilor de Covid19
ADVERTISEMENT

Luni, 30 august, la Bruxelles s-a decis reintroducerea restricțiilor de călătorie în scopuri neesențiale pentru cetățenii din Statele Unite ale Americii (SUA).

Măsurile restrictive care priveau călătoriile de peste ocean au fost ridicate în iunie, iar reintroducerea lor a fost votată de majoritatea ambasadorilor țărilor membre UE.

ADVERTISEMENT

Revenirea la restricții are la bază accentuarea crizei pandemice. SUA a raportat o nouă explozie a cazurilor de Covid-19 în ultimele săptămâni.

Reintroducerea restricțiilor pentru cetățenii SUA, votată de UE, după creșterea cazurilor de Covid-19

Setul de măsuri restrictive de călătorie a cetățenilor din SUA ar putea veni fi date publicității din această săptămână, potrivit diplomaților UE, citați de APNews. Aceștia au vorbit deocamdată sub protecția anonimatului, dat fiind faptul că procesul de stabilire a măsurilor este în desfășurare.

ADVERTISEMENT

Sursa citată informează că UE nu are o politică turistică Covid-19 unificată, astfel că guvernele naționale au autoritatea de a decide dacă își păstrează frontierele deschise turiștilor americani.

Posibile restricții ar putea include măsuri de carantină și izolare, cerințe suplimentare de testare la sosire sau chiar interzicerea totală a tuturor călătoriilor neesențiale din SUA.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, Statele Unite nu și-au redeschis propriile frontiere pentru turiștii UE. În ciuda solicitărilor din partea blocului comunitar, administrația Biden nu și-a anulat interdicția.

Punctual, unele state UE au impus deja restricții pentru SUA. Încă din 15 august, Germania a încadrat SUA la grad crescut de risc, ceea ce prevede ca vizitatorii trebuie să fie vaccinați, să se fi recuperat după boală, sau să prezinte un test negativ.

ADVERTISEMENT

Totodată, Franța, Italia, Spania și Belgia cer și ele un test sau dovada vaccinării, dar niciuna dintre ele nu a introdus reguli de carantină.

Criza Covid-19 din SUA s-a intensificat în ultima perioadă

În ultimele 2 săptămâni, SUA a avut o medie de 588 de noi cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, cu mult peste limita de 75, stabilită de directivele Uniunii Europene.

Numai săptămâna trecută, peste ocean, noile cazuri au avut o medie de peste 152.000 pe zi, iar numărul pacienților spitalizați cu COVID-19 a fost de aproximativ 85.000, un număr cu care SUA nu s-au mai confruntat de la începutul lunii februarie.

Decesele din cauza Covid-19 din SUA au fost peste 1.200 pe zi timp de câteva zile, de șapte ori mai mari decât erau la începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT