News

Lovitură pentru piața auto și șoferi. UE va înăspri metoda de testare a emisiilor de CO2

Mașinile cu motor hibrid, din nou în atenția Uniunii Europene! Se pregătește înăsprirea metodei de testare a emisiilor de CO2, potrivit unor surse ale Reuters.
04.02.2022 | 16:47
Lovitura pentru piata auto si soferi UE va inaspri metoda de testare a emisiilor de CO2
ADVERTISEMENT

Surse care au legătură cu situația în cauză au declarat pentru Reuters că UE caută să implementeze metode mai aspre de măsurare a emisiilor de CO2 ale autovehiculelor hibride de tip plug-in.

Totul se întâmplă după apariția unor critici potrivit cărora actualele teste nu sunt unele eficiente, deoarece dau rezultate chiar și de până la patru ori mai mici, decât adevăratele emisii de CO2.

ADVERTISEMENT

Ce presupune noua metolodogie de testare

Sursa citată mai transmite că ceea ce vrea UE prin noua metodă este, de fapt, ca unii constructori auto să vândă mai multe mașini electrice pe baterii care s-ar conforma țintelor stabilite de UE în privinața emisiilor de CO2.

UE se referă în acest sens la constructrii auto care anul trecut au vâdult, la nivel european, un număr identic de mașini hibride plug-in cu autovehicule electrice pe baterii.

ADVERTISEMENT

Când vrea UE să implementeze metoda

Concret, UE și-ar dori să-și pună planul în aplicare în apropiere de anul 2025. De altdel, odată ce indicatorul de consum de combustibil va furniza toate datele, acestea vor fi incluse în noile autoturisme.

”Factorul de utilitate va fi modificat”, a declarat Petr Dolejsi, director de transport sustenabil în cadrul Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). El face referire la distanța pe care o poate parcurge în modul electric o mașină hibridă.

ADVERTISEMENT

”Începem să colectăm date de la vehicule…este un proces în derulare”, a mai completat Petr Dolejsi.

De cealaltă parte, un oficial ce aparține Comisiei Europene a precizat că se va depune și un amendament la aplicarea normelor Euro 6, prin care procedura de testare să se modifice la nivel global (WLTP).

ADVERTISEMENT

Mai exact, amendamentul se va dezbate pe data de  9 februarie. Noul pas al UE pare a fi susținut și de apelurile ONG-urilor de mediu, din ultima vreme.

Mai multe ONG-uri au transmis că automobilele hibride de tip plug-in nu ar fi atât de ”eco” pe cât s-ar considera, dar și că nu ar trebuie privite la fel ca automobilele electrice pe baterii.

Dincolo de toate acestea, constructorii auto au grijă mereu să publice la început de an rezultatele testelor de poluare. Până în prezent, firme renumite din piața auto, precum: Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW sau Renault susţin că se încadrează în toate normele solicitate în 2021 de UE.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate...
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate de asigurători
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie