Sport

Uluitor! Suspendare record pentru un arbitru de primă ligă care „a lovit sub centură” un jucător. Video

Ce suspendare a primit un arbitru de primă ligă care „a lovit sub centură” un jucător. Motivul pentru care oficialul a primit sancțiunea este incredibil.
05.04.2023 | 12:02
Uluitor Suspendare record pentru un arbitru de prima liga care a lovit sub centura un jucator Video
Un arbitru a primit suspendarea record de 12 meciuri pentru că a lovit cu genunchiul un fotbalist. Foto: captură Twitter
ADVERTISEMENT

Arbitrul mexican, Fernando Hernandez Gomez, a primit o suspendare record de 12 meciuri pentru că „a lovit sub centură” un fotbalist. „Centralul” a cedat nervos, deoarece unul dintre jucători a protestat vehement pentru acordarea unui cartonaș galben.

Suspendare record pentru un arbitru de primă ligă. Momentul în care „a lovit sub centură” un jucător

Fernando Hernandez, arbitrul care conduce meciuri în prima ligă de fotbal din Mexic, a primit o suspendare uluitoare de 12 partide pentru că a lovit în zona intimă un fotbalist. Incidentul s-a petrecut în timpul meciului dintre Club America și Leon.

ADVERTISEMENT

Lucas Romero, mijlocașul lui Leon, a fost nemulțumit de hotărârea luată de „central”, care i-a acordat cartonașul galben unui coechipier, după ce a cerut analiza VAR la scurt timp după golul egalizator al gazdelor din minutul 63. Mai exact, starul echipei din Liga MX a fost deranjat de faptul că Fernando Hernandez l-a avertizat pe Stiven Barreiro.

Ajuns în fața arbitrului, Lucas Romero a protestat vehement, iar arbitrul și-a făcut dreptate singur. Pe imaginile video se poate observa că în timp ce stă cu mâinile la spate, mijlocașul lui Leon este lovit cu genunchiul de „centralul” mexican.

ADVERTISEMENT

Suspendare de 12 meciuri pentru arbitrul care a lovit cu genunchiul un fotbalist

Potrivit Federației Mexicane de Fotbal, care a confirmat că fotbalistul argentinian a fost lovit cu genunchiul în testicule de Fernando Hernandez Gomez, arbitrul a fost suspendat „pentru conduită violentă împotriva unui jucător”.

După incidentul din minutul 64 al meciului dintre Leon și Club America din etapa a 14-a a turneului “Clausura” al Ligii mexicane, jucătorii celor două formații au produs o încăierare generală. Lucas Romero, fotbalistul lovit, a fost de asemenea suspendat două meciuri pentru protestele foarte violente.

ADVERTISEMENT

Totodată, antrenorii celor două formații, Fernando Ortiz, de la America, şi Nicolas Larcamin, de Leon, au fost suspendați două meciuri pentru conduită violentă. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico.

Reacția arbitrului după ce a primit suspendarea record: „Nu l-aș ataca niciodată”

La finalul jocului, fotbalistul lovit a cerut ca arbitrul partidei să nu fie suspendat, însă Comisia de Disciplină a dat verdictul, iar Fernando Hernandez Gomez va sta pe bară forțat timp de 12 meciuri. Mijlocașul argentinian a catalogat incidentul ca fiind o neînțelegere.

ADVERTISEMENT

„Îmi cer scuze fanilor și publicului larg, precum și lui Lucas Romero, pentru reacția mea. Nu l-aș ataca niciodată, la fel ca orice alt jucător. Conștient de acest lucru, voi respecta rezoluția pe care Comisia de disciplină o ia în consecință”, a declarat arbitrul mexican, după incident.

ADVERTISEMENT