Sport

Ultraşii de la Sud, gest extrem: au făcut plângeri la DNA împotriva lui Ciolacu

Suporterii Stelei au făcut plângeri penale împotriva lui Marcel Ciolacu la DNA. Ce argumente aduc împotriva premierului României.
06.07.2023 | 16:52
Ultrasii de la Sud gest extrem au facut plangeri la DNA impotriva lui Ciolacu
Suporterii Stelei au depus plângeri penale la DNA împotriva lui Marcel Ciolacu și Gigi Becali. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suporterii Stelei sunt gata să facă totul pentru a opri FCSB să joace în Ghencea meciul cu Dinamo, mai ales după ce prim-ministrul a spus clar că și-ar dori ca vicecampioana României să evolueze în casa „militarilor” din postura de gazdă.

Suporterii Stelei, plângeri penale împotriva prim-ministrului Marcel Ciolacu și a lui Gigi Becali

După ce Marcel Ciolacu a promovat o lege în Parlament care să faciliteze închirierea bazelor sportive, implicit a stadionului Ghencea de către FCSB, iar Gigi Becali a declarat că premierul i-a promis că îl va ajuta în această problemă, suporterii Stelei au luat atitudine și s-au mobilizat în spațiul online.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fanii „militarilor” au redactat zeci de plângeri penale la îndemnul Peluzei Sud, care a pus la dispoziție un model preluat apoi de către suporteri: „Opriți abuzurile! Completati această cerere şi depuneti-o la DNA fizic, prin poştă sau pe email cu semnatură electronică pe adresa anticoruptie@pna.ro”, se anunță în postarea publicată pe pagina oficială de Facebook a grupării.

„Domnule Procuror Şef, Subsemnatul ………………………………………………., domiciliat în localitatea ……………………………… strada ……………….. ……………….., nr. …., bl. …., sc. …, et. …, ap. …, judeţ (sector) ….., cod poştal ….., titular al cărţii de identitate seria ……, nr. ……., CNP …………………………….., în temeiul art. 289 Cod Procedură Penală, formulez prezenta plângere împotriva numiților Marcel Ciolacu, Președinte al Partidului Social Democrat și Becali George, infractor condamnat, cunoscut cu antecedente penale pentru fapte de corupție, cu privire la fapte prevăzute de articolele 291,297 și 301 Cod Penal, respectiv Trafic de influență, Abuz în serviciu și Conflict de interese”. Acesta este începutul plângerii formulate de suporteri, iar fanii au facilitat și folosirea unei semnături electronice manuale.

ADVERTISEMENT

Acuzele care i se aduc lui Marcel Ciolacu: „…făcându-i astfel un cadou prietenului Gigi Becali”

Suporterii steliști i-au adus acuzații grave prim-ministrului României și au invocat mai multe articole din Codul Penal care ar fi fost încălcate de al doilea om în stat: „Dovada săvârşirii infracţiunilor o fac cu următoarele mijloace de probă: 1. La data de 30.10.2022 Marcel Ciolacu declara că se va implica personal în eliminarea impedimentelor care la momentul respectiv blocau accesul societății comerciale FC FCSB SA de a desfășura meciuri de fotbal pe stadionul Steaua, făcându-i astfel un cadou prietenului Gigi Becali, lucru confirmat de către sus numitul într-un interviu acordat site-ului Prosport, acest lucru intrând sub incidența art 291 cod penal.

În spațiul public existând mai multe declarații ale lui George Becali despre promisiunea făcută de Marcel Ciolacu în acest sens, promițându-i acestuia din urmă capital electoral, facilitând în acest fel un interes domnului Ciolacu ca promisiunea să ajungă la concretizare, intrând sub incidența articolului 301 Cod penal.

ADVERTISEMENT

„Această directivă a venit în mod direct de la domnul Ciolacu, intrând sub incidența articolului 291 Cod Penal”

2. La data de 14.12.2022 domnul Marcel Ciolacu folosindu-și influența pe care o avea la data respectivă, intervine prin grupul parlamentar al PSD, grup subordonat direct domnului Ciolacu, în Comisia de Tineret și Sport și introduce un amendament în inițiativa legislativă cu numărul PL-x nr. 661/2022 aflată în dezbatere la cadrul Camerei Deputaților, amendament promis în mod public, domnului Becali George.

Lucru denunțat public la momentul respectiv de către autorul initiațivei, domnul Brian Cristian, deputat USR, de asemenea sub protecția anonimatului deputați ai Partidului Social au confirmat pentru Europa Liberă că această directivă a venit în mod direct de la domnul Ciolacu, intrând sub incidența articolului 291 Cod Penal”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali ar fi promis ajutor PSD-ului în campania electorală

Gigi Becali a declarat că o va susține pe fina Gabriela Firea să candideze: „3. La data de 29.06.2023 numitul George Becali, persoană cu antecedente penale privind fapte de corupție, promite implicarea financiară în campania electorală, în vederea susținerii financiare a candidatului PSD la Primăria Capitalei, lucru autodenunțat de către acesta în cadrul unei declarații acordate postului de televiziune România TV.

4. În data de 04.07.2023 domnul Ciolacu în calitate de Prim Ministru al României, face presiuni prin intermediul mass media asupra comandantului administratorului Stadionului ‘Steaua’, pentru a facilita disputarea de către SC FC FCSB SA a meciului de fotbal programat pentru 22.07.2023, deși acest lucru contravine atât intereselor entității care administrează această arenă cât și statului român și intrând sub incidența articolului 297 cod penal, societatea SC FC FCSB SA având pe rol mai multe litigii atât de natură comercială cât și din punct de vedere a identității cu Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’, administrator al stadionului”.

Apoi Marcel Ciolacu a făcut noi declarații publice în care spune că și-ar dori ca derby-ul FCSB – Dinamo să se joace în Ghencea„Afirmația din cursul zilei de 04.07.2023 prin care domnul Ciolacu declara că ‘Normal este să se joace derby-ul FCSB-Dinamo pe stadionul Ghencea. Îmi doresc să fiu prezent, cum eram în copilărie, împreună cu tatăl meu’, fiind o vadită instigare la o îndeplinire defectuoasă a funcției de comandant în cadrul MAPN, aflat de asemenea în subordinea persoanei reclamate, de către domnul Ștefan Bichir, girând prin acestea un prejudiciu de 36 Milioane Euro solicitat de către Statul Roman, prin intermediul Clubului sportiv al Armatei ‘Steaua’ societății SC FC FCSB SA”.

În tot acest interval numitul George Becali, infractor condamnat anterior într-un dosar de trafic de influență și dare de mită, a susținut în mass media în repetate rânduri că are influență în cadrul PSD lansând un pariu public domnului senator Vasile Dincu prin care susținea că o inițiativă de lege a acestuia nu va fi votată de către acest partid, inițiativa fiind retrasă ulterior ca urmare a presiunilor politice. Data Semnătura”. 


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT