News

Ultimele imagini cu Alina în viață, alături de colegi. Victima crimei de la Mangalia, la un curs de gestionare a furiei

Alina Elena Ciobanu, tânăra de 18 ani care a fost ucisă de prietena ei cea mai bună, obișnuia să participe la activitățile extrașcolare, organizate de liceul la care învăța.
09.08.2023 | 16:58
Alina Ciobanu, victima crimei de la Mangalia, obișnuia să fie prezentă la activitățile extrașcolare / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alina Elena Ciobanu este regretată de colegii de la Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui, ale cărui cursuri le urma. Tânăra a fost ucisă, sâmbătă noaptea, de prietena și colega ei, Loredana Atănăsoaie, care i-a abandonat cadavrul într-un parc din Mangalia.

Alina Ciobanu participa la activitățile extrașcolare

Alina Ciobanu învăța la o clasă de Științe Sociale, unde reușise să-și facă mulți prieteni. Tânăra obișnuia să participe la activitățile extrașcolare, de fiecare dată când avea ocazia.

ADVERTISEMENT

Colegii fetei sunt în stare de șoc și se pregătesc să meargă la înmormântarea Alinei, care va avea loc joi, în satul Buda, comuna Osești, de unde provine familia ei. Mulți dintre ei și-au afișat doliul la fotografia de profil și distribuie mesaje de condoleanțe în mediul online.

Victima crimei de la Mangalia s-a însris la un program de gestionare a furiei

Victima teribilei crime era considerată o fire deschisă și sociabilă, dovadă și imaginile obținute de FANATIK, în care aceasta apare înconjurată de colegi.

ADVERTISEMENT

Ironia destinului, la sfârșitul lunii martie, ea a participat, alături de colegii ei, la un proiect cu tema ”gestionarea furiei prin comunicarea nonviolentă”. Elevii cazați în căminul liceului, printre care și Alina, au discutat despre ”emoțiile negative care ascund nevoi neîmplinite și despre gestionarea furiei din perspectiva comunicării nonviolente”.

Proiectul a fost implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui, fiind finanțat de Fundația ”Nouă ne pasă”, potrivit paginii oficiale a unității de învățământ.

ADVERTISEMENT

Ce text a compus Alina: ”S-au întâlnit într-un parc și au ales aceeași cale de viață”

Alina a făcut parte din ”grupul țintă” al acestui proiect, iar la final a realizat un text pornind de la noțiuni precum ”prietenie”, ”dragoste” sau ”familie”.

”Între Luca și Ema s-a format o frumoasă prietenie, într-o zi de primăvară. Ei doi s-au întâlnit într-un parc, atunci când Ema se juca într-o baltă.

ADVERTISEMENT

Lui Luca i s-a părut foarte drăguț și s-a alăturat jocului. De atunci, cei doi s-au revăzut zilnic, motiv pentru care sentimentele si-au făcut simțită prezența.

liceu Alina Ciobanu
Textul emoționant compus de Alina și colegii ei

O frumoasă poveste de dragoste s-a înfiripat, iar cei doi tineri au ales aceeași cale de viață.

În acest moment, Luca și Ema au o familie numeroasă, frumoasă și lipsită de griji”, se arată în textul pe care Alina l-a realizat împreună cu echipa ei.

Loredana nu apare în imagini, alături de colegii de clasă

Într-o altă aplicație din cadrul acestui proiect, Alina și colegele din grupa ei de lucru au fost rugate să-și treacă numele pe tulpina unui copac desenat pe o coală mare de hârtie. Ulterior, ele au completat coroana copacului cu o serie de atribute ale relației lor. Acestea au fost: speranță, recunoștință, inspirație, admirație și iubire.

Numele Alinei a fost trecut primul semn că aceasta ocupa un loc important în cadrul grupului. Cel al Loredanei lipsește de pe această listă, pentru că aceasta nu s-a înscris la programul despre combaterea violenței. Loredana și Alina au fost colege de clasă și se cunoșteau de la grădiniță.

”Loredana era o fată retrasă, nu vorbea mult cu noi. Era ciudată. Nu credeam vreodată că va fi în stare de așa ceva”, a dezvăluit o colegă a celor două fete, pentru Libertatea.

Într-o altă fotografie, Alina Ciobanu apare alături de colegele ei de clasă la un eveniment de ”Ziua Pământului”. De asemenea, Loredana nu apare în imagini.

Alina și Loredana au plecat la mare să facă bani

Alina Ciobanu a fost ucisă de prietena ei, Loredana Atănăsoaie, într-o cameră de hotel din stațiunea Saturn, acolo unde cele două se angajaseră pe post de camerise. Ambele fete provin din familii defavorizate, locuiau în comuna Cozmești, județul Vaslui, și lucrau, sezonier, pe litoral, pentru a face rost de bani.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe fondul unei discuții aprinse, Loredana și-a ucis colega cu un cuțit, i-a pus cadavrul într-un geamantan și l-a abandonat într-un parc din Mangalia, unde a fost găsit a doua zi, de un pescar. Pentru a ajunge acolo, ea a folosit un taxi, spunându-i șoferului că transportă cărți.

ADVERTISEMENT
Tags: