Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ultrașii dinamoviști nu-i iartă pe rivalii „roș-albaștri”: „Au adunat suporteri prin programul laptele și cornul! Sunt o echipă de cartier”. Video exclusiv

Ultrașii dinamoviști continuă disputa cu rivalii „roș-albaștri”, după incidentele de la meciul CSA Steaua - Dinamo, scor 2-0 în play-off-ul ligii secunde.
19.04.2023 | 16:40
Ultrasii dinamovisti nui iarta pe rivalii rosalbastri Au adunat suporteri prin programul laptele si cornul Sunt o echipa de cartier Video exclusiv
Ultrașii lui Dinamo au continuat disputa cu rivalii de la Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ultrașii celor de la CSA Steaua și Dinamo au creat o atmosferă incendiară pe Stadionul Ghencea la derby-ul din a patra etapă a play-off-ului ligii secunde, scor 2-0. Mihnea Ionescu, fostul lider al galeriei PCH, a comentat la FANATIK SUPERLIGA tensiunea din jurul meciului care s-a încheiat cu victoria „militarilor”.

Mihnea Ionescu, impresionat de noul Stadion Ghencea: „Dinamo ar fi arătat mai bine”

CSA Steaua a primit vizita celor de la Dinamo, iar tensiunea care s-a creat în jurul derby-ului a fost una la cote ridicate. Incidentele dintre suporteri au avut loc încă din dimineața meciului, când ultrașii celor două galerii au sărit la bătaie. Evenimentele provocate de ultrași au fost comentate de Mihnea Ionescu, fost lider al Peluzei Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Am văzut meciul de ieri mai mult ca spectator, decât ca suporter. Am văzut meciul pentru prima dată în Ghencea, Ghencea nouă și am vrut să stau puțin să-mi dau seama despre stadion. Arată foarte bine, arată cel mai bine dintre stadioanele nou-construite, cele trei făcute pentru Campionatul European.

Probabil că Dinamo ar fi arătat mai bine dacă alte forțe nu se puneau de-a curmezișul și în 2023 avem același lighean comunist. Ne-am adus ca să vedem un stadion occidental când puteam să avem și noi așa ceva”, a declarat Mihnea Ionescu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Prea mult foc și prea multă încrâncenare”

Mihnea Ionescu a fost surpins de atmosfera din peluze, care a salvat jocul slab al celor două echipe. Fostul lider al galeriei dinamoviste nu înțelege mobilizarea „alb-roșiilor” în condițiile în care mulți dintre suporterii clubului din Ștefan cel Mare susțin că FCSB este continuatoarea Stelei.

„Dincolo de aspectul stadionului care e foarte tare un joc foarte modest. Atmosfera a fost cea care a salvat spectacolul și la derby-urile care se jucau în anii precedenți în Divizia B sau C între Steaua și Rapid. Nu putem să spune că n-a existat atmosferă și la alte meciuri de genul acesta. 

ADVERTISEMENT

A arătat foarte bine atmosfera în tribune, în peluze. Prea mult foc pentru ora de disputare a meciului. Prea mult foc mi s-a părut și cam prea multă încrâncenare atâta timp cât foarte mulți dintre suporterii dinamoviști consideră că nu e aia Steaua.

Pentru ce atâta încrâncare. Pe Steaua îi înțeleg că au făcut pregătiri de Revelion pentru că venea Dinamo, rivalul de o viață, și trebuiau făcute aceste pregătiri. A surprins amploarea pregătirilor făcute de Steaua”, a mai spus Mihnea Ionescu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ultrașii dinamoviști nu-i iartă pe rivalii „roș-albaștri”: Dacă îi iei din cartier, ajung jumătate pe alte stadioane”

Mihnea Ionescu este de părere că show-ul organizat de Peluza Sud Steaua a fost un răspuns pe măsură la adresa lui Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord care susține FCSB. Fostul conducător al PCH nu a ezitat să-i „înțepe” atât pe rivalii roș-albaștri, cât și pe cei de la Rapid.

„Chiar dacă e un meci reprezentantiv parcă prea mari pregătirile. E greu pentru Mustață să-și mai proclame supremația în București pe culorile roș-albastre. Până acum, Mustață se lăuda și spunea că: ‘noi aducem 20.000 de oameni oricând pe Arena Națională la ora 22:00, iar Steaua aduce 500 până la 1.000 pe propriul stadion’. Mă întreb unde se va situa galeria Stelei ca număr la returul care cred că va fi pe Arena Națională. 

Pe ăștia dacă îi iei din cartierul Steaua sunt jumătate pe alte stadioane, ajung jumătate. Sunt o echipă de cartier, putem spune ca Rapid. Mă refer că la 80% din bazinul de fani din București sunt adunați din jurul stadionului, din zonele adiacente stadionului. La fel ca Rapid, când pleacă pe alte stadioane din București nu mai sunt la fel de spectaculoși”, au fost cuvintele lui Mihnea Ionescu.

„I-a luat direct din școli prin programul laptele și cornul”

„Mare atenție pentru suporterii din București care sunt preocupați de fenomen. CSA Steaua a început cu organizarea la nivel de galerie de cel puțin 7 ani. CSA Steaua a ajuns la nivelul ăsta mergând cu bilete prin licee, prin școli. La Steaua creșterea de suporteri s-a făcut treptat și organizat. I-a luat direct din școli și prin programul laptele și cornul și i-a adus după 7 ani de zile să beneficieze de o galerie, ceea ce toată lumea ar trebui să facă. 

Fostul președinte al lui Dinamo, Badea, a avut astfel de inițiative de popularizare a dinamovismului. A făcut un program de bilete prin licee, a dus jucători reprezentativi ai echipei să joace cu acești băieți. E foarte bine așa”, a mai declarat Mihnea Ionescu, la FANATIK SUPERLIGA.

Totuși, „Profesorul” a ridicat un mare semn de întrebare. Fostul lider al galeriei lui Dinamo consideră că aceste incidente nu fac bine fotbalului și vrea ca pe primul loc să fie securitatea copiilor care merg pe stadioane. „Trebuie să ne punem întrebarea dacă vrem să asistăm la meciurile de fotbal la tribune pline sau la galerii incendiare.

„Ca părinte responsabil nu-ți mai trimiți copilul cu inima deschisă la stadion”

În momentul în care vedem la televizor în dimineața meciului imagini cu suporteri alergându-se mă întreb dacă părinții și-ar putea lăsa copiii în continuare la meciuri. 

Să auzi de bâte și de cuțite prin oraș ca părinte responsabil nu-ți mai trimiți copilul cu inima deschisă la stadion. Eu spun că prioritar ar trebui să fie securitatea celor mici și un nivel de educație mai crescut în stadion. Prea s-au porcăit și unul și alții”, a încheiat Mihnea Ionescu.

Nu uitați că Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT