News

Un alt părinte acuză conducerea școlii Nicolae Titulescu și ISMB de mușamalizarea abuzurilor: ”Am făcut reclamație pentru agresiuni”

Anchete numeroase la școala Nicolae Titulescu. Încă un părinte acuză conducerea instituției și Inspectoratul Școlar de mușamalizarea abuzurilor
06.03.2024 | 14:53
Un alt parinte acuza conducerea scolii Nicolae Titulescu si ISMB de musamalizarea abuzurilor Am facut reclamatie pentru agresiuni
Conducerea școlii Nicolae Titulescu este acuzată de încă un părinte că a tăinuit abuzurile și nu a reacționat. Ce spune mama elevului. Sursa foto: Colaj Fanatik / scoalanicolaetitulescu.com / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un alt parinte acuza conducerea școlii Nicolae Titulescu și Inspectoratul Școlar că au fost conștienți de abuzurile din școală și nu au luat măsuri. Alături de mama elevului agresat, au depus o plângere la Inspectorat pentru a atrage atenția asupra agresiunilor de acum un an și jumătate.

Încă un părinte acuză conducerea școlii Titulescu de tăinuirea abuzurilor

Un părinte al unui elev de la Școala Nicolae Titulescu a relatat îngrozită de clipele grele prin care a fost nevoit să treacă copilul său încă din prima zi petrecută la școala ororilor.

ADVERTISEMENT

„În luna noiembrie, eu și cu mama băiatului agresat am fost la inspectorat unde am depus documente conform cărora într-o anume clasă din școală există acest copil, care în afara faptului că a agresat copilul doamnei, agresează și ceilalți colegi și profesorii.

Fiul meu a ajuns în această școală în anul 2022, în septembrie, în clasa a cincea. Din prima zi a fost agresat fizic și verbal de către acest băiat. Nu cunoșteam părinții, pe nimeni. Am așteptat o săptămână – două, l-am sfătuit pe fiul meu să nu ia atitudine să vedem ce se întâmpla.

ADVERTISEMENT

Ulterior am aflat că acesta agresa din clasa 0, dar fiind un singur profesor la clasă nu s-au luat măsuri pentru că doamna învățătoare se pensiona odată cu sfârșitul clasei a patra și s-a considerat că era mai bine să se țină sub preș”, a spus părintele, potrivit sursei menționate.

Părinții așteaptă măsuri ferme pentru protejarea copiilor lor

Poliția, Inspectoratul Școlar și Corpul de Control al Ministerului Educației continuă să efectueze verificări, în timp ce părinții așteaptă soluții pentru protejarea copiilor, după demisia directoarei.

ADVERTISEMENT

Cătălin Crăciunescu, avocat al familiei elevului agresat, a declarat, citat de Digi24.ro : „Pentru dosarul din 2022, când a intervenit clasarea, din punct de vedere civil ne putem adresa pentru formarea unui dosar pentru răspunderea civilă delictual a unității de învățământ față de gestionarea situației. Revenind la situația de acum unde dosarul este în curs ne vom constitui parte civilă. Rămâne de văzut cum vom îndrepta atragerea răspunderii față de reprezentanții școlii, ministerului, ISJ”.

Directoarea școlii Nicolae Titulescu din București și-a prezentat demisia ieri. Ministrul Ligia Deca a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației la școala în care s-au produs abuzurile, dar și la Inspectoratul Școlar marți dimineață, după ce un copil a fost agresat de colegi.

ADVERTISEMENT

Ea a declarat că primele informații sugerează că entitățile care ar fi trebuit să fie informate despre acest caz nu au fost notificate. Raportul preliminar al Inspectoratului Școlar indică o serie de abateri, a adăugat ministrul.

ADVERTISEMENT