Sport

Ultima adversară a Simonei Halep înainte de suspendare, primele cuvinte despre cazul de dopaj al româncei: „A fost o înscenare”

Daria Snigur (169 WTA), ultima adversară a Simonei Halep înainte de suspendare, a vorbit despre cazul de dopaj al româncei.
16.05.2023 | 08:21
Ultima adversara a Simonei Halep inainte de suspendare primele cuvinte despre cazul de dopaj al romancei A fost o inscenare
Ultima adversară a Simonei Halep a comentat cazul de dopaj al româncei. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Daria Snigur, ultima adversară într-un meci oficial a Simonei Halep, a vorbit în premieră despre cazul de dopaj al româncei. „Dubla” campioană de Grand Slam nu a mai jucat tenis de la finalul lunii august, când era învinsă de sportiva din Ucraina în primul tur la US Open.

Ultima adversară a Simonei Halep a vorbit despre cazul de dopaj al româncei: „A fost o înscenare”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022, iar cea mai titrată sportivă din România nu a mai jucat un meci oficial de aproximativ șapte luni și o săptămână. În toată această perioadă, sportiva din România a coborât în clasament și așteaptă o nouă audiere la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Daria Snigur, ultima adversară a Simonei Halep într-un meci oficial, a vorbit pentru prima oară despre cazul de dopaj al sportivei din România. În meciul tur de la US Open 2022, tânăra sportivă din Ucraina s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 0-6, 6-4 și a recunoscut că partida de pe Louis Armstrong este cea mai bună a carierei.

„A fost o victorie neașteptată pentru că Simona este o mare jucătoare de tenis. Nu mi-am putut imagina că pot juca cum am făcut-o. Este cel mai bun meci al carierei mele.

ADVERTISEMENT

(n.r. cazul de dopaj al Simonei Halep) Cred că a fost o înscenare, în opinia mea, pentru că juca atât de bine înaintea acestei probleme. Ea nu are nevoie de doping. Este imposibil pentru Simona!”, a declarat Daria Snigur, potrivit Eurosport.

Daria Snigur, emoționată de victoria cu Simona Halep de la US Open: „Trebuia să câștige”

În ciuda victoriei mărețe cu Simona Halep, parcursul Dariei Snigur la US Open s-a oprit în turul următor. Sportiva din Ucraina a pierdut cu Rebecca Marino, scor 3-6, 6-7(5). Jucătoarea din țara vecină a subliniat victoria împotriva româncei, mai ales din pricina invaziei ruse asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

„Eu am venit din calificări. Cred că Simona… Nu știu. Cred că Simona trebuia să câștige! Am fost foarte emoționată pentru că a fost primul meci pe terenul central, Louis Armstrong, împotriva Simonei Halep. Am avut foarte multe emoții. Foarte mulți oameni au urmărit meciul nostru. 

Am plâns pentru că a fost o victorie foarte importantă! Mai ales în aceste vremuri în care războiul continuă în țara mea. A fost ceva imposibil de realizat, nu-mi venea să cred că am câștigat”, a mai spus Daria Snigur.

ADVERTISEMENT

Daria Snigur, mesaj optimist pentru Simona Halep: „Este o jucătoare foarte mare”

Deși o audiere în procesul de dopaj al Simonei Halep ar urma să aibă loc pe 28 mai, fix în ziua în care începe Roland Garros, românca s-ar putea confrunta cu o nouă amânare, iar perioada inactivității ar putea să se prelungească. Daria Snigur i-a transmis un mesaj optimist sportivei din România.

„Voi fi foarte fericită când Simona Halep va reveni. Voi fi foarte fericită pentru că este o persoană minunată, în opinia mea și o jucătoare foarte mare. Vom vedea. Cred că totul va fi bine”, a fost mesajul Dariei Snigur.

ADVERTISEMENT