News

Ultimele modele de sicrie și tendințele în “moda de doliu”. Moscova a fost gazda unei expoziții funerare care a uluit lumea. Foto

La Moscova are loc o expoziție funerară. Au fost prezentate noile modele de sicrie și a avut loc o prezentare de „modă de doliu”
03.11.2022 | 18:31
Moscova a fost gazda unei expoziții funerare care a șocat lumea Foto: Kommersant
ADVERTISEMENT

În perioada 1-3 noiembrie, la Moscova are loc o expoziție de servicii rituale intitulată „Necropola-2022”. În cadrul expoziției au fost prezentate noi modele de sicrie, pietre funerare, cruci și alte accesorii funerare.

Concursuri pentru gravorii de cruci și orchestrele funerare

Piesa de rezistență a expoziției este amintirea de neuitat a unei fotografii făcute alături de tânărul din sicriu. La eveniment s-au ținut și tot felul de concursuri, precum și un spectacol de prezentare de „modă de doliu” și de costume creative “după proiectul autoarei colecției Transfigurări”.

ADVERTISEMENT

Dansurile cu șerpi antrenați nu au fost nici ele mai puțin strălucitoare.

Între altele, oaspeții expoziției au putut să urmărească concursul pentru “Cea mai bună echipă de înmormântare”.

Organizatorii notează că ideea principală a expoziției este de a forma o nouă atitudine a societății față de aspectele etice, sociale și de mediu ale activităților serviciilor funerare, în contextul unei noi înțelegeri a filozofiei morții.

ADVERTISEMENT

Este necesar să schimbăm atitudinile în societate, să arătăm că moartea ar trebui să fie la fel de frumoasă ca nașterea unui copil. La urma urmei, societatea noastră, prizonieră în revoltele sociale și politice, a ignorat această problemă străveche și eternă“, a declarat omul de afaceri Serghei Iakușin, fondatorul primului crematoriu privat din Novosibirsk.

Organizatorii au venit cu un program destul de original pentru invitați. În timpul evenimentului, publicul a putut asista cursuri profesioniste de maeștri de ceremonii, tapițeri de sicrie, florari și alți profesioniști din industrie. Oaspeții au avut ocazia să vadă și concursuri pentru cea mai bună orchestră funerară, cel mai bun gravor, iar doritorii s-au putut înscrie să urmeze cursuri de perfecționare.

ADVERTISEMENT

Autorii modelelor de haine moderne pentru ceremoniile funerare au folosit numele noilor mărci rusești în deciziile lor. În special, pe fundalul evenimentelor recente, un tricou cu inscripția „Este trist și asta e” pare lipsit de ambiguitate.

La expoziție au fost prezenți și reprezentanți ai clerului Bisericii Ortodoxe Ruse ca una dintre cele mai interesate entități de acest eveniment.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Vremea o ia razna în România. Vești din ce în ce mai rele...
Vremea o ia razna în România. Vești din ce în ce mai rele de la ANM
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”