Sport

FCSB, liber în Ghencea! S-a promulgat legea prin care echipa lui Gigi Becali poate să revină în “Templu”

Lovitură pentru CSA Steaua. A fost promulgată legea care facilitează accesul celor de la FCSB pe stadionul din Ghencea. Echipa lui Gigi Becali poate reveni după 8 ani în "Templu".
11.01.2023 | 17:47
FCSB liber in Ghencea Sa promulgat legea prin care echipa lui Gigi Becali poate sa revina in Templu
FCSB, liber în Ghencea! S-a promulgat legea prin care echipa lui Gigi Becali poate să revină în "Templu". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stadionul Steaua a fost inaugurat în vara anului 2021, iar de atunci solicitările celor de la FCSB de a închiria arena pentru meciurile de pe teren propriu au fost respinse de oficialii Armatei, care au stadionul în administrare.

FCSB, liber în Ghencea! S-a promulgat legea prin care echipa lui Gigi Becali poate să revină în “Templu”

Însă, cei de la CSA Steaua au primit o lovitură dură în început de an. Legea propusă de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, care facilitează accesul celor de la FCSB pe stadionul din Ghencea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Prosport.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a promis lui Gigi Becali că va propune o lege prin care accesul în bazele sportive ale statului să fie facilitat. După promulgare, legea va intra în vigoare odată cu apariţia în Monitorul Oficial.

Marcel Ciolacu: “Să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri”

În finalul anului trecut, Marcel Ciolacu a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care a enumerat motivele pentru care susţine ca terenurile de sport să fie mai uşor de închiriat:

ADVERTISEMENT

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor. Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program. Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc să intre în bazele sportive ale statului.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”

Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă. Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.

Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a scris Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat de FCSB pe stadionul din Ghencea a fost pe 22 martie 2015, o victorie cu 4-1 în faţa Viitorului. De atunci, arena a fost reconstruită şi toate solicitările echipei lui Gigi Becali au fost respinse.

“Poate ne revenim şi noi la normalitate o dată. Eu cred că o astfel de lege va trece că nu are de ce să nu o facă. Normal că vom juca şi pe stadionul Steaua dacă îl vom putea închiria. Ei (n.r. cei de la CSA) se tem că vom umple stadionul, dar aşa e normal că noi suntem continuatoarea Stelei”, Gigi Becali pentru FANATIK în urmă cu şase luni

  • 100.000.000 de euro a costat stadionul Steaua
  • 8 ani au trecut de la ultimul meci disputat în Ghencea de FCSB

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist și sub 3,5 goluri” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT