Sport

UEFA, meci tare pentru un arbitru român. Delegat la debutul Barcelonei în Champions League

UEFA a stabilit arbitrii partidelor de marți din prima etapă a fazei grupelor Champions League, iar la debutul Barcelonei a fost trimis un arbitru român.
17.09.2023 | 15:46
UEFA meci tare pentru un arbitru roman Delegat la debutul Barcelonei in Champions League
FC Barcelona vrea să facă uitate rezultatele de anii trecuți în Champions League. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Catalanii se pot declara fericiți după tragerea la sorți de la finalul lunii august. Trupa lui Xavi Hernandez a fost repartizată În Grupa H, alături de FC Porto, Șahtior Donețk și Antwerp.

Barcelona, condusă de un arbitru român în Champions League

Barcelona va începe noua ediție de Champions League cu un meci pe teren propriu împotriva belgienilor de la Antwerp. Jocul de marți, 19 septembrie, de la ora 22:00, va fi condus de un arbitru român.

ADVERTISEMENT

La centru se va afla Radu Petrescu, ajutat la cele două linii de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu, iar rezervă va fi Marcel Bîrsan. În camera VAR se vor afla Cătălin Popa și Ovidiu Hațegan.

Pentru Radu Petrescu, în vârstă de 40 de ani, acesta va fi al doilea joc pen care îl va conduce în Champions League. Precedentul s-a desfășurat anul trecut și a avut-o în prim-plan tot pe Barcelona.

ADVERTISEMENT

La 1 noiembrie 2022, ”centralul” bucureștean a condus partida în care catalanii învingeau în deplasare Viktoria Plzen, scor 4-2, în ultima etapă a fazei grupelor. Întâlnirea nu a mai avea niciun fel de importanță, ambele formații ratând deja calificarea mai departe.

A condus fără probleme precedentul joc din Champions League

Pe finalul primei reprize, când Barcelona o conducea pe Viktoria Plzen, scor 1-0, Jordi Alba l-a găsit perfect pe Ferran Torres, care l-a învins pe Jindrich Stanek, portarul campioanei Cehiei. Radu Ghinguleac a semnalizat un ofsaid în construcția fazei, însă reluările au dovedit că asistentul greșise.

ADVERTISEMENT

În imaginile video s-a putut observa cum Vaclav Pilar îl ţinea în joc pe Jordi Alba, în momentul când fundaşul de bandă spaniol primise mingea. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR, care a validat golul lui Ferran Torres.

În prima repriză a meciului Viktoria Plzen – Barcelona, Radu Petrescu nu a avut prea mari probleme. Primul cartonaș galben l-a arătat abia în minutul 42, când Gavi a avut o intrare mai dură la Vaclav Pilar, iar decizia a fost acoperită de regulament.

ADVERTISEMENT

În rest, ”centralul” a luat decizii bune și nu a încurcat jocul celor două echipe cu decizii pripite. De asemenea, Mircea Mihail Grigoriu a semnalizat foarte bine două ofsaid-uri la două dintre atacurile cehilor.

După pauză, în minutul 49, Radu Petrescu a arătat punctul de la 11 metri, după ce Tomas Chory a fost împins, în careu, de Pablo Torre. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR, iar decizia arbitrului român a fost validată.

ADVERTISEMENT