Fotbal intern

Uite cine ne-a scos la baraj: Islanda are 0 puncte în Liga Națiunilor și a retrogradat în Liga B!

15.10.2020 | 11:35
Uite cine nea scos la baraj Islanda are 0 puncte in Liga Natiunilor si a retrogradat in Liga B
ADVERTISEMENT

Islanda ne-a surclasat și ne-a dominat la toate capitolele în meciul de baraj de la Reykjavik, dar nordicii au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunt departe de forma arătată la EURO 2016.

Islanda este prima echipă retrogradată din Liga A a Nations League, după ce a pierdut și cu Belgia la Reykjavik, scor 1-2, după ce pierduse și cu Danemarca cu 0-3  și e pe ultimul loc în grupă după patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Astfel, Islanda a retrogradat în Liga B a Nations League, unde este și România, dar care poate și ea la rândul ei să retrogradeze în Liga C, în urma ultimelor două meciuri cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Islanda, echipa care ne-a eliminat din cursa pentru EURO, are un parcurs catastrofal în 2020

Islanda a pierdut toate meciurile din 2020 și este departe de echipa care ajungea în sferturi la Campionatul European din 2016, chiar și de echipa care mergea la Mondialul din Rusia, din urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT

Dacă România nu are nicio scuză, Islanda s-a concentrat exclusiv pe barajul cu „tricolorii”, în timp ce în meciurile din Liga Națiunilor a folosit mai mult jucători de rezervă, nefiind interesată de această competiție, lucru pe care l-au făcut și alte echipe mai bune.

Pentru România, Liga Națiunilor rămâne ultima șansă la o grupă mai accesibilă în preliminariile Mondialului din Qatar, dar pentru asta trebuie să rămână în urna a doua valorică. În acest moment, urna a doua arată astfel: Danemarca, Suedia, Polonia, Țara Galilor, Ucraina, Austria, Turcia, Serbia, Slovacia, Irlanda, iar România trebuie să prindă unul din cele 13 locuri rezervate reprezentativelor din Europa, dintre care 10 vor fi câștigătoare grupelor din preliminarii.

ADVERTISEMENT

România poate fi retrogradată în Liga C, de echipe precum Luxemburg sau Macedonia

România are doar trei puncte față de Irlanda de Nord, cu încă două meciuri de disputat în Liga Națiunilor, acasă cu Norvegia, care ne-a spulberat la Oslo și în deplasare cu nord-irlandezii, unde nu trebuie să pierdem, pentru a mai avea șanse să prindem urna a doua în preliminariile Campionatului Mondial și pentru a nu retrograda în grupa a treia valorică din Liga Națiunilor.

Luxemburg, Macedonia de Nord/Georgia sau Slovenia sunt echipe favorite la accederea în grupa valorică B a Ligii Națiunilor, ceea ce ar fi lovitura fatală pentru naționala lui Mirel Rădoi și o umilință greu de acceptat pentru suporteri.

ADVERTISEMENT

România e pe locul 34 în lume și 20 în Europa, în clasamentul UEFA. Irlanda de Nord e prima echipa care se află deasupra României în clasamentul FIFA, iar echipa noastră este obligată să câștige meciul direct, dacă vrea să mai spere la o tragere la sorți mai bună.

ADVERTISEMENT