News

Un american de culoare a fost închis pe nedrept timp de 44 de ani. A fost condamnat în 1976 de un juriu format doar din persoane albe

30.08.2020 | 16:51
Un american de culoare a fost inchis pe nedrept timp de 44 de ani A fost condamnat in 1976 de un juriu format doar din persoane albe
Un american de culoare a fost închis pe nedrept 44 de ani. A fost condamnat în 1976 de un juriu format doar din persoane albe. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un american de culoare a fost închis timp de 44 de ani pentru o infracțiune pe care nu a comis-o. Ronnie Long, în vârstă de 64, a fost acuzat în 1976 de viol.

Avea doar 20 de ani când un juriu format doar din persoane albe l-a găsit vinovat și l-a condamnat la 80 de ani de pușcărie.

ADVERTISEMENT

După ce a fost eliberat a exclamat: „Nu mă vor mai închide niciodată” . Ronnie i-a încurajat pe toți cei care se află în situația lui „să nu renunțe niciodată”.

Un american închis pe nedrept a fost eliberat după 44 de ani

Ronnie Long a fost închis acum 44 de ani pentru că ar fi atacat o femeie albă în orașul său natal, Concord, New Carolina, SUA. Fusese condamnat de un juriu format numai din albi. Bărbatul și-a susținut în permanență nevinovăția.

ADVERTISEMENT
Ronnie Long
Ronnie Long. Foto: Facebook
Ronnie Long
Ronnie Long. Foto: Facebook

„Șansa nu a fost deloc de partea sa, mai ales din cauza evoluției rasismului în Carolina de Nord și în special în localitatea Concord, în anul 1976”, a explicat avocata bărbatului, Jamie Lau.

După o luptă infinită cu morile de vânt și după ce răbdarea i-a fost întinsă mult peste limita suportabilității, omul de culoare a fost eliberat în această săptămână, când procurorul districtual din Carolina de Nord a depus o moțiune în fața instanței federale, iar Curtea de Apel a decis că drepturile sale constituționale au fost încălcate în timpul procesului.

ADVERTISEMENT

El i-a mulțumit familiei și devotatei sale soții, Ashleigh. Eliberarea s-a produs tocmai în ziua în care Ashleigh își sărbătorea ziua de naștere.

”A fost cel mai frumos cadou din viața mea”, a afirmat soția lui Ronnie Long. Cei doi s-au căsătorit în 2014. Recent, aceasta a înființat o campanie caritabilă pentru ca Ronnie să se poată întreține când iese din închisoare. S-au strâns 15.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Momentul eliberării lui Ronnie vine într-o perioadă foarte tensionată în Statele Unite din cauza problemelor rasiale. Dovezile care i-au arătat nevinovăția ar fi fost descoperite încă din anul 2005.

ADVERTISEMENT