Sport

Un adversar al României la mondiale, atac la Lionel Messi: ”Balonul de Aur este o afacere”

Lionel Messi a un nou Balon de Aur al carierei, dar victoria sa nu a mulțumit pe toată lumea. Un fost adversar al României de la Campionatul Mondial a criticat ultima gală.
04.11.2023 | 12:30
Un adversar al Romaniei la mondiale atac la Lionel Messi Balonul de Aur este o afacere
Lionel Messi a fost criticat după ce a câștigat un nou Balon de Aur. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost încoronat luni, la Paris, drept cel mai bun jucător din lume, pentru a opta oară în carieră. Reușita, în fața lui Haaland și Mbappe, a venit după ce acesta a câștigat Cupa Mondială.

Lionel Messi și France Football, criticați

Columbianul Faustino Asprilla, fost adversar al României la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, a comentat decizia luată de francezii de la France Football, cei ce decernează Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că Balonul de Aur a devenit o afacere. El spune că Messi a luat un Balon de Aur pentru că a câștigat Copa America, deși anterior nimeni nu a primit acest premiu pentru performanțele de la Copa America, dând exemplul lui Alexis Sanchez sau Arturo Vidal, care au câștigat de două ori la rând Copa America și care nu au avut șanse la trofeu.

El a continuat, spunând că Iniesta merita să primească Balonul de Aur în 2010, în fața lui, iar Jorginho, care a câștigat Champions League cu Chelsea și Campionatul European cu Italia, nu a fost nici măcar pe podium.

ADVERTISEMENT

Asprilla, dur la adresa Balonului de Aur

Balonul de Aur a devenit o afacere. Cine votează Balonul de Aur? Lewandowski a avut cel mai bun sezon al său în 2020, a câștigat totul, iar Messi a câștigat Copa America.

Atunci Copa America a meritat. Când Chile a câștigat două Copa America la rând, nu i-am văzut pe Alexis Sanchez sau Arturo Vidal acolo, luptând pentru Balonul de Aur. Deci, când Messi câștigă Copa America are o valoare specială și contează pentru Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

În rest, Copa America nu a contat niciodată. Spune-mi un jucător care a câștigat Copa America și care a luptat pentru Balonul de Aur, niciunul.

În 2010, Iniesta a câștigat totul, alături de Messi, la Barcelona, era deja Campion European și a câștigat Cupa Mondială și tot lui i-au dat-o. Vă mai amintiți când Jorginho a câștigat totul cu Chelsea și Italia și nu a fost nici măcar în primii trei?” a spus, a spus Faustino Asprilla.

ADVERTISEMENT

2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 și 2023 sunt anii în care Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur. Este deținătorul recordului absolut de număr de trofee câștigate, fiind urmat de Cristiano Ronaldo, cu cinci trofee.

ADVERTISEMENT