Life

Ultimele cuvinte rostite de Gina Patrichi. Actrița a murit la numai 58 de ani

Ultimele vorbe spuse de Gina Patrichi înainte să moară. Regretata actriță a murit la doar 58 de ani din cauza unei boli de care suferea.
02.01.2023 | 15:39
Ultimele cuvinte rostite de Gina Patrichi Actrita a murit la numai 58 de ani
Ultimele vorbe spune de Gina Patrichi înainte să moară. Regretata actriță a murit la doar 58 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ultimele cuvinte rostite de vedeta pe numele său complet Eugenia Margareta Elena Patrichi. Actrița a murit la numai 58 de ani pe 18 martie 1994, lâsând în urma sa numeroase roluri în filme și pe scena teatrului.

Ultimele vorbe spuse de Gina Patrichi înainte să moară. Regretata actriță a murit la doar 58 de ani

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936 la București și a încetat din viață în aceeași lună, la vârstă de doar 58 de ani. Partenerul de viață al regretatei actrițe, Victor Anagnoste, a dezvăluit care au fost ultimele cuvintele ale sale.

ADVERTISEMENT

S-a stins din viață la numai o lună după ce primise Premiul UNITER pentru Excelenţa în teatru din mâna lui Richard Eyre, directorul London National Theatre. Fratele său, Mircea, i-a dedicat peste ani o carte intitulată simplu Gina Patrichi.

„Poate că n-am fost altceva decât o fată dintr-o carte… poate că totul n-a fost decât o glumă, sau un joc”, spunea regretata artistă înainte de a pleca la Ceruri, notează viva.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, soțul actriței, de profesie avocat, declara la un moment dat că vedeta ajunsese să semene din ce în ce mai mult cu imaginea pe care o întrevăzuse Alin Gheorghiu în portretul pe care i-l făcuse.

După moartea sa, Gina Patrichi nu a fost uitată și strada pe care a locuit în București îi poartă numele și în ziua de azi. Se află în sectorul 1, undeva între Piața Romană și Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Gina Patrichi

Gina Patrichi a urmat Școala Ion Creangă, apoi Liceul de fete Domnița Ileana. Pasiunea pentru scenă a venit încă de mică când recita poezii sau juca în piese de teatru la serbările școlare. Ulterior, a urmat timp de 3 ani cursurile Institutului de Teatru I. L. Caragiale din București.

A fost una dintre elevele Aurei Buzescu, însă nu a apucat să termine pentru că a fost exmatriculată din motive disciplinare. În anul 1952 a plecat la mare cu gândul să se angajeze ca bibliotecar pentru că-i plăcea să citească.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Ștefan Bănică i-a propus să vină la teatrul din Galați, acolo unde a debutat în spectacolul Nota zero la purtare de Octavian Sava și Virgil Stoenescu, regizat de Valeriu Moisescu, în 21 octombrie 1956.

A stat 8 ani și nu a refuzat niciun rol. Mai târziu, regretata actriță a fost cooptată în colectivul de la Teatrul Bulandra, condus de regizorul, actorul și scenograful Liviu Ciulei. A debutat în ianuarie 1964, când a jucat în piesa Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, sub îndrumarea lui Valeriu Moisescu.

De-a lungul carierei sale în teatru, Gina Patrichi a fost favorita unor mari regizori, printre care se numără Liviu Ciulei, Valeriu Moisescu, Lucian Pintilie, Vlad Mugur, Radu Penciulescu, Andrei Şerban, Cătălina Buzoianu.

ADVERTISEMENT
Tags: