Sport

UFC 300 rezultate: Max Holloway a oferit momentul anului! Alex Pereira câștigă lupta cu Jamahal Hill

UFC 300 are loc pe 14 aprilie, iar Dana White promite o seară de neuitat pentru iubitorii artelor marțiale mixte. Trei campioni își vor pune titlurile mondiale la bătaie.
14.04.2024 | 16:27
UFC 300 rezultate Max Holloway a oferit momentul anului Alex Pereira castiga lupta cu Jamahal Hill
UFC 300 rezultate: Max Holloway a oferit momentul anului! Alex Pereira câștigă lupta cu Jamahal Hill. Sursa foto: UFC
ADVERTISEMENT
14-04-2024
13:28

UFC 300 rezultate: Alex Pereira câștiga prin knockout tehnic main event-ul cu Jamahal Hill

UFC 300 s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Alex Pereira și Max Holloway au câștigat prin knock-out meciurile cu Jamahal Hill și Justin Gaethje. 

Brazilianul s-a impus în prima rundă prin finalizare tehnică, după un knockdown, când mai erau 60 de secunde, în schimb ce Max Holloway a reușit knockout-ul anului cu doar o secundă înainte ca lupta să ajungă la decizie. Luptătorul din Hawai a reușit un croșeu de dreapta care l-a lăsat lat pe Gaethje, adjudecându-și astfel un bonus de 600.000 euro la finalul galei.

Rezultatele galei UFC 300:

  1. Alex Pereira l-a învins pe Jamahal Hill 
  2. Zhang Weili a învins-o pe Yan Xiaonan 
  3. Max Holloway l-a învins pe Justin Gaethje 
  4. Arman Tsarukyan l-a învins pe Charles Oliveira 
  5. Bo Nickal l-a învins pe Cody Brundage 
  6. Jiri Prochazka l-a învins pe Aleksandar Rakic
  7. Aljamain Sterling l-a învins pe Calvin Kattar 
  8. Kayla Harrison a învins-o pe Holly Holm 
  9. Diego Lopes l-a învins pe Sodiq Yusuff  
  10. Renato Moicano l-a învins pe Jalin Turner 
  11. Jéssica Andrade a învins-o pe Marina Rodriguez 
  12. Bobby Green l-a învins pe Jim Miller
  13. Deiveson Figueiredo l-a învins pe Cody Garbrandt

Vedeți mai jos modurile în care Pereira și Holloway au reușit să-și adjudece victoriile

UFC revine în Las Vegas pentru, probabil, cel mai important eveniment din istoria MMA-ului. UFC 300 are loc pe arena T-Mobile, din Las Vegas, care se anunță a fi plină. Dana White, președintele companiei, promite un eveniment pe măsura așteptărilor, eveniment care va avea nu mai puțin de 3 meciuri în care centurile mondiale vor fi puse la bătaie.

Alex Pereira – Jamahal Hill este capul de afiș pentru UFC 300

UFC 300, care este considerat de mulți cel mai mare eveniment care va avea loc în istoria artelor marțiale mixte, nu poate avea decât un main-event pe măsură. Alex Pereira, campionul categorii semigrea, își va apăra centura în fața fostului campion, Jamahal Hill, care a fost nevoit să-și cedeze titlu din cauza unei accidentări suferite la tendonul lui Ahile.

ADVERTISEMENT

Starul brazilian Alex Pereira va încerca să repete istoria din luna noiembrie, unde a devenit pentru prima data campion al categoriei supergrea. Brazilianul a mai fost campion în UFC, dar la categoria mijlocie, acolo unde a avut nevoie doar de 4 lupte pentru a câștiga centura la 80 de kilograme, chiar de la Israel Adesanya, cel mai mare rival al său.

Jamahal Hill, care este cotat cu a doua șansă în lupta de pe 14 aprilie, nu a mai luptat din luna ianuarie a anului 2023, acolo unde l-a învins pe Glover Texeira, cel care acum îi este antrenor lui Alex Pererira, pentru titlul mondial al categoriei semigrea. Chiar dacă brazilianul este campionul actual al categoriei, Hill nu și-a pierdut niciodată centură în cușcă. Acesta a fost forțat să renunțe la titlu după ce a fost supus unei operații din cauza accidentării suferite la tendonul lui Ahile.

ADVERTISEMENT

Cei doi promit o luptă incendiară, având în vedere că amândoi sunt niște artiști consacrați în stilul de luptă din picioare, Pereira fiind și campion în kickboxing, unde a avut un record 33 de victorii, printre care 21 au fost în urma unui knockout și doar 7 înfrângeri. În UFC, brazilianul are 7 victorii, 6 venind prin ko. Jamahal Hill are și el un record de 12 victorii și o înfrângere în MMA, cu 7 victorii venind în urma unui knockout.

Justin Gaethje și Max Holloway se vor bate pentru a afla cine este cel mai dur om de pe planetă

Un alt meci pe care fanii MMA-ului îl așteaptă cu nerăbdare, este meciul dintre Justin Gaethje și Max Holloway pentru centura BMF, centura care arată cine este cel mai dur om de pe planetă. Max Holloway urcă în categorie, acesta luptând doar pentru a doua oară la categoria ușoară. Luptătorul din Hawai a mai avut o tentativă, în 2019, când a pierdut în fața lui Dustin Poirier la decizie, după o luptă de 5 runde care a fost epică.

ADVERTISEMENT

Justin Gaethje, campionul BMF în prezent, clasat pe locul 2 la categoria ușoară, caută să-și apere titulatura de cel mai rău om al planetei, titulatură câștigată în anul 2023, la UFC 291, când l-a bătut pe Dustin Poirier prin knockout tehnic, în runda a doua. Americanul nu este străin luptelor tari, acesta a făcut parte din cel puțin 5 lupte de genul.

Gaethje este cunoscut pentru faptul că nu dă niciodată înapoi și că luptă pentru a distra publicul, având o forță impresionantă în brațe și niște lovituri de picior care de multe ori îi fac pe adversari să meargă în cârje a doua zi. În schimb, Holloway este cunoscut pentru modul mai tactic de abortarea a luptelor, fiind mai mult un counter puncher cu stil împrumutat din lumea boxului. Este de văzut dacă presiunea lui Gaethje din primele runde va fi de ajuns sau Max va reuși să-l țină departe pe american.

ADVERTISEMENT

Zece foști campioni vor lupta la UFC 300

UFC 300 nu este un pay-per-view ca oricare altu. Cel mai mare eveniment din istoria MMA-ului are la start nu mai puțin de zece foști campioni care vor lupta pentru a-și regăsi gloria de mult uitată.

Charles Oliveira, fostul campion al categoriei ușoare, vrea să-și recâștige centura pierdută în luna septembrie a anului 2022, dar pentru asta brazilianul trebuie să treacă de Arman Tsarukyan, un luptător în ascensiune, care are un record de 21 de victorii și 3 înfrângeri.

Un alt meci care va avea un titlu în joc va fi cel dintre Zhang Weili și Yan Xiaonan. Weili, care a devenit prima campioană născută în China, își apără titlul la categoria paie într-un meci în care va încerca să găsească a patra victorie consecutivă. De cealaltă partide, Xiaonan a câștigat opt dintre ultimele zece lupte ale sale și se anunță un adversar extrem de dificil pentru campioană.

Holly Holm, Aljamain Sterling, Deiveson Figueiredo, Cody Garbrandt sau Jiri Prochazka sunt alte nume importante care au deținut o centură în UFC și vor urma să lupte în cel mai important eveniment din istorie.

UFC 300 va avea loc duminică dimineața în România și va putea fi urmărit pe site-ul Voyo, de la ora 5:00. Preliminariile vor începe la ora 00:00 și vor putea fi urmărite pe site-ul oficial al celor de la UFC.

ADVERTISEMENT