ADVERTISEMENT
Fotbal international

UEFA a deschis o anchetă disciplinară care vizează cluburile Real Madrid, Barcelona și Juventus. Sancțiunile ar putea fi extrem de dure

Autor: Patrice Podina | 12.05.2021 | 17:05
UEFA a deschis o anchetă disciplinară care vizează cluburile Real Madrid, Barcelona și Juventus. Sancțiunile ar putea fi extrem de dure
Real Madrid, Barcelona, Juventus. Sursa foto: Colaj Fanatik

Ultimele cluburi de fotbal care au rămas în proiectul Superligii Europene, Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt anchetate disciplinar de UEFA. Forul continental pregătește sancțiuni extrem de dure.

ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat, miercuri, că cele trei cluburi care continuă să susțină ideea organizării unei competiții paralele cu Liga Campionilor, întrecerea regină care se derulează sub patronajul forului continental, ar putea fi excluse din aceasta pentru două sezoane.

Pe lângă excluderea din Liga Campionilor Real Madrid, Barcelona și Juventus vor fi obligate să plătească amenzi usturătoare și riscă sancțiuni disciplinare și din partea federațiilor de fotbal spaniolă, respectiv italiană.

Cum vor fi penalizate celelalte 9 cluburi fondatoare ale Superligii Europene

UEFA a anunțat deja și sancțiunile ce vor fi aplicate celorlalte nouă cluburi care alături de Real Madrid, Barcelona și Juventus au aderat la Superliga Europeană.

ADVERTISEMENT

Astfel, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur din Anglia, AC Milan și Inter Milano din Italia, plus Atletico Madrid din Spania vor fi obligată să doneze câte 15 milioane de euro către forul continental care va direcționa fondurile către juniorii cluburilor europene afiliate la UEFA.

În plus, cele nouă cluburi care s-au retras din proiectul Superligii Europene, după ce au recunoscut că fondarea unei competiții paralele cu Liga Campionilor a fost o greșeală și și-au cerut scuze suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte cluburi europene și către UEFA, vor fi penalizate și cu 5% din încasările pe care le vor primi din partea UEFA pentru performanțele din competițiile europene intercluburi.

”Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european, retrăgându-se din acest proiect care nu avea cum să fie autorizat de regulamentul UEFA”, a punctat Aleksander Ceferin președintele forului continental.

ADVERTISEMENT

Juventus riscă să fie exclusă și din Serie A

Juventus Torino riscă să înceapă viitorul sezon în eșalonul secund al Italiei. Federația din Peninsulă a transmis oficialilor lui Juve că trebuie să-și reconsidere poziția cu privire la Superliga Europeană, în caz contrar urmând să suporte penalități majore pe plan intern.

Oficialii bianconeri-lor nu au foarte mult timp la dispoziție să pună în aplicare solicitarea Federației de la Roma.

ADVERTISEMENT

”Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juventus va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației.

Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă”, a declarat Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, citat de Gazzetta Dello Sport.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Austria
Austria
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!