Sport

Irina Begu și Sorana Cîrstea, poziții favorabile în clasamentul WTA înainte de Roland Garros. Ce loc ocupă Simona Halep după șapte luni fără tenis

Irina Begu și Sorana Cîrstea au urcat în clasamentul WTA înainte de Roland Garros. Ce poziție ocupă Simona Halep după șapte luni fără meci oficial.
15.05.2023 | 15:35
Irina Begu si Sorana Cirstea pozitii favorabile in clasamentul WTA inainte de Roland Garros Ce loc ocupa Simona Halep dupa sapte luni fara tenis
Simona Halep a picat până pe locul 30 WTA după șapte luni fără tenis. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Irina Begu și Sorana Cîrstea au înregistrat salturi importante în clasamentul WTA chiar înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Simona Halep, fără meci oficial de la finalul lunii august 2022, continuă să cadă în ierarhie.

Irina Begu și Sorana Cîrstea, salturi importante în clasamentul WTA înainte de Roland Garros

Fără performanțe notabile la turneul WTA de la Roma, Irina Begu și Sorana Cîrstea au urcat în clasamentul WTA. Devenită recent prima rachetă a României, Irina Begu a fost eliminată în al doilea tur la Foro Italico, după ce beneficiase de un prim tur liber.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Irina Begu a urcat până pe locul 27 în ierarhia WTA, cu 1443 de puncte și va fi cap de serie la Roland Garros, aspect echivalent cu un traseu inițial mai ușor. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea a devenit de luni noul numărul 34 mondial, cu 1293 de puncte.

„Sori” a fost eliminată tot în turul secund la WTA Roma de către Jelena Ostapenko. Fără o performanță notabilă pe zgura din Orașul Etern, sportiva din Târgoviște a beneficiat de jocul rezultatelor și a urcat în clasament chiar înainte de Openul Francez.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, locul 30 WTA după șapte luni și o săptămână fără tenis

Simona Halep este în continuare suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj. „Dublă” campioană de Grand Slam, sportiva născută la Constanța a jucat ultimul meci oficial pe 28 august 2022, când a pierdut în primul tur la US Open.

Campioană la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, Simona Halep ocupă poziția a 30-a în clasamentul WTA, cu 1350 de puncte, la 57 de puncte în fața Soranei Cîrstea. „Simo” speră ca un verdict în cazul de dopaj în care este protagonistă să fie dat pe 28 mai, când va avea loc o nouă audiere.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani, Simona Halep a fost depășită de Irina Begu în cursa pentru statutul de cel mai bine clasată tenismenă din România. După o perioadă de dominație de aproximativ zece ani, Simona Halep a fost devansată de Irina Begu după performanța înregistrată la WTA Madrid.

Ana Bogdan, ultima româncă din Top 100 WTA

Ana Bogdan a fost aproape să producă surpriza în turul 2 la WTA Roma și să o învingă pe Caroline Garcia (4 WTA). Deși a condus cu 5-4 în setul decisiv, sportiva din Hexagon a revenit și s-a impus cu 7-5.

ADVERTISEMENT

Sportiva născută la Sinaia a urcat două locuri în ierarhie până pe 59 WTA, cu 938 de puncte. Ana Bogdan, care va lua startul și la Strasbourg înainte de Roland Garros, la fel ca Sorana Cîrstea, este ultima româncă aflată în Top 100 WTA.

Următoarea jucătoare din România în clasament este Gabriela Ruse, pe locul 152 WTA, cu 450 de puncte, în timp ce șapte locuri mai jos se află Jaqueline Cristian, cu 437 de puncte. Liderul ierarhiei este în continuare Iga Swiatek, în timp ce podiumul este completat de Aryna Sabalenka și Jessica Pegula.

ADVERTISEMENT