Sport

Marcel Ciolacu vrea FCSB – Dinamo în Ghencea: “Trebuie să se joace acolo” Update

Arena Naţională va fi blocată între 15 iulie şi 15 august, astfel că derby-ul FCSB - Dinamo nu se poate juca acolo. Gigi Becali, susținut de Marcel Ciolacu. Reacția premierului
04.07.2023 | 17:24
Marcel Ciolacu vrea FCSB  Dinamo in Ghencea Trebuie sa se joace acolo Update
Gigi Becali, patronul celor de la FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-07-2023
14:26

Marcel Ciolacu, reacție de ultimă oră: „Îmi doresc să fiu prezent în Ghencea”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit pentru ProSport despre posibilitatea ca „Derby de România” să se joace în casa clubului Steaua.

„Normal este să se joace derby-ul FCSB-Dinamo pe stadionul Ghencea. Îmi doresc să fiu prezent, cum eram în copilărie, împreună cu tatăl meu”, a spus Marcel Ciolacu. 

04-07-2023
10:45

Gigi Becali, anunț clar despre derby-ul FCSB - Dinamo

Gigi Becali s-a arătat încrezător că derby-ul FCSB – Dinamo, din etapa a 2-a din SuperLiga, se va desfășura pe stadionul Steaua.

”Băi, eu cred că vom juca acolo. De ce? Au tot făcut figuri, dar, ce am înțeles, eu nu am vorbit cu ăsta, cu Ciolacu, dar eu acum o să-i dau un telefon. Și ce am înțeles eu, că am și eu relații. Ciolacu le-a dat ordin spunând ‘i-am promis lui Becali că are obligația ca Steaua, așa a zis el, Steaua, să joace pe Ghencea!’

Deci, sută la sută o să jucăm pe Ghencea. Cică lor le e frică de Talpan. Vă dați seama în ce țară trăim? Să-ți fie frică de Talpan? Cât e Ciolacu ministru, nu-mi fac griji. E om serios și se ține de cuvânt”, a declarat Becali.

“Derby de România” între FCSB şi Dinamo se va desfăşura devreme în SuperLiga. Conform tragerii la sorţi, cele două rivale se vor întâlni în etapa a doua, iar din acest motiv, meciul nu va putea fi găzduit pe Arena Naţională.

Unde se dispută FCSB – Dinamo, derby-ul din etapa a 2-a din SuperLiga: “O să jucăm pe Ghencea!”

Cel mai mare stadion al ţării va găzdui concerte în perioada 15 iulie – 15 august şi va fi indisponibil pentru întrecerile sportive. Astfel, atât FCSB, cât şi Dinamo trebuie să îşi caute o altă “casă” în acest interval.

ADVERTISEMENT

Chestionat de FANATIK pe tema stadionului pe care se va disputa derby-ul, Gigi Becali a declarat foarte serios că va face demersuri ca acest meci să se joace pe stadionul Steaua, deşi spune că “se bate cu morile de vânt”:

“Cu Dinamo o să jucăm pe Ghencea. Care e problema? Voi mă cunoaşteţi pe mine. Ce vreţi să fac? Mai izbucnesc din când în când, dar nu vedeţi că mă bat cu morile de vânt.

ADVERTISEMENT

Dacă îmi zice Burleanu, un copil, să ies din fotbal, aşa o să fac. Dacă o să ies eu, mai ies 2-3, cade fotbalul şi mai mult”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

Gigi Becali şi-a schimbat discursul: “Când oamenii sunt în găleată, ce să le faci? Oamenii au belele”

Chiar dacă i-a condamnat pe cei de la Dinamo pentru că nu au fost de acord cu propunerea lui de a elimina regula U21, Gigi Becali şi-a schimbat discursul faţă de rivali şi spune că înţelege de ce le-a fost frică să se pună rău cu FRF:

ADVERTISEMENT

“La Dinamo n-am ce să le zic. Au problema cu insolvenţa. Dacă au treabă cu insolvenţa, n-au ce să le zici.  Au nevoie de un act, ceva. Când oamenii sunt în găleată, ce să le faci? Oamenii au belele”, a spus latifundiarul.

CSA Steaua a respins toate solicitările lui Becali de a juca pe noul stadion

Stadionul Steaua a fost inaugurat în vara anului 2021. Deşi a făcut de mai multe ori solicitare să joace pe arena de 100.000.000 de euro, Gigi Becali s-a lovit de refuzul Clubului Sportiv al Armatei, care a motivat că nu are cadrul legal de a închiria stadionul.

ADVERTISEMENT

Până acum, noul stadion a fost folosit doar de CSA Steaua la meciurile din liga secundă. Echipa naţională a disputat două meciuri din preliminariile CM 2022 pe Ghencea, acolo unde în aceste zile sunt găzduite meciuri de la Campionatul European U21.

  • 100.000.000 de euro a costat stadionul Steaua
  • 2 este etapa din Superliga în care se joacă Dinamo – FCSB

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024”

ADVERTISEMENT