Sport

UEFA a prezentat logo-ul pentru Euro 2024. Nemții sărbătoresc diversitatea fanilor

Germania va organiza turneul final al Euro 2024, iar UEFA a dezvăluit logo-ul și sloganul pentru competiția de peste trei ani.
06.10.2021 | 10:31
UEFA a prezentat logoul pentru Euro 2024 Nemtii sarbatoresc diversitatea fanilor
ADVERTISEMENT

În 2018, Germania a obținut organizarea turneului final al Campionatului European din 2024. Nemții s-au luptat pentru acest eveniment cu Turcia.

După anunțarea deciziei, președintele turc Recep Erdogan a criticat decizia forului continental, dar s-a arătat mulțumit că țara sa a salvat niște cheltuieli.

ADVERTISEMENT

Logo-ul UEFA Euro 2024, prezentat la Berlin

La trei ani distanță după ce a acordat Germaniei organizarea Euro 2024, UEFA a lansat logo-ul și sloganul pentru turneul final ce se va desfășura sub deviza unității europene și a diversității.

”United by Football. Vereint im Herzen Europas (Uniţi de fobal. Uniţi în inima Europei)” a fost prezentat ca slogan pentru Euro 2024, într-un eveniment în care au fost dezvăluite şi cele zece logo-uri ale oraşelor gazdă ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

Identitatea mărcii pentru turneul final a fost dezvăluită, marţi seară, la ora 20:24, pe Olympiastadion din Berlin. Marele eveniment se va desfăşura în zece oraşe din Germania peste mai puţin de trei ani.

Trofeul este în centrul logo-ului

Logo-ul turneului este derivat din steagurile celor 55 de asociaţii membre UEFA şi culorile acestora, care se asamblează în diferite combinaţii, reflectând forma acoperişului Olympiastadion. Faimoasa Cupă Henri Delaunay se află în centrul logo-ului, în timp ce cele 24 de ”felii” colorate din jurul trofeului reprezintă cele 24 de echipe participante la turneul final.

ADVERTISEMENT

”Brandul promovează un turneu la care toată lumea se simte binevenită şi la care este sărbătorită diversitatea. Fotbalul este un loc în care toată lumea ar trebui să se simtă ca acasă, iar marca este un prim pas în construirea acestei case în Germania pentru UEFA EURO 2024.

Componentele mărcii, de la logo, la modele şi videoclipuri, sărbătoresc diversitatea fanilor şi fotbalul european”, se arată pe site-ul oficial al UEFA.

ADVERTISEMENT

Euro 2024 se vede pe Pro TV

În plus, fiecare oraş-gazdă – Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart – au selectat un punct de reper celebru pentru a figura pe propriile lor logo-uri.

La lansarea mărcii au participat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, preşedintele interimar al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Rainer Koch, directorul Euro 2024, Philipp Lahm, precum şi primarul guvernator al Berlinului, primarii din Dortmund, Dusseldorf, Gelsenkirchen şi Stuttgart și reprezentanţi ai celorlalte oraşe gazdă.

Cele 51 de meciuri ale Euro 2024 vor avea loc în zece oraşe din Germania în iunie şi iulie 2024 și vor putea fi văzute în țara noastră pe postul Pro TV. Programul complet al meciurilor va fi confirmat la începutul anului 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: