Sport

Radu Petrescu, la debutul în grupele Champions League! Ce greşeală a comis brigada din România în Viktoria Plzen – Barcelona

Radu Petrescu a prins debutul în grupele Champions League la meciul Viktoria Plzen - Barcelona. Brigada arbitrului român a comis o greşeală în prima repriză.
01.11.2022 | 23:19
Radu Petrescu la debutul in grupele Champions League Ce greseala a comis brigada din Romania in Viktoria Plzen  Barcelona
Radu Petrescu a debutat în grupele Champions League, în meciul Viktoria Plzen - Barcelona (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Etapa a 6-a din grupele Champions League i-a adus debutul lui Radu Petrescu în cea mai importantă competiţie continentală. Arbitrul de 39 de ani a fost desemnat de UEFA să conducă meciul Viktoria Plzen – Barcelona, unul fără miză, din Grupa C.

Greşeala comisă de brigada lui Radu Petrescu în Viktoria Plzen – Barcelona

Pe finalul primei reprize, când Barcelona o conducea pe Viktoria Plzen, scor 1-0, Jordi Alba l-a găsit perfect pe Ferran Torres, care l-a învins pe Jindrich Stanek, portarul campioanei Cehiei. Radu Ghinguleac a semnalizat un ofsaid în construcţia fazei, însă reluările au dovedit că tuşierul greşise.

ADVERTISEMENT

În imaginile video s-a putut observa cum Vaclav Pilar îl ţinea în joc pe Jordi Alba, în momentul când fundaşul de bandă spaniol primise mingea. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR, care a validat golul lui Ferran Torres.

La meciul jucat în Cehia, Radu Petrescu a fost ajutat la cele două tuşe de Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu, în timp ce Marcel Bîrsan a fost desemnat drept al patrulea arbitru. În camera VAR s-a aflat italianul Marco Di Bello.

ADVERTISEMENT

Cum s-a descurcat Radu Petrescu la debutul în grupele Champions League

În prima repriză a meciului Viktoria Plzen – Barcelona, Radu Petrescu nu a avut prea mari probleme. Primul cartonaş galben l-a arătat abia în minutul 42, când Gavi a avut o intrare mai dură la Vaclav Pilar, iar decizia a fost acoperită de regulament.

În rest, Radu Petrescu a luat decizii bune şi nu a încurcat jocul celor două echipe cu decizii pripite. De asemenea, Mircea Mihail Grigoriu a semnalizat foarte bine două ofsaid-uri la două dintre atacurile cehilor.

ADVERTISEMENT

După pauză, în minutul 49, Radu Petrescu a arătat punctul de la 11 metri, după ce Tomas Chory a fost împins, în careu, de Pablo Torre. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR, iar decizia arbitrului român a fost validată de Marco Di Bello.

Radu Petrescu mai arbitrase opt meciuri în preliminariile Ligii Campionilor

Posesor al ecusonului FIFA din 2012, Radu Petrescu a mai prins doar opt meciuri în Liga Campionilor, dar toate în preliminariile competiţiei. Prima partidă a fost în turul 2 al sezonului 2013-2014, când s-a aflat la centru în Birkirkara – Maribor 0-0.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon din Champions League, Radu Petrescu bifase două partide în preliminarii: Sheriff Tiraspol – Zrinjski Mostar 1-0 (turul 1) şi Dinamo Zagreb – Shkupi 2-2 (turul 2).

ADVERTISEMENT